Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den mülteci çocuklara yardım eli

Büyükşehir'den mülteci çocuklara yardım eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek uygulaması süt kuzusunun kapsamı genişletiliyor. Bir süre önce kent genelinde yaşayan Suriyeli mülteci çocuklar için gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi'nden STK'lara olumlu talep geldi. STK'ların süt kuzusu talebine Büyükşehir'den olumlu yanıt

  • Ege Postası
  • 08.12.2016 - 13:42

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de on binlerce çocuğun faydalandığı süt kuzusu projesine mülteci çocuklar da dahil edildi. Büyükşehir Belediyesi mülteci çocuklara da süt dağıtımına başlayacak. Gelişmeleri duyuran Konak Keent Konseyi, artık Suriyeli göçmenlere de düzenli olarak süt verileceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda kalkınma ve sosyal belediyecilik alanındaki örnek uygulamalarından "Süt Kuzusu Projesi"nden bundan sonra kentteki mülteci çocuklar da faydalanabilecek. 220’nin üzerinde kurumun ‘1-5 yaş arasındaki mülteci çocuklara da süt dağıtılsın’ talebine ve başlattıkları imza kampanyasına Büyükşehir Belediyesi’nden olumlu cevap geldi.

MÜLTECİ ÇOCUKLARA DA SÜT DAĞITILACAK

Bir süre önce STK'ların yaptıkları ortak müracaat sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından taleplere verilen yazılı yanıtta, kentte yaşayan ve MERNİS’e kayıtlı mülteci çocukların Süt Kuzusu projesinden faydalandırılmaları için ön çalışmaların başlandığı aktarıldı. Göç İdaresi ve mahalle muhtarlıkları ile yapılan ortak çalışma neticesinde başvuruların alınacağı ve kayıt işlemlerine start verileceği iletildi. Buna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-5 yaş arasındaki mülteci çocukların 2017 yılı itibari ile başlayacak olan yeni dağıtım döneminde, Süt Kuzusu projemizden faydalanmalarını sağlayacak.


KENT KONSEYİNDEN VE STK'LARDAN TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili gelişmeleri duyurmak amacıyla Konak Kent Konseyi, Karabağlar Kent Konseyi yönetimi, mültecilerle ilgili çalışma yapan kurumların temsilcileri ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Konak Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek “Kentimizin farklı çevrelerini temsil eden 220 farklı kuruluşun ortak tavır sergileyerek mülteciler konusunda duyarlılık göstermiş olduğu gerçeğidir. Bu yaklaşım İzmir ve İzmirlilik için önemli kazanımdır. Karabağlar ve Konak Kent Konseylerinin yanı sıra, odalar, sendikalar, vakıflar, hak temelli dernekler, hemşeri, engelli, kadın, kültür sanat, Roman dernekleri olarak bu anlamı birlikteliliğimize katkı veren her kuruluşa teşekkür ediyor, birlikteliğimizi sürdüreceğimizi bir kez de buradan duyurmak istiyoruz” dedi ve belediyenin yaptığı bu çalışmanın tüm yerel yönetimlere örnek olmasını dilediklerini belirtti.

YAKLAŞIK 15 BİN SURİYELİ ÇOCUK FAYDALANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi kapsamında kentteki 1 ile 5 yaş arasındaki 120 bin çocuğa iki haftada bir olmak üzere halen 2 litre süt dağıtıyor. İzmir'de 1 ile 5 yaş arasında kayıtlı bulunan yaklaşık 15 bin civarında Suriyeli çocuğun da önümüzdeki aylardan itibaren projeden faydalanması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.