Dolar 32,6325
%-0.04
Euro 35,1104
%0.06
Altın 2.445,140
%-0.11
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da imza krizinde 3 bilinmeyenli denklem!

CHP Buca'da imza krizinde 3 bilinmeyenli denklem!

CHP Buca’da olağanüstü ilçe kongresi için imza çıkmazı yaşanıyor. Buca Değişim Grubu’nun geçtiğimiz hafta gönderdiği ihbarname bugün itibariyle genel merkeze ulaşırken, üç gün içinde olağanüstü ilçe kongresi için gereğinin yapılması istendi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “ Tüzük açık. Arkadaşlara yolu gösterdik. Bu iş kronikleşmesin” dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise, “ Bugün saat 17:00’de imzaları verme süreleri doluyor. İlçe binasında bekliyorum” uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 25.09.2014 - 13:27
HABER SERVİSİ - Olağanüstü kongre için imza krizinin yaşandığı CHP Buca'da adeta üç bilinmeyenli denklem yaşanıyor.
Genel Merkez, karar yeter sayısının, ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını hafta sonunda il başkanlığına bildirdi.  Böylece yeter sayısında 400 delege üzerinden değil, ayrılanlar çıktıktan sonra ortaya çıkan 374 rakamının yarısından bir fazlası olan 187 rakamı dikkate alınacak. İmzacıların topladığı 193 imza olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olacak.Yeter sayı krizi aşılırken imzaların teslimi konusunda kriz aşılamadı. İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu imzaları ilçe başkanlığına teslim etmeme konusunda geri adım atmıyor.

BİNGÖL: KRONİKLEŞMESİN
İki kez il başkanlığı tarafından imzaların alınmaması nedeniyle Buca Değişim Grubu,geçtiğimiz Cuma genel merkeze noter aracılığıyla ihbarname gönderdi ve gereğinin yapılmasını istedi.İhbarname sabah saatlerinde genel merkeze ulaşırken, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ege Postası aracılığıyla  “ Genel merkez tüzük neyi gerektiriyorsa o doğrultuda hareket eder. Hukuksuzluğa izin vermeyiz. Buca’dan imzalarla birlikte gelen arkadaşlara anlattık. Tüzükte çok açık nasıl bir yol izleyecekleri. Dallandııp budaklandırmaya gerek yok. Kongreler yönetmeliğimiz yol gösterici. İşi kronik hale getirmeden rahatlıkla çözüm bulabilirler. Arkadaşlara geldiklerinde ifade ettim. Bir daha gelirlerse bütün açıklıkla yine ifade ederim” açıklamasında bulundu. Bingöl, imzacılara genel merkeze geldiklerinde ilçe başkanlığını adres göstermişti.

SAAT 17:00’DE DOLUYOR
CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül ise imzaların kendilerine verilmesinin parti tüzüğü gereği olduğunu tekrarlayarak, sürenin bugün 17.00’de dolacağı uyarısında bulundu. Gül, “ İmzaları teslime etme süreleri bugün doluyor.İlçe binasında kendilerini bekleyeceğim” dedi.

SÜRE KISITLAMASI YOK 3 GÜN BEKLEYECEKLER
İmzacılar ise genel merkeze gönderilen ihbarnamenin sonucunu bekleyecek. Üç gün içinde genel merkezin bir karar almasını bekleyecek olan imzacılar, istedikleri sonucu alamazsa yargıya başvuracak. İmzacılara göre imzaların teslim edilmesine yönelik bir süre kısıtlaması tüzükte yok.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.