Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onanç'tan İzmir mesajları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onanç'tan İzmir mesajları

Türk siyasetinin “kişisel demokratik manifesto” sahibi ender ve yeni yüzlerinden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Konak Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu” için İzmir’deydi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2012 - 17:32
İZMİR-  CHP Genel Başkan Yardımcısı Güseren Onanç, İkiçeşmelik’te Çukurhamam Sokağı’nda yer alan Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi ve Konak Belediyesi Giysi Bankası’nı gezdi; semt merkezi kursiyerleri sohbet etti. Kursiyerler arasında hemşerisi Mardinli kadınları da gören Onanç’ın sohbetinde kullandığı dil Arapça’ydı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile birlikte semt merkezindeki dikiş atölyesi, Almanca ve İngilizce kurslarının derslerine konuk olan Onanç, kentin çok kültürlü barış içinde birlikte üretebilen yapısına tanıklık etmiş oldu. Gülseren Onanç, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) başkanlığı döneminde yaşama geçirdikleri projelerle ilgili deneyim paylaşımında bulundu.

“Süs değil, ticari faaliyet”

Kadınların el emeğiyle ev ekonomisine katkıda bulunmalarının önemine vurgu yapan Onanç, “Bağışçı hayırsever tarafından belediyeye tahsis edilen bu güzel yapının, kadın üretkenliğinin kalesine dönüşmesi mutluluk verici. Bu tip merkezlerde standardı yüksek ürünler üretilip, çok sayıda alıcıya ulaşmak da, bu merkezin varlığı kadar önem taşıyor. Kadın üretkenliğinin bir süs ve siyaset dekoru algısıyla değil, ev ekonomisine katkıda bulunan ticari bir faaliyet algısıyla değerlendirilmesi; toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde de önemli bir adım” dedi.

“Siyaset, maskesiz ve vicdanlı yapılmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onanç, Konak Belediyesi Mask Müzesi’ne de konuk oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile birlikte Mask Atölyesi’nde eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Onanç, “Venedik” tipi maskı yüzüne tutarak anı fotoğrafı çektirdi. Müzede Anadolu ve ölüm maskları konusunda bilgi sunulan Onanç, burada kursiyerlerle yaptığı sohbette siyasette “maskesiz olmanın” ve vicdanını yitirmemenin önemine vurgu yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.