Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir herkese eşit ama: Karabağlar'a 'daha da eşit'

Büyükşehir herkese eşit ama: Karabağlar'a 'daha da eşit'

AK Parti'li ilçe belediye başkanlarının sıkça "eşit hizmet" ve "adalet" eleştirisinde bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi'nin bir projesine daha maddi destek sağlayacak. İlçenin Yunus Emre Mahallesi Pazaryeri projesinin yüzde 60'lık tutarına karşılık gelen yaklaşık 3 milyon 700 bin lirası Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından karşılanacak. Böylece ilçenin son bir yıl içerisindeki dördüncü büyük projesi de Büyükşehir'in katkılarıyla tamamlanmış olacak. Büyükşehir herkese eşit ama...

  • Ege Postası
  • 10.08.2015 - 11:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçmişte yaşadığı maddi zorluklar ve borçları nedeniyle zorlu günler geçiren Karabağlar Belediyesi'nin imdadına bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişti. İlçe belediyesinin yaklaşık 6 milyon 100 bin liralık yatırımla hayata geçireceği Yunus Emre Mahallesi Pazaryeri Projesi'nin yüzde 60'lık kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak ve 3 milyon 670 bin liralık maddi destek sunulacak.

İZMİR'İN EN GÖZDE İLÇESİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde borçlarını ödemek ve personel maaşlarını karşılayabilmek için bankalardan toplam 16 milyon lira kredi çekme kararı alan Karabağlar Belediyesi'nde yaşanan maddi sıkıntılar bitmek bilmiyor. İlçeye daha iyi hizmet götürebilmek amacıyla makam araçlarını dahi satan ilçe belediyesi, pazar yeri sıkıntısını giderebilmek ve inşaatına başlanan yeni tesisi bitirebilmek amacı ile bir kez daha Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldı.



PAZARYERİNİN YÜZDE 60'I BÜYÜKŞEHİR'DEN

Buna göre Yunus Emre Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alanda geçtiğimiz yıl içerisinde temeli atılarak inşaatına başlanan Karabağlar Pazaryeri Projesi'ne ağabey desteği isteyen ilçe belediyesi, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi'nde meclis onayına sunulacak talebi kabul gördüğü takdirde, halk için kritik öneme sahip bir projesine daha maddi destek alacak.



BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEK VERECEĞİ DÖRDÜNCÜ PROJE OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daha önceden bürokrat kadrosunda görev alan Muhittin Selvitopu'nun başkanlık yaptığı Karabağlar Belediyesi'ne sağlayacağı bu destekle birlikte ilçe belediyesi ile son bir yılda gerçekleştireceği dördüncü ortak hizmet projesi olacak. Ekonomik durumu nedeniyle hizmet üretmekte güçlük çeken ve projelerine kaynak sağlamaya çalışan Karabağlar Belediyesi'nin yaklaşık 52 milyon TL'ye mal olan yeni belediye binasının yüzde 90'lık proje bedeli de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanmıştı. Ayrıca ilçedeki 52 adet sokak düzenlemesi, muhtelif alanların asfaltlanması ve yol yapımı ile Uzundere Rekreasyon Alanı projesi de yine Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile tamamlanma aşamasına getirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.