Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli meclis üyesi adaylarını tanıttı

CHP Çiğli meclis üyesi adaylarını tanıttı

CHP'nin Çiğli belediye meclis üyesi adayları tanışma toplantısında bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2014 - 10:24
İZMİR - Meclis üyesi adaylarına başarı diledikten sonra açıklamalarda bulunan CHP Çiğli belediye başkan adayı Hasan Arslan 25 yıldır sosyal demokrat tabanda siyaset yaptığını, hiç bir zaman zikzak çizmediğini belirterek CHP'den ayrılıp başka partilerden aday olanları eleştirdi. "Ben olmazsam dünya yıkılsın" anlayışının hiçbir savunulacak yanının olmadığını vurgulayan Hasan Arslan,  ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak herkesin sorumlu bir biçimde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Arslan şöyle konuştu: "Yıllarca belediye başkan adayı olabilmek için uğraştım. Siyaset sabır işidir. İnsanlara saygı gösterme sanatıdır. 25 yıl sonra bu bana nasip oldu. Hiçbir zaman partime küsmedim, kimseye kırgın olmadım. Her zaman aday gösterilen arkadaşlarıma destek oldum. Belki de benim bu duruşum bugün aday gösterilmemde rol oynadı. Ayrıca 30 yılı aşkın süredir Çiğli'de ticaretle uğraşıyorum. Ticari yaşamımda da kimseye bir yanlışım olmadı. Dürüstlük prensibini bu alanda da başarıyla uyguladığımı düşünüyorum. Bunun içindir ki bugün farklı partilerden vatandaşlarımız bana oy vereceklerini söylüyorlar. Duygusallığı bir kenara bırakıp artık dört elle işimize sarılmamız, seçime odaklanmamız gerekir. Çiğli'de artık oy oranı 48 binlerde kalmayacak. Bunu biz ikiye katlayacağız."

Kırgınlıkları bir yana bırakalım
Meclis üyesi adaylarının listesini de değerlendiren Hasan Arslan geçen dönemden meclis üyeliği yapan 3 kişinin bulunduğunu ve çok büyük oranda kan değişikliğine gidildiğini söyledi. Gençlere ve kadınlara tanınan kotanın da olumlu olduğunu savunan Arslan yepyeni, pırıl pırıl bir listeyle yola çıkacaklarını ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp bembayaz bir sayfa açarak Çiğli'de hedefe ulaşacaklarını söyledi. Arslan, "Biz emeğin partisiyiz. Sosyal değerlere önem veren, milli geliri hakça, eşitçe paylaşmasını bilen partiyiz. Bu ilkeler doğrultusunda belediyemizi yöneteceğiz. Ocu, bucu demeden herkesi kucaklayacağız. Herkese eşit hizmet götüreceğiz" diye konuştu.
 
Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ise seçimlere ilişkin iddialı konuştu ve Çiğli'de 31 meclis üyesinin en az 25'ini kazanacaklarını söyledi. Geçtiğimiz haziran ayından beri devam eden aday adaylığı sürecinin artık geride kaldığını ve kırgınlıklara sünger çekilmesi gerektiğini belirten Karabay "Gün kol kola girme, birlik olma günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım" diyerek meclis üyesi adaylarına başarı diledi.
 
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin de bir süre önce rahatsızlık geçirdiğini, toplantılara katılamadığını hatırlattı ve önce yerel seçimde başarı sağlayacaklarını ardından da genel seçimlerde CHP'yi iktidara taşıyacaklarını ifade etti.
 
İlçe binasındaki toplantının ardından Hasan Arslan , meclis üyesi adayları ve bir grup partiliyle birlikte alan çalışmasına katıldı. Gecenin geç saatlerine kadar süren programda ilçedeki Erzurumlular Derneği ziyaret edildi. Toplantıya yoğun ilgi gösterilirken Arslan dernek üyelerinin oylarına talip olduklarını ve ilçedeki çok sayıdaki dernek ve demokratik kitle örgütlerinin de kendisini destekleyeceğine inandığını söyledi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.