Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den uzaklaştırılan memurlarla ilgili açıklama: Güvenlik görevlilerini yaraladılar

Büyükşehir'den uzaklaştırılan memurlarla ilgili açıklama: Güvenlik görevlilerini yaraladılar

İzBB ve Tüm Bel-Sen arasında başlayan TİS krizinin çözülememesinin ardından Büyükşehir cephesinden flaş bir hamle geldi. Eylemin başladığı ilk günlerde meclis kapısında bulunan camların kırılması ve güvenlik görevlilerinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin 7 memur görevden uzaklaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 13:00
  • Güncelleme: 01.08.2024 - 13:48

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında başlayan TİS krizi çözülemiyor. 

Eylemlerin başladığı ilk günlerde memurlar, İzBB meclislerinin yapıldığı Kültürpark 4 No’lu hol ve belediye birimlerinin yer aldığı binalara yürümüş ve çıkan arbedede camlar kırılarak bazı güvenlik görevlileri hafif yaralanmıştı. 

Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma süreci sürerken, kamera görüntülerini inceleyen belediye yetkilileri 7 güvenlik görevlisinin yaralanmasına sebebiyet vermesi sebebiyle memurları görevden uzaklaştırdı. 

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA VERİLDİ

İZSU Genel Müdürlüğü personeli Salih Deniz Islakoğlu, Belediye personeli Eren Çetindere, Ümit Dikme, Tugay Demir, Orhan Budak ve Türker Aydın'ın Güvenlik Görevlilerinin yaralanmalarına neden oldukları teşhis ve tespit edildi.  Eren Çetindere, Ümit Dikme, Tugay Demir, Orhan Budak ve Türker Aydın'ın, yapıdan eylemde arbedeye ve yaralanmaya sebebiyet verdiklerinden görevde kalmaları sakıncalı olduğu kararına varıldı. İsmi geçenler görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

TEFTİŞ KURULU DEVREYE GİRDİ 

Salih Deniz Islakoğlu’nun ise, İZSU Genel Müdürlüğü personeli olması sebebiyle, Islakoğlu'nun görevden uzaklaştırma işlemini Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Büyükşehir'den konuya ilişkin yazılı açıklama geldi. Memurların uzaklaştırma sebebi, 'Kültürpark’taki hizmet birimleri önünde düzenlenen gösteri sırasında, görevli güvenlik personeline fiziki müdahalede bulunulması ve 7 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olunması' ifadeleriyle açıklandı. 

İşte o açıklama; 

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bazı kamu personelinin sendikal haklarını savunduğu, eylem ve etkinliklere katıldığı için görevden uzaklaştırıldığı” iddiası bir takım mecralarda gündeme getirilmektedir. Öncelikle bahse konu görevden uzaklaştırma işlemi, eylemlere katılma nedeniyle değil, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına yol açan fiili müdahale sebebiyle yürürlüğe alınmıştır.

Tüm-Bel-Sen’in 25.07.2024 tarihinde belediyenin Kültürpark’taki hizmet birimleri önünde düzenlediği gösteri sırasında, görevli güvenlik personeline fiziki müdahalede bulunulması ve 7 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olunması akabinde başlatılan inceleme sonucu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda görevden uzaklaştırma işlemi yetkili kurullar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çalışanların haklarını demokratik sınırlar içinde kullanmasına karşı bir tutum ve anlayış içinde olmamız düşünülemez, ancak şiddete varan ve muhataplarının kişilik haklarını zedeleyen eylem ve tavırların yasal çerçevede karşılık bulması da kaçınılmazdır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.