Dolar 34,1113
%0.28
Euro 38,1450
%0.23
Altın 2.869,100
%1.41
Bist-100 9.922,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de olağanüstü SDT zirvesi: Kriz çözülüyor mu?

Büyükşehir'de olağanüstü SDT zirvesi: Kriz çözülüyor mu?

Büyükşehir Belediye  Başkanı Cemil Tugay ve Tüm Bel Sen, bugün Kültürpark'taki Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, Tugay'ın görevlerinden uzaklaştırılan memurların göreve iade edileceği ve sunduğu teklifin kabul edilmesi halinde ocak ayında söz konusu enflasyon farkının yatırılacağı dile getirdiği öğrenildi. 

  • Ege Postası
  • 13.08.2024 - 16:31
  • Güncelleme: 13.08.2024 - 16:43

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen ve 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması sebebiyle başlayan kriz tüm hızıyla sürüyor.  Büyükşehir Belediye  Başkanı Cemil Tugay krizin bitmesi için son bir hamle daha yaparak ‘referandum’ önerisinde bulunmuştu.  Dün kurulan sandıkta 17 bin TL'lik SDT talebini 2 bin 57 memur kabul etmedi. 

ARACILAR BULUŞTURDU 

Başkanı Cemil Tugay ve yetkili sendika Tüm Bel Sen, İzmir Barosu, TMMOB'un ve DİSK'ten isimlerin arabulucuğuyla bugün Kültürpark'taki Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, Tugay'ın görevlerinden uzaklaştırılan memurların göreve iade edileceği ve sunduğu teklifin kabul edilmesi halinde Ocak ayında  söz konusu enflasyon farkının yatırılacağı dile getirdiği öğrenildi. 

Sendika bugün üyelerine gönderdiği mesajda ise, "Değerli temsilci arkadaşlarım belediye başkanının yapmış olduğu bu öneriyi sizlerin değerlendirmesine sunuyorum görüşlerinizi bildirirseniz. Yürütme kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Sendika tarafından gönderilen mesaj şu şekilde;

"Merhaba değerli arkadaşlar bugün belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’yla yaptığımız görüşmede sandık sonuçlarını kendisine bildirdik. Emekçilerin önceliğinin açığa alınan arkadaşlarımızın görevine iade edilmesi olduğunu bunu bir esir takasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Cemil Tugay görevden uzaklaştırılan arkadaşlarımız bugün göreve başlama yazılarını yazacağını sendikanın da 17.000 TL üzerinden 2025 yılının sonuna kadar toplu sözleşme imzalamasını istedi. 2025 yılı Ocak ayında memur maaşlarına gelen zam oranında artış yapılacağını şifaen ifade etti ve belediye başkanı olarak kendisine güvenmemiz istedi. Ayrıca on yaşından küçük çocuğu olan memurların sabah 1 saat geç akşam 1 saat erken çıkmasını da toplu sözleşmeye ekleneceğini ve 1 Nisan’dan itibaren doğacak olan farkların da maaşla beraber yatırılacağını ifade etti. Değerli temsilci arkadaşlarım belediye başkanının yapmış olduğu bu öneriyi sizlerin değerlendirmesine sunuyorum görüşlerinizi bildirirseniz Yürütme kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.