Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de sendikaların yetki karmaşası

Büyükşehir'de sendikaların yetki karmaşası

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü'nde çalışan 5198 memuru ilgilendiren sosyal denge tazminatı görüşmelerinde yetkili sendika karmaşası çıktı. Büyükşehir Belediyesi görüş sorduğu Valilik'ten gelen birleştirilmiş üyelik bilgileri tablosuna göre Yerel-Sen'i görüşmeye çağırdıktan sonra Tüm Bel-Sen birleştirme tutanağı olmadığını, üyelik bilgilerinin envanter çalışması oldugu gerekçesiyle bu yetkilendirmenin yanlış olduğunu ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 07.12.2015 - 17:56
Büyükşehir Belediyesi 8 Aralık tarihinde memur toplu sözleşmesi içen yetkili sendika ile masaya oturacak. Ancak, sendikalar arasındaki yetki karmaşası krizi bitmedi. 15 Mayıs'ta Yetki Tespit Toplantılarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'da Tüm-Belsen'in İZSU'da ise Yerel-Sen'in üyelerinin daha çok olduğu ortaya çıkmıştı. Toplamda ise Yerel-Sen'in daha fazla üyeye sahip olduğu belirlendi. Ancak, birleştirme tutanağı yapılmadı. Haziran ayında ise Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı'ndan görüş alarak yanıt veren İzmir Valiliği, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı işyerlerinde ayrı ayrı tutulan tutanakların İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tarafların katılımı ile birleştirilip tek tutanak haline getirilerek Valiliğe intikal ettirileceği, bu tutanakta en çok üyeye sahip sendikanın da sosyal denge tazminatı sözleşmesi yapmaya yetkili olacağı mütalaa edilmektedir" yazısını gönderdi. Valilik, ayrıca bu kurumlardaki üyelerin ayrı ayrı ve birleştirilmiş dökümünü içeren tabloyu da gönderdi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yazıya dayanarak toplamda en çok üyeye sahip Yerel-Sen'i görüşmeye çağırdı. Ancak buna Tepki gösteren Tüm Bel-Sen, Valilik'ten aldıkları ve daha önceki yazıda verdikleri Büyükşehir Belediyesinde faaliyete bulunan sendikaların birleştirilmiş üyelik bilgilerine dair çalışmanın tutanak olmayıp bir envanter çalışması olduğunu belirten yazıyı basına açıkladı. Tüm-Belsen 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, tüm tarafların imzaladığı bir birleştirilmiş tutanak olmadığını, bu nedenle yetkinin Yerel-Sen'e verilmesinin doğru olmadığını savundu.

Sendikaların rekabetinde gözler 8 Aralık'ta yapılacak ilk görüşmeye çevrildi. Büyükşehir Belediyesi ve Yerel-Sen arasında yapılması beklenen görüşmeye, Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır kendilerinin de katılacağını açıkladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.