Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir davasında şok gelişme

Büyükşehir davasında şok gelişme

Tarihi Büyükşehir davasının son duruşmasında İZBAN tanıtım filmi için yeniden bilirkişi istenmesinin ardında şok eden bir neden ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 03.02.2013 - 15:51
 İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Çete Lideri’ sıfatı ile yargılandığı, 130 sanıklı Büyükşehir Davası için hazırlanan bilirkişi raporları ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Habertürk Egeli’nin haberine göre İZBAN Tanıtım Filmi ve bu filmin 32 sinema salonunda gösterimi ile ilgili ihale dosyalarını incelemek üzere görevlendirilen bilirkişilerin, filmi çeken prodüksiyon şirketinin sanık yöneticilerinden 125 bin lira talep ettikleri ve olumlu karşılık alamadıkları için de raporu aleyhte hazırladıkları iddia edildi. Sportsnet şirketi sanıklarının avukatı Muzaffer Uzlaş, kendilerine e- posta aracılığı ile ulaşan ve samimi tavırlar sergileyerek önce güven kazanan daha sonra da maddi destek talep eden kişi veya kişilerin kimliklerinin net olarak tespit edilmesi için dava açtı.

E- postaları göndererek sanıklar üzerinde baskı oluşturan kişinin, bilirkişi olarak atanan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Atilla Cangır'ın ya da Ankara Üniversitesi TÖMER Görsel İşitsel Eğitim Birimi Sorumlusu Enver Özüstün'ün asistanı olduğu tahmin edilirken, mahkeme, yeniden bilirkişi atanması istendi. Raporun olumlu hazırlanması karşılığında 125 bin lira talep eden bilirkişinin, parayı, çekmek istedikleri belgesel filmin giderleri için kullanacakları öğrenildi.

BİLİRKİŞİ İRTİBATA GEÇTİ
İZBAN Tanıtım Filmi ve bu filmin 32 sinemada gösterimine ilişkin ihale dosyasını incelemek üzere bilirkişi atanan A.Ü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Atilla Cangır'ın ya da A.Ü TÖMER Görsel İşitsel Eğitim Birimi Sorumlusu Enver Özüstün'ün asistanı olduğu tahmin edilen bir kişinin, şirket yöneticisi ve Büyükşehir Davası sanıklarından Arzu Savaş ile sanal ortamda irtibata geçtiği, raporun hazırlanış evreleri ile ilgili bilgiler verdiği ve bazı blgeleri talep ettiği iddia edildi.

Kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin, bilgi isteme sürecinde sanıklar ile görünüşte yakınlık kurduğu ve raporda kendilerinin korunacağı izlenimi yaratarak güven kazandığı öne sürüldü. Diğer bilirkişi asistanının, şirket aleyhinde önemli deliller elde ettiğini öne süren bu kişinin, sanıkların kaderinin kendi hazırlayacakları rapora bağlı olduğu izlenimini vererek psikolojik baskı yarattığı belirtildi. E- postayı gönderen kişinin, cümlelerini dini sözcüklerle süslemesi ise dikkat çekti. Atılan mailde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bütçe sıkıntısına takılan bir proje için sanıklardan 125 bin lira talep edildiği ve bu raporun bu para karşılığında şekilleneceği iması verildi.

Yaşanan gelişmeler sonrası sanık avukatlarının girişimleri sonuç vermiş ve Mahkeme Heyeti 24 Ocak’ta görülen 4.duruşmada İZBAN Tanıtım filmi için yeni bilirkişi atanmasına karar vermişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.