Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli'deki toplu katılımın tartışması bitmiyor

CHP Çiğli'deki toplu katılımın tartışması bitmiyor

CHP’nin iki numaralı ismi Adnan Keskin’in katılımıyla yeni üyelere rozet taktıran CHP Çiğli İlçe yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ali Engin kendi Facebook sayfasında bin 500 kişiye rozek taktık derken, Çiğli İlçe Başkanı Gültekin ‘ben kimseye sayı vermedim. O sayı nerden çıktı bilmiyorum’ diye konuşuyor. Çiğli’de önce Gürsel Tekin’in katılımıyla bin kişiye, sonra Adnan Keskin’in katılımıyla bin 500 kişiye rozet takıldıysa şimdi şu soruya cevap aranıyor. “Nerde bu yeni üyeler'”

  • Ege Postası
  • 06.02.2013 - 19:51
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- CHP Çiğli İlçesi üst üste düzenlediği ‘toplu katılım törenleriyle’ tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak işin ilginç tarafı, önce Gürsel Tekin’le bin kişi, ardından Adnan Keskin’le kimi yerde bin 200, kimi yerde bin 500 kişi Çiğli CHP’ye yeni üye olarak katıldı denmesine rağmen rakamlar tersini söylüyor. Nisan ayındaki kongrede koltuğu Nihat Gültekin’e kaybeden Ali Rıza Koçer, görevden ayrılırken partinin Çiğli’de üye sayısının 7 bin 226 kişi olduğuna dikkat çekti. Koçer’in bıraktığı üye sayısının üzerine koltuğu Koçer’den devralan Nihat Gültekin’in düzenlediği iki toplu katılım töreni gerçekleşti. İlki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in katılımıyla ve bin kişiye rozet takıldı iddiasıyla ardından da geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla kimi yerde bin 500, kimi yerde bin 200 kişi partiye yeni üye yapıldı iddiasıyla gerçekleştirilen iki ayrı toplu katılım töreni. Rakamların alt alta toplanmasıyla 7 bin 226 üyenin üzerine Tekin ve Keskin’in rozet taktığı iddia edilen 2 bin 200 ya da 2 bin 500 kişi eklendiğinde CHP Çiğli ilçesinin üye kayıt sayısının 9 bin 500- 10 bin arasında bir yerlerde olması gerekirken CHP Genel Merkezi’ndeki Çiğli İlçe kayıtlı üye sayısı 8 bin 50 kayıt, 141 beklemede olarak gözüküyor.



GÜLTEKİN: BEN KİMSEYE SAYI VERMEDİM
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin Gürsel Tekin ve Adnan Keskin’in katılımlarıyla yapılan ik ayrı rozet takma töreninde hiç kimseye ‘bin kişi ya da bin 200- bin 500 kişi” üye oldu demedim”. Basın bunu yanlış anlamış diye konuştu. Nisan ayında göreve gelmesinin ardından ocak ayı dahil bin 500-bin 550 civarında üye kaydı gerçekleştirdiğini belirten Gültekin, il yönetiminin başlattığı yeni üye seferberliğine en büyük desteği Çiğli verdi. En çok üyeyi benim ilçem yaptı. Ama ben şu kadar üye katılacak diye bir sayı vermedim” dedi.


GÜLTEKİN’İN SÖZLERİNİ ALİ ENGİN ÇÜRÜTÜYOR
Ali Engin’in facebook sayfasında yazanlar Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in sözlerini çürütüyor. İşte Engin’in Çiğli’deki rozet takma töreniyle ilgili Facebook sayfasına yazdıkları…
CHP Çiğli İlçe üye katılım töreni
Adnan Keskin açılış töreninin ardından Çiğli’de 1500 kişiye rozet taktı. Yaklaşık 200’ü AKP’den kalanı diğer partilerden yeni kayıt oldu. Rozet Takma Törenine, Belediye Başkanı Metin Solak , Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin Milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Parti Meclis Üyeleri, eski milletvekilleri, eski il başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda örgüt üyeleri katıldı.

ENGİN’DEN SÜRPRİZ ÇİĞLİ ÇIKIŞI
Facebook sayfasına Çiğli’deki toplu katılım törenini bu sözlerle yazan Ali Engin, il yönetim kurulu toplantısında tam tersi bir tablo çizmekten geri kalmadı. Ali Engin’in sürpriz çıkışı CHP Çiğli ekseninde oldu. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla gerçekleşen ve Çiğli CHP tarafından bin 200 kişiye rozet takıldı diyerek lanse edilen üye katılım töreninin Engin’in tepkisini çektiği ve “Çiğli’de yapılan üye katılım toplantısında bin 200 üyeden söz edildi. Bir çok üyeyi tanıyorum. Çoğu eski üye…Eski üyelere Adnan Bey’e rozet taktırıldı. Geçtiğimiz aylarda da Gürsel Bey geldi.Ona rozet taktırdılar Çiğli’de… O toplantıda da bin kişi yoktu. Bu işler böyle olmaz” dediği bunun üzerine Çiğli CHP Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay’ın da, “ Başkanım yeni üyeler vardı. Ancak partililerimiz hep önde olmak istediği için asıl rozet takılması gerekenler geride kaldı” diyerek İlçe Başkanı Nihat Gültekin’i savunduğu öğrenildi.
Biri partinin iki numaralı ismi olmak üzere iki Genel Başkan Yardımcısı’nın ön planda olduğu iki ayrı toplu katılım töreni CHP’nin başını ağrıtmaya aday görünüyor. İki toplantının adresinin Çiğli İlçe teşkilatı olması ise tüm dikkatlerin Çiğli’ye Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in üzerine çevrilmesine zemin hazırlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.