Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir iftiharla sunar: Denizde düğün keyfi

Büyükşehir iftiharla sunar: Denizde düğün keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi son yılların en ilginç hamlesini yaparak vatandaşlara farklı bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Yeni karbon kompozit gemilerin seferlere başlamasıyla birlikte İZDENİZ filosundan emekliye ayrılan eski vapurlar düğünlerde, gezilerde, misafir ağırlamada ve davetlerde kullanılacak. Büyükşehir iftiharla sunar

  • Ege Postası
  • 09.08.2015 - 09:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda en modern teknolojiye sahip karbon kompozit gemilerden sonuncusunu sefere alan ve kent genelindeki iskelelerde tadilatlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, emekliye ayrılan körfezin emektar gemilerini de farklı şekilde değerlendirmeye devam ediyor. Yarımada turizmine katkı sağlamak amacı ile iki adet gemisini Seferihisar ve Karaburun’a hibe eden Büyükşehir, Bergama ve Kordon adlı eski yolcu gemilerini restore ederek düğün salonu ve protokol gemisi olarak kullanıma sunacak.

KÖRFEZDE DÜĞÜN KEYFİ


İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezde uzun yıllar hizmet veren ve seferlerden çekilen eski tip yolcu vapurlarını yeniden değerlendirmek ve kentlinin hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bostanlı Vapur İskelesi'nde bekleyen gemilerden Bergama ve Kordon ile ilgili çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir projeyle kentliye hizmet götürecek. 1951 yılından itibaren körfezde aralıksız hizmet veren Bergama isimli gemisini 2001 yılından sonra ikinci kez kapsamlı şekilde restorasyon ve bakıma aldı. Baştan aşağı yenilenen Bergama, İzmir Körfezi’nde düğün, nişan, nikah ve kokteyl gibi etkinliklerde kullanılacak. Yaklaşık olarak 400 kişiye hizmet vermesi planlanan emektar Bergama gemisi, 15 gün içinde hazır olacak ve İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından organizasyon yapmak isteyen isteklilere belirlenecek fiyat dahilinde kiralanacak.

PROTOKOL GEMİSİ İLE “VIP HİZMET”

Daha önceden yaptığı kazalarla adı sıkça gündeme gelen ve çeşitli seferler arıza yapan Kordon isimli yolcu gemisi de önümüzdeki günlerde benzer şekilde kapsamlı bir restorasyona alınacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte denizde testlere çıkacak olan eski gemi, ilerleyen süreçte protokol hizmetlerinde kullanılacak. Önümüzdeki yıl bahar aylarında hazır olması planlanan Kordon, kente gelen yabancı heyetler, işadamları, diplomatlar, başkanlar, resmi kurum temsilcileri, başbakanlar gibi misafirleri ağırlayacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.