Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli'den AK Partili Meclis Üyesi Çankaya'ya sert tepki

CHP Çiğli'den AK Partili Meclis Üyesi Çankaya'ya sert tepki

Kamuoyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği sözleri tartışırken, bu kez bir çirkin hakarette Kemal Kılıçdaroğlu’na geldi. Çiğli Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fuat Çankaya kendisine ait sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ağza alınmayacak sözler paylaştı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2016 - 15:59
EGE POSTASI- Çiğli Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fuat Çankaya, sosyal medyada “Adi yaratık seni insan doğurmamış belli ki nereden çıktığın şüpheli bu kadar hakaret şuursuzca saldırı siyasetinde bir usulü adabı var. Ayıptır bir bayan bakana bu sözler söylenmez seni kınıyorum Kemal Kılıçdaroğlu” İfadelerini kullandı.
Konuya ilişkin CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ilçe binasında basın açıklaması yaparak AK Partili Meclis Üyesi Fuat Çankaya’yı kınadı. Basın açıklamasına Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.  
Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;
AKP’nin arka bahçe vakıflarından olan Ensar Vakfında son dönem gerçekleşen çocuklara yönelik istismar toplumumuzun tamamını ahlaki ve vicdani olarak yaralamıştır. Olayın vahameti devam ederken kamuoyunun yetkililerden bekledikleri açıklamalar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yapılan beyanlar ile hüsrana uğratılmıştır. Yapılan açıklama ile ahlaki anlamdaki bu yolsuzluk diğer yolsuzluklar gibi hükümet ve hükümete yakın kurumlar tarafından korunmuştur. Yapılan bu ahlaksızlığa Sayın Bakanın bir kereden bir şey olmaz sözü toplumun maddi ve manevi değerlerini derinden sarsmıştır. MEB’in da ahlaksızlığın meşrulaştığı bu vakfa kefil olması toplumsal umutları bir kat daha çökertmiştir. 
17 – 25 Aralık yolsuzluk dosyalarında dönemin bakanı Muammer Güler’in kamu gücünü kullanarak suçluyu koruma refleksi ile söylediği gerekirse önüne yatarım sözü AKP’nin patentli sözüdür. O gün tüm AKP’liler önüne yatma sözünün bu anlamda söylendiği ile ilgili hemfikirlerdi ve bakanlarına sahip çıkmışlardı. O dönemin bayan milletvekillerinden de bu konuda herhangi bir tepki gelmemişti. Bugün aynı içerikle Genel Başkanımızın, suçluları koruduklarını beyan edenlere, AKP de Muammer Güler söylemiyle cevap vermiş olması aynı kesimi niye rahatsız etmiştir anlamak mümkün değildir. 
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu toplumun ahlaki ve vicdani sesidir. AKP’nin maddi ve manevi yolsuzluklara bulaşan tüm kadrolarının korkulu rüyasıdır; halkımızın umududur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın çocuğu yok sayarak ve yapılan ahlaksızlığı görmezden gelerek ve hatta koruyarak genel başkanımızın söylediği sözü çarpıtarak kadına yönelik bir sözmüş gibi söylemesi bakanın kendi zihni ve ahlaki çöküntüsüdür.
Çiğli ilçemizde AKP meclis üyesi Fuat Çankaya’nın Facebook hesabından yayınladığı akıldan ve ahlaktan yoksun açıklamaları utanç vericidir. Sayın Fuat Çankaya Genel Başkanımıza laf söyleyeceğine senin çocuğun aynı vakıfta aynı muameleye maruz kalsaydı Sayın Bakan hakkında ne söyleyeceğini hesabından yayınla da toplumda senin ahlakından emin olsun!  Bu bir yerlere yaranma amacında  olan  meclis üyesi ile ilgili , Genel Başkanımız ve ailesine yönelik hakaretlerini yargıya taşıyacağımızı buradan söylemek istiyoruz!..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.