Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak Cami Dernekleri ile buluştu

Vali Toprak Cami Dernekleri ile buluştu

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, İl Müftülüğü ve Dernekler İl Müdürlüğü'nün koordine ettiği “Cami Dernekleri İstişare Toplantısı"na katılarak cami yaptırma ve yaşatma dernekleri ile müftülük ve görevlileri ile ilişkileri ve sorunları hakkında bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2016 - 11:13

İZMİR - Toplantıya Vali Toprak'ın yanı sıra İl Müftüsü Ramazan Muslu, Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, İlçe Müftüleri ve ile cami yaptırma ve yaşatma derneklerinin başkanları katıldı. Vali Toprak toplantıda yaptığı konuşmada, zaman zaman kendisine de şikayetler ulaştığını söyledi, "Yaygın olmamakla birlikte, genel olmamakla birlikte bazı camii imam hatiplerimizle, müezzinlerimizle, sivil toplum örgütü olarak ve camileri ayakta tutma, yaptırma, yaşatma, idame ettirme noktasında olan değerli insanlarımızla, katkı sağlayıcılarla bir uzlaşı içerisinde olunamadığı durumlar olabiliyor. O zaman orada cemaatten de bize yönelik olarak çok ciddi tepkiler gelebiliyor. Ama orada Allah'ın yüce emirlerinin bizler tarafından yerine getirilmesi için ortaya konulan ibadet yerlerinde hiçbir şekilde orada görevlilerle ve camiyi yaptıran, yaşatan, kendini ortaya koyan ve idame ettiren arkadaşlarımızla bir çatışmanın olmaması gerekiyor" dedi.
 



760 tane Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olduğunu hatırlatan Vali Toprak, "İnsan olarak herkesin mahallemizdeki uyuşturucu kullanan bir çocuğun, sıkıntıya düşen bir ailenin ya da sosyal sıkıntıya giren bir oluşumu ortadan kaldırmak için hepimizin ahlaki, vicdanı görevlerimiz de var. Bu manada toplumda meydana gelen, zaman içindeki sıkıntılara çare bulmak adına çevremizle de ilgilenmemiz gerekiyor. Onun için İl Müftümüzün dediği camilerimizin çevresinin aslında bu dini hayatın çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin, ihtiyaç duyduğu moral değerlerin, manevi değerlerin verilmesi noktasında ilave katkılar sağlayan içtimai alanlar haline getirilmesi gerekiyor. Elbette ki camilerde ibadetimizi yapacağız, ibadeti yapmakla birlikte oraların boş durmadan bu manada Diyanet İşleri Başkanlarımızın yönlendirdiği noktalar içerisinde kullanımı ve insanlığa topluma ailelere, gençlere, çocuklara katkı sağlaması gerekiyor. Bu manada bir kez daha dikkat çekmiş oluyoruz. Kutlu doğum haftanızı, şimdiden üç aylarınızı tebrik ediyorum. Allah'ın rahmeti selameti güzellikleri hepimizin üzerine olsun sağ olun" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.