Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den çiftçiye dev destek

Büyükşehir'den çiftçiye dev destek

Geçtiğimiz aylarda kırsalda kalkınma hedefleri doğrultusunda yerli üreticiye küçükbaş hayvan dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de çiftçilere araç desteği sağlayacak. Toplam 175 araç satın alarak üreticilerin kullanımına sunacaklarını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İşimiz bitmedi, daha yolun başındayız diyerek” kırsalda kalkınma için yeni projelerin de müjdesini verdi. Büyükşehir'den çiftçiye dev destek

  • Ege Postası
  • 09.04.2016 - 12:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek uygulamaları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yaptığı desteklere bir yenisini daha ekledi. 18 ayrı ilçeye tarım aracı desteği sağlamak üzere kooperatif ve birlik temsilcileri ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kalkınmanın kapsamını genişletecek.

18 İLÇE İÇİN İMZALAR ATILDI

Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla ziraat odası başkanları ile ortak tarım makineleri parkı kurulması için protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Göreve geldiğimizde bir hayal kurduk” diyerek kırsalda kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen yatırımları özetledi.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Kırsalda kalkınmanın önemine vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kalkınmayı yerelden başlatmak istiyoruz. 12 senedir bunun mücadelesini veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını tüm İzmir’e dağıtırken bir pozitif ayrımcılık yapıyoruz. En az hizmeti neresi aldıysa, en az nerenin elinden tutulduysa ona ağırlık vermek, önünü açmak, problemlerini çözmek üzere adil yönetim anlayışı sergiliyoruz. En mağdur çiftçi, o zaman kırsaldan başlayacağız dedik. Nerenin kalkınmak için neye ihtiyacı var ise, bunu Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ile gerçekleştirmek istedik. Belirli oranda başarılı olduk. Ama yolun başındayız. Daha yapacak çok işimiz var.”

İZMİR BİRİNCİ OLDU

İzmir’in projelerinin Türkiye’ye örnek olduğuna vurgu yapan Kocaoğlu “Bir karış toprağımızı korumak zorundayız. Tire Süt Kooperatifi’ne verdiğimiz desteklerden sonra İzmir süt üretiminde açık ara birinci oldu. Süt var, fabrikalar kurulacak, sanayiciler gelecek. Okul sütü ile başladık, hükümet bunu örnek aldı, Türkiye’de bütün çocuklara süt dağıtmaya başladı. Türkiye’de bu derece örnek alınan başka bir proje yok. Durmadık, hemen “Süt Kuzusu”na başladık. 125 bin çocuğumuza süt dağıtıyoruz. Küçükbaş hayvan dağıtmaya başladık. Hükümetimiz de üreticilere büyükbaş hayvan dağıtacağını duyurdu. Amaç hep birlikte çiftçiyi, ülkeyi kalkındırmak. Kim destek oluyorsa Allah razı olsun” dedi.

“BİRİNCİ ŞART GÜVEN”

Babadan kalma yöntemlerle üretim devrinin geride kaldığının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı en önemli şey tüm kırsalda güven ortamını oluşturmaktır. Tüm çiftçilere güveniyoruz, onlar da bize güveniyorlar. İş yapmanın, kader birliği yapmanın, kalkınmanın birinci motoru güvendir. Güvendiğiniz insanla yola çıkar başarılı olursunuz. Biz de bunu tesis ettik. Şimdi pazarlama ve ürünlerimizin satışıyla ilgili projelerimizi gerçekleştireceğiz. İzmir’de 200’ün üzerinde kooperatif var. Aktif olanların sayısı 10’dan fazla değil. Pazarda söz sahibi olacak bir yapılanmaya gitmek durumundayız. Ürünlerimizi satmamız daha kolay olacaktır” diyerek yerel yönetim ve üretici arasında karşılıklı güven ortamı tesis ettiklerini söyledi.

TERÖR OLAYLARINI KINADI

Konuşmasının son kısmında yaşanan terör olaylarını kınayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hepimiz kardeşiz. Ulu Önder’imizin kurduğu ülkenin çatısı altında yaşıyoruz. Bizim birbirimizden başka dostumuz yoktur. Başımızdaki bu terör belasından ancak ve ancak birbirimize sımsıkı bağlanarak, kenetlenerek aşabiliriz. Buradan terörü lanetlediğimizi bir kez daha ifade ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

175 ADET ARAÇ DAĞITILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 ilçenin Ziraat Odası ile yaptığı protokol çerçevesinde çiftçilere tarım makinesi desteği sağlamaya başlıyor. Bu proje ile küçük üreticiler, ziraat odalarında Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak ‘Ortak tarım makinesi otoparkı’ndan sadece işletim giderlerini karşılayacak oranda belirlenecek sembolik bir ücret karşılığında makineleri kullanabilecek. 

Protokole imza atan ilçe ziraat odaları ve yönetim kurulu başkanları şöyle: Selçuk Ziraat Odası -İbrahim Erdallı, Aliağa-  Feridun Durmaz, Bayındır- Mümtaz Almışlar,   Bergama- Nuri Taşkınoğluları,  Beydağ- Ünal İçmesu, Dikili-  Şahin Yaman, Foça- Ercan Yüksektepe, Karaburun- Gazanfer Yavaş, Kemalpaşa- Bülent Oray, Kınık Murat Tosun, Kiraz- Gürkan Okka, Menderes- Kadir Telli, Menemen- Arif Metin Karagöl, Ödemiş- Ahmet Kocaağa, Seferihisar Zeki Gülbağ, Tire Halil İbişoğlu, Torbalı –Yılmaz Girgin, Urla- Nurettin Kılınç.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.