Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Diyarbakır eski il başkanından Kılıçdaroğlu’na: Rantçıların gazına gelmeyin

CHP Diyarbakır eski il başkanından Kılıçdaroğlu’na: Rantçıların gazına gelmeyin

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkar çevrelerinin gazına gelmemesi gerektiğini söyledi. Çözüm Süreci'ne destek olmayanların bunun sonucunu...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 13:34
CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkar çevrelerinin gazına gelmemesi gerektiğini söyledi. Çözüm Süreci'ne destek olmayanların bunun sonucunu seçimlerde göreceğini ifade eden Seyrek, "Buradan CHP’nin eski il başkanı ve milletvekili adayı olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum: Kan emmici rantçıların gazına gelmeyin. Bu vebalın altına girmeyin. Gelin bu sürece sizde bir taş koyun. Söz sahibi olun." dedi.

Medeni Seyrek, çözüm sürecinde 97. güne gelinmesinin ülke adına çok güzel olduğunu söyledi. ‘Ülkemizin vatandaşının bu mesele ile ilgili burnu kanamamış olması, şehit cenazelerinin olmadığı bir ortamda insanların yaşama sarılması mutluluk verici bir durumdur’ diyen Seyrek, çözüm sürecinin sağ duyulu bir şekilde geçekleşmesini istedi. Son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP, MHP eşittir. Bu nedi? Birileri bu işin bitmesini istemiyor. CHP ve MHP bunlara alet oluyor.’ Sözlerinin doğru olduğunu ifade eden Seyrek, bölünme paranoyasının atılması gerektiğinin altını çizdi. Aksi taktirde çözüm sürecinin zora gireceğini ülkenin kaos ortamını kaldıracak psikolojide olmadığını kaydeden Seyrek, "Buradan CHP’nin eski il başkanı ve milletvekili adayı olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum: Kan emmici rantçıların gazına gelmeyin. Bu vebalın altına girmeyin. Gelin bu sürece sizde bir taş koyun. Söz sahibi olun. Varsa olumsuzlukları düzeltme adına yardımcı olun ve tarihi barışı sağlamada sizin de bir hukukunuz olsun. 74 milyon Türkiye Cumhuriyetinin toplumsal barış projesine destek olun. Aksi takdirde bu projeye karşı durarsanız tarih sizi çok açık bir şekilde yargılar. Seçimler yaklaşıyor bunun acı sonucu sandıkta belli olur. Lütfen bu işi ciddiye alalım." dedi.

Türkiye’de son zamanlarda birçok siyasetçi ve yazar çevresinin Akil İnsanları eleştirmesinin akıl sır erdirilemeyecek bir konu olduğunu belirten Seyrek, "Dinimizde en önemli ibadet biçimi sulh yapmaktır yani barışa katkı sumaktır. Peygamberimiz Hz. Muhammed Efendimize sormuşlar bu ahalinin büyüğü kimdir. Hz. Muhammed(SAV) ahaliye hizmet edendir. Yani müslümanlar arasında sulh a elçilik edendir. Yani bu akil insanlar da her biri kendi dalında son derecede saygın ve ehil insanlardır. Bunlar barışa elçilik görevini şimdi değil yılardır yapanlar var. Bu insanlara zor bir görev tevdi edilmiş destek olamıyorisek lütfen köstek olmayalım." şeklinde konuştu.

Kendi partisine de seslenen Seyrek, "Geçen gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç CHP’nin tabanının yüzde 63’ü benim gibi düşünüyor demesi partideki görevinden etti. Oysa sosyal demokrat bir partide herkes kendi görüşünü hür bir şekilde ifade edebilmesi gerekir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.