Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'dan sağduyu çağrısı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'dan sağduyu çağrısı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, halkın demokratik tepkisine karşı polisin sağduyulu davranması gerektiği çağrısında bulundu. Havutça, "Anayasanın, yasaların, hukukun gereklerine uyan, kimsenin malına canına zarar vermeyen insanlarımıza...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 19:26
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, halkın demokratik tepkisine karşı polisin sağduyulu davranması gerektiği çağrısında bulundu. Havutça, "Anayasanın, yasaların, hukukun gereklerine uyan, kimsenin malına canına zarar vermeyen insanlarımıza sağduyulu yaklaşmak onları provokasyonlara karşı koruyacak, hepimizin bu topraklarda birbirimize sevgi saygı kardeşlik içerisinde olmamızı sağlayacaktır." dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'dan yaşanan olaylar hakkında bilgi alan Havutça, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ile görüştükten sonra bir açıklama yaptı. Havutça, AK Parti'nin ileri demokrasisinin 12 Eylül 1980 zulmünü de gölgede bıraktığını savundu. Havutça, "Hatta, askeri darbenin ürünü anayasa bile 34'üncü maddesi ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını, 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' ifadeleriyle hüküm altına almıştır. Anayasaya dayanan 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 3'üncü maddesi de 'Herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' şekliyle düzenlenmiştir. Halkla, halk çocuğu polisi karşı karşıya getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü yapanlara 'Biz de tabanımız yüzde 50'yi evde zor tutuyoruz' diyerek tehditler savuran, aba altından sopa gösteren, polisle halkı karşı karşıya getirecek talimat veren Tayyip Erdoğan'dır. Kanunsuz emir veren ve bu nedenle suç işleyen Tayyip Erdoğan'dır." şeklinde konuştu.

CHP Milletcekili Namık Havutça, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'nin birçok şehrine yayılan tepkinin halkın AK Parti hükümetine karşı tepkisi olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın kışkırtan, tehdit eden, halka rağmen kendi bildiğini yapma gayretine karşı direnen bir tavır olduğunu iddia eden Havutça, halkın bunu kabul etmemesinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.