Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kütüphaneler ikinci evleri oldu

Kütüphaneler ikinci evleri oldu

Bayraklı Belediyesi’nin ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 12 kütüphanesi, öğrencilerin adeta ikinci evi oldu. Çocukları kimi zaman kitap okumak, kimi zaman ise ders çalışmak için kütüphanelerin yolunu tutuyor. Öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor!

  • Ege Postası
  • 07.12.2015 - 11:19
İZMİR- Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün açtığı kütüphaneler özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler, kütüphaneler aracılığı ile dünya ve Türk klasiği kitapları okuma fırsatı buluyor. Kimi zaman da okuldan sonra sessiz bir ortamda ödevlerini yapmak için kütüphanelerin yolunu tutuyor. Öğrencilerin kütüphaneleri etüt merkezi olarak kullanması ise en çok velileri mutlu ediyor.
 
KLASİKLER VE TARİH KİTAPLARI
 
Çocuklar en çok Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Rıfat Ilgaz ve Ömer Seyfettin gibi Türk edebiyatına damgasını vurmuş yazarların eserleri ile tarih kitaplarına ilgi duyuyor. Çocuklar öğretmenlerinin verdiği okuma ödevlerini, kütüphanelerdeki kitap çeşitliliği ile yapıyor.
 
 HEDEFİMİZ HER MAHALLEYE BİR KÜTÜPHANE
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, söz verdikleri gibi bu yıl kütüphane sayısını 12’ye çıkardıklarını söyledi. Hedeflerinin her mahalleye bir kütüphane açmak olduğunu belirten Başkan Karabağ, “Çocuklarımızın kütüphanelere olan ilgilisi bizleri gerçekten memnun ediyor. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı belli gün ve saatlerde kütüphanelere getiriyor. Orada istedikleri kitapları okuyabiliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz buralarda ders çalışabiliyor. Özellikle veliler bu durumdan çok memnun. Kitap okumak, küçük yaşlardan edinilmesi gereken bir alışkanlık. Biz de çocuklarımızın bu alışkanlı edinebilmeleri için katkı sağlıyoruz. Yeni kütüphaneler açmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.