Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den palmiye operasyonu: Tramvay geldi, ağaçlar gitti!

Büyükşehir'den palmiye operasyonu: Tramvay geldi, ağaçlar gitti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yürüttüğü tramvay inşaatı, kıyı tasarım çalışmaları ve altgeçit yapımı devam ederken, güzergah üzerindeki palmiye ağaçları da taşınmaya başladı. Büyükşehir'den palmiye operasyonu

  • Ege Postası
  • 21.03.2016 - 10:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sahil bulvarında eş zamanlı devam eden üç ayrı kritik proje için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yeşil dokunun korunması için de özenle hareket ediyor.
 
Sahil şeridinde yer alan dev palmiye ağaçlarını özel taşıyıcı araçlarla kent ormanı ve diğer fidanlıklara naklederek bakıma alan Büyükşehir Belediyesi, yola da yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor.
 
YEŞİL DOKUYA TRAMVAY MOLASI
Yeni tramvay hattı ile birlikte Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda mevcut trafik düzenini de revize edecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşıt yolunda üçer şeritlik genişliği koruyacak. Tramvay ve kıyı tasarım projesiyle birlikte bulvarı yeniden tasarlayan belediye ekipleri, öncelikle orta refüjde düzenleme yapmaya başladı. Bu kapsamda refüjlerde yer alan palmiyeler İnciraltı Kent Ormanı ve diğer fidanlık alanlar ile kentin çeşitli noktalarına taşındı. Rehabilitasyona alınan ve bakımı yapılacak ağaçlar inşaatların tamamlanmasının ardından büyük oranda yeniden sahildeki dolgu alanlara geri getirilecek.
 


SAHİL BULVARI’NDA YENİ DÜZENLEME
Yaklaşık bir hafta süren çalışmaların ardından sahil bulvarında oluşan yeni manzara İzmirliler tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, yollar da geçici süreliğine ağaçsız kaldı. Tramvay inşaatının sürdüğü ve etrafı koruyucu levhalarla kapatılan ana caddenin Üçkuyular kesiminden itibaren Karataş’a kadar olan bölümünde orta refüjler tamamen boş kalırken, yolun son hali bölgeyi tamamen şantiye görüntüsüne büründürdü.
 
AĞAÇLAR İNCİRALTI’NA TAŞINDI
Projelerin tamamlanmasının ardından yeni çehreye kavuşacak sahil bulvarında yaz aylarından itibaren peyzaj çalışmaları uygulanacak ve taşıt yolu da tramvay inşaatının ilerlemesiyle birlikte etap etap normale dönecek. F.Altay Meydanı-Konak-Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğundaki hatta çalışacak Konak Tramvayı sahil şeridinde özel olarak oluşturulacak 4’üncü şeritte (Yeşil kesit) hizmet verecek. Sahil Bulvarı ise 3 şerit gidiş-3 şerit geliş şeklinde taşıt yolu olarak hizmet vermeye devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.