Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÇED heyetinin toplantısını engelleyip avukatı linç etmek istediler

ÇED heyetinin toplantısını engelleyip avukatı linç etmek istediler

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy sakinleri, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için Nilüfer ilçesi Kadriye köyüne giden avukatların bilgilendirme yapmasını engelledi. Aynı köylüler dün ÇED bilgilendirmesi için Başköy’e...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 17:53
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy sakinleri, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için Nilüfer ilçesi Kadriye köyüne giden avukatların bilgilendirme yapmasını engelledi. Aynı köylüler dün ÇED bilgilendirmesi için Başköy’e gelen avukat ve diğer yetkililere tepki göstermişti.

    İçme sularının mermer ocakları tarafından kirletildiği gerekçesiyle uzun süredir eylemler yapan Başköy sakinleri, ÇED bilgilendirmesi için köyleri dolan şirket avukatlarının çalışma yapmasını izin vermiyor. Dün, ÇED bilgilendirmesi için gelen heyeti Başköy’e sokmayan vatandaşlar, bugün de kendi köylerini ilgilendiren görüşmenin Nilüfer ilçesi Kadriye köyünde yapılmasına tepki gösterdi.

    Traktör ve otobüslerle Kadriye köyüne gelen Başköylüler, ellerindeki pankartlarla sularının çamur gibi akmasına tepki gösterdi. ÇED raporunun değerlendirileceği toplantı salonunun önünde toplanan kalabalık, toplantıya gelen yetkilileri yuhaladı. Köylüleri jandarma ekipleri öfkeli kalabalığı sakinleştirdi. Toplantı salonunun pencerelerini ve kapılarını tekmeleyen köylülerin tepkisi üzerine toplantı iptal edildi.

    Toplantıya katılan Avukat Ercan Doğancı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurarak ÇED raporu sürecine girdiklerini belirtti. Doğancı, şunları söyledi: "Bu bir bilinçlendirme toplantısıydı. Vatandaşlarımız bilgilendirmek istemediğini tepkilerle dile getirdi. Biz de buradan ayrılıyoruz. Halkın bilgilendirilmek istemediği ile ilgili tutanak tutuluyor. Burada yapılmasının sebebi tamamen mevzuat ile ilgilidir. Ruhsatta, 'Koordinat olarak en yakın olduğu köyde halkın katıldığı toplantı yapılacak' yazıyor. Bu konuda bizim talebimiz olmadı. Biz maden şirketleri olarak özellikle Başköy'de yapılmasını istemiştik."

    Başköy Muhtarı Hasan Acar da 2 yıldır çamurlu aktığını kaydederek, toplantının yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

    ÇED raporu için köye gelen avukatlar jandarma güvenliği ile salondan çıkarıldı. Kalabalıktan bir kişi maden şirketinin avukatı Ercan Doğancı'ya saldırı girişiminde bulundu. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle avukat Doğancı linç edilmekten kurtuldu.

    Toplantı için köye gelen heyetin ayrılmasıyla kalabalık dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.