Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den moloz hamlesi: İlçe belediyelerine dev destek

Büyükşehir'den moloz hamlesi: İlçe belediyelerine dev destek

Geçtiğimiz yıl çevre koruma ve atık yönetimi politikası doğrultusunda ilçe belediyelerine 200'ü aşkın iş makinesi ve 6 binden fazla çöp konteynırı hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden dev bir destek hamlesi daha geldi. Büyükşehir'den moloz hamlesi

  • Ege Postası
  • 12.07.2016 - 10:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bütünşehir yasasının ardından çevre ilçelerdeki atık sıkıntısına destek olmak amacıyla desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan moloz ve inşaat atıklarına da flaş bir çözüm getirdi.

İlçelerden gelen talepler ve yönetmelik gereği atıkların daha iyi toplanabilmesi amacıyla hizmetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir yasası ile birlikte kendisine bağlanan ona yakın ilçede eksiklerin giderilmesi için çözüm arayışlarını sürdürüyor. Yaz aylarıyla birlikte kent genelinde artan inşaat faaliyetleri sırasında oluşacak çevre kirliliğinin önüne geçmek için ilçe belediyelerine toplam bin adet moloz konteynırı hediye edilecek. Geçtiğimiz yaz özellikle yazlık ilçelere dağıttığı 6 binin üzerinde çöp konteynırı ile belediyelere destek olan Büyükşehir, bu sefer de hafriyat ve moloz sorununa el attı. İhtiyaçlar dahilinde ilçelere 300 adet 4 metreküplük, 300 adet 5 metreküplük ve 400 adet de 6 metreküplük olmak üzere toplam bin adet konteynır hibe edilmesiyle ilgili karar belediye meclisinin onayına sunularak dağıtım işlemlerine start verilecek ve ardından konteynırlar ilçelere gönderilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.