Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı İmam'dan çarpıcı açıklamalar

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı İmam'dan çarpıcı açıklamalar

Buca siyasetinin ağır topu Necati İmam yaklaşan yerel seçim öncesi hedeflerini ve beklentilerini Ege Postası'na anlattı. CHP Buca Belediye Başkanı aday adayı olan İmam, Buca'nın CHP açısından kritik önemde olduğuna dikkat çekerek, kendi aramızda ‘’Buca da siyaset 7/24 yetmiyor bir de vardiya’’ yapmamız gerekir diye espri yapıyoruz diye konuştu

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 13:45
EGE POSTASI/ Haber Servisi- Buca Belediye Başkanlığı için CHP kulislerinde ismi sıklıkla geçen Necati İmam Ege Postası'na konuk oldu. Yerel seçim çalışmalarında tempo arttıran İmam, Buca'yla ilgili plan ve projelerini anlattığı konuşmasında 'ben iddia ediyorum, ben farklıyım arkadaş' dedi. İşte İmam'ın açıklamalarından satır başları.

BUCA'DA DOĞMADIM AMA...

Öncelikle amacımız sizinle bayramlaşmak tanışmak ayaklarımızı sürdük girerken bundan sonra eksik olmayız, daha çok geliriz. Şimdi Buca'yla ilgili bucada yaşamayan Buca’da doğmamış olabilirim ama bizim Buca’da bir kenti yönetmek adına mutlaka talipli arkadaŞlarımız var hepsi de birbirinden değerli ama şu bence çok önemli; Bu kentte doğmamış olabilirsin ama bu kentte yaşamayan , bu kentte karnını doyurmayan , kendine , eşine, çocuklarına varsa torunlarına bu kenti emanet etmemiş, bu kentin sokaklarını bilmeyen insanlarına dokunmamış insanların özellikle bucadan bahsediyorum olabilir şeyler ama kenti yönetmek için talip olması, ortaya çıkması çıkabilir ama seçimi kazanması bir risk’tir diye düşünüyorum.



Mutlaka bu kriterler böyle olmalı veya bir Karşıyaka gibi değil Karşıyaka gibi olsa yani oy oranımız çok yüksek değil . İzmirin yumşak karın olan 3 tane ilçesini say deseniz Buca o 3’ün içine girer Mutlaka objektif kriterlerle değerlendirildiğinde bu kriterlere uyulursa böyle olursa daha verimli , daha iyi sonuç alıcağımıza inanıyorum . Bunu da niye söyledim, İzmirde yaşıyan hatta İzmir'de yaşamayan isimleri sık sık geçen arkadaşları bende duyuyorum hani ben böyle düşünüyorum.

BUCA 10 YIL ÖNCE DE CHP'NİN YUMUŞAK KARNI MIYDI '

Buca yurt sevenlerin olduğu, demokratların olduğu bir kent yani Buca çok politize olmuş bir kent yani İzmir siyasetinin içinde siyasetin en yoğun yaşanan ilçelerinden bir tanesi Buca. Hatta biz espiri yaparız aramızda ‘’Buca da siyaset 7/24 yetmiyor bir de vardiya’’ yani potansiyel var Buca da ama yumuşak karın . Neden yumuşak karın dediğimde oy oranlarına bakarak söyledim yani 2009 CHP, AKP oy oranları 2011 seçimlerinin oy oranları bu düşen tren nasıl yükselir eğilim nedir bu göç olan yerde eklemlenen yerlere varoşlardaki seçmen tercihleri ne olur, merkezdeki nedir bir sonuç yaptığım da tam bir denge unsuru var. Hani %100 seçim çantada keklik anlayışı o hakim değil aramızda 9 bin fark var AKP 2011 seçimlerinde 9 bin önde tamamladı.



NECATİ İMAM NEDEN ADAY'

Yaşadığım kentte insanların sorunlarının daha az olmasını istiyorum, yaşam standart’ının yükselmesini istiyorum, bucalıların televizyon başında mahkum olmasını istemiyorum.
Tiyatro yok, sinema yok, kültür merkezi yok, üniversite diyorsun 52 bin öğrencisi var neden baksan 6-7 bin’de çalışanı var onlarla birlikte yaptıgında 56-57 bin nüfus yapıyor. Üniversite kenti olmanın faydalarından Buca fazlasıya yararlanıyor.
Geçen bir dereği ziyaret ettik Kadınlar Sosyal Danışma Derneği faliyet yürüten böyle kermes gibi el emekleri gibi böyle ayakta çalışan bir yer değil yani hak temelli iş yürüten , kadın haklarını, çocuk bilimleri yani ne kadar sorun varsa bir dernek yapıyor .
Kültür merkezlerini çoğaltsak 4-5 mahallede 1 tane olsa kültür merkezlerini aynı anda bu tür derneklerin faliyetlerini sürdürebilicegi bir yer olarak temin etsek mesela ‘’engelsiz cafe’’ yapsak engellileri toplumdan soyutlamasak

BUCA BELEDİYESİNİ BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ '

Yaptıkları vardır ama yapamadıkları çok vardır zaten yapamadıkları adına biz bu yolculuğa çıktık . Herkesi memnun edemezsin siyasette bu herkez için geçerlidir ama bir ortalama memnuniyetle kalınsaydı buca da bizde otururduk destek verirdik . Ben iddia ediyorum ben farklıyım arkadaşım . ben ekip çalışmasını bilirim ben farklıyım benden de şikayet olabilir herkezi memnun ediceğim diye bir şey demiyorum ama bazı ortalamalar var ben o ortalamaları o standartı bozarım.
Burada belediye başkanına düşen görev mülakattan ve sadakattan oluşmuş kadroyu çatlak sesler çıkmadan bir orkestra şefi gibi yönetebilmek.

ADAY OLMAZSSANIZ BİR KAYGINIZ OLUR MU'
Genel merkezde karar vericilerinde objeltif kriterlerle araştırma yaptıklarını duyuyorum, biliyorum öyle oldugunuda biliyorum tahmin ediyorum demiyeyimde gözlemliyorum . şimdi ben olamaya bilirim kişiselleştirmekte istemiyorum . Ben olmadım bi arkadaşımız oldu oda iyidir yapar diyorsan mesele yok kriter o .
Ben bu kentin sadece sakini değilim sahibiyim kardeşim. Toplumun örgütlü yapı dediğimiz demokratik yapıda veya SKP’lar da toplumda bir karşılık bulmasak onlar bana cesaret vermeze zaten çıkmam hani omzumuzda da bir aperat olsun derdimiz o değil ya biz farklıyız bir fark yaratırız benim iddiam o biz yaşadığımız kentte siyasetle bilimi buluştururuz bilimi siyasetin emrine sokarız herkezi dinleriz , her dinlediğimizin her dediğini yapmayız ama en azından içinden dğruları seçip uygulamaya sokarız .

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.