Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir memurlarından fiyasko çıkışı

Büyükşehir memurlarından fiyasko çıkışı

3 aydır İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan ve yaklaşık 5 bin 300 belediye emekçisinin merakla beklediği toplu sözleşmeye “fiyasko” tepkisi gösteren Tüm Yerel-Sen, sözleşmelere itiraz sinyali verdi, Tüm-Bel-Sen’deki memur personeli kendi sendikaları çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 14:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde Tüm-Bel-Sen ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan toplu sözleşmelere dair ilk açıklama memur personelin örgütlü bulunduğu ikinci sendikadan geldi. Mevcut hakların kaybedileceği gerekçesi ile imzalanan “zoraki” sözleşmelerin personelin mağduriyeti ile sonuçlandığını belirten Tüm Yerel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hakan Kıran,  “28 Mart 2014 tarihinde biten 2 yıldır yürürlükte olan sözleşmede  yetkili sendika Tüm Bel Sen tarafından yenilendi ancak, emekçilerin tek bir kuruş dahi kazanımı olmamıştır” dedi.
 
“SÖZLEŞME MAĞDURİYET YARATTI”
Toplu sözleşme sürecinde yetkili Tüm-Bel-Sen tarafından 5 bini aşın emekçiye ulaşım, yemek ve kreş haklarının “Olmaz ise olmazımızdır” şeklinde duyurulduğunu hatırlatan Şube Başkanı Kıran, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Çalışanların umutlandırılmış, ancak gereği yapılmamıştır. Önceki sözleşmede yılda 40 gün olan hastalık raporu süresi 15 güne düşürüldü. Yani, 15 günden sonraki her bir gün için emekçilerin sözleşme parasından 25 TL kesilecek. Bu var olan haktan geriye gidiş demektir. Bu kadar iddialı söylemle yola çıkanların “Biz ne yaptık” diye şöyle oturup bir düşünmesi gerekiyor. Öte yandan,  yasal hakkımız olan yemek ve kreş konusu nasıl pazarlık masasına taşındı anlamış değiliz. Çözüm için eylem dışında bir B planı olmayan ilgili sendika, bu konuyu da çözümsüzlüğe itmiştir. Tüm Yerel Sen olarak, çalışanların bu yasal haklarını kullanabilmesi için çalışmalarımız başlamıştır, Eşrefpaşa Hastanesi’nde yemek yardımı ve kreş için yasal girişim gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
“SENDİKAYA KATILIN” ÇAĞRISINDA BULUNDU
 Kıran ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çalışanları bilgilendirmek için el ilanı dağıttıklarını söyleyerek, ilerleyen süreçte yasal haklarını kullanabileceklerini ve yetkili sendika tarafından işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan toplu sözleşmelere karşı yargı yoluna gidebileceklerinin sinyalini verdi. Kıran ayrıca, Tüm-Bel-Sen’de örgütlü bulunan belediye memurlarına Tüm-Yerel-Sen’de örgütlenme çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.