Dolar 34,1023
%0.25
Euro 38,1694
%0.3
Altın 2.856,290
%0.95
Bist-100 9.987,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İzmir'de mesaj seli: Erken seçim ateşini yaktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İzmir'de mesaj seli: Erken seçim ateşini yaktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 93. kez kapılarını açan İEF'nin açılış konuşmasında erken seçim mesajı verdi. Özel konuşmasında, "Dumlupınar’da neden bizi konuşturmuyorlar? Bakan konuşacakmış. Tamam konuştun, hadi bir sene iki sene daha konuşsun. Ama 2 sene sonra cumhurbaşkanı CHP’li olacak. İlla bakan konuşacaksa CHP’li ya da Türkiye İttifakı’nın bakanı konuşacak. Çünkü artık bıçak kemiğe dayandı. CHP kurulduğu gün de oradaydı bugün de aynı noktada. Türkiye’nin birinci partisi Türkiye’yi kucaklıyor. Dumlupınar’da bakan konuşuyorsa, Cumhurbaşkanı konuşuyorsa, yardımcısı konuşuyorsa bizden olacak. Yolun sonu gözüküyor. O törene Devlet Bey geliyorsa o da konuşacak, ana muhalefet partisi lideri Recep Tayyip Erdoğan geliyorsa o da konuşacak. Kimseden mikrofon kaçırmayacağız biz özgürlükler partisiyiz. Biz Türkiye’nin partisiyiz" dedi. 

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 21:37
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 23:26

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), Teknoloji temasıyla  ve 'zamanın ötesine geçiyoruz' sloganıyla 93. kez kapılarını açtı. 

Resmi açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda İzmirli katıldı. 

EN BÜYÜK TRAVMA İZMİR'DEYDİ

14-28 Mayıs Genel Seçim sonuçları sonrası yaşanan travmalardan bahseden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, " Hep birlikte geçen sene 14-28 Mayıs’ı yaşadık. Travmasını en yüksek hisseden kent şüphesiz İzmir'di. İzmir cumhuriyetin 100’ünücü yılında Atatürk’ün partisinin iktidar olmasını bekliyordu. Yüksek bir motivasyonu ve büyük bir inanç vardı. Sürecin öncesinde ve sonrasında yaşananlar geride kaldı. Olumlu olumsuz yanları doğrularıyla yanlışlarıyla geride kaldı. İzmir’de gençlerin gözünün feri sönmüştü, ileri yaştakilerin omuzları iyice düşmüş kimse birbirine umut cümleleri kuramıyordu" dedi. 

"DEĞİŞİME İLK İNANAN İZMİR OLDU"

CHP'de yaşanan değişime ilişkin mesajlar veren Özgür Özel, "Biz CHP’de neredeyse çocuk yaşlarda siyaset yapmış, çok görevde bulunmuş ve bu hikayenin sonunun böyle olmaması gerektiğine inanan kadrolar olarak ‘CHP değişirse Türkiye değişir’ dedik. O ateş yakıldığında sözümüzü birlikte söylediğimiz arkadaşlarımız azdı. Ama gün geçtikte CHP’de yaşanan değişimin Türkiye’ye iyi geleceğine ilk inanan İzmir oldu. Bunu takip eden şehirler arasında memleketim Manisa da vardı ama insan hangisine memleketim diyeceğine şaşırıyor. Ben 10 yaşında İzmir’e gelmiş, İzmir’de okumuş ve 24 yaşına kadar İzmir’de yaşamış birisi olarak sesimi en iyi İzmir’in duyduğunu ve İzmir’in dediklerinin yapmanın doğru olduğunu bizzat deneyimledim" diye konuştu. 

"ATATÜRK BAŞARININ ANAHTARINI BİR YERE KOYMUŞTUR"

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı mesajlar veren CHP Lideri Özel, "Demokrasi mücadelesinin sonunda tarihi bir değişim oldu ve arkasında yerel seçim gündemi vardı. Yerel seçimlerde tüm adaylar önemli ve seçimin sonucundan çok kendisine nasıl baktığınız önemli. Örneğin çok sayıda kadın belediye başkanıyla çıkmalıydık ve gençlerin iddia ortaya koyduğu sorumluluk aldığı kadrolar bekliyordu. Karamsarlar vardı, iyi niyetli karamsarlar, öğrenilmiş çaresizlikten karamsar olmuş olanlar ve çok iyi niyeti olmayan felaket çağıran karamsarlar vardı. Ama hepsine kulak tıkadık. Çünkü karamsarlık ülkemizde de Atatürk’ün kurduğu partiye de yakışmazdı. Başarı kapısını açmamız ve birlikte umutla bakmamız lazımdı. Oluşan PM’mizin yaş ortalaması 43, deneyimli büyüklerimiz, cıvıl cıvıl gençlerimiz de var. Ben PM’nin en yaşlı 5’inci üyesiydim. MYK’nın yarısı kadın yarısı erkek. Türkiye'de hep eşit temsil konuşuluyor ama iktidar alanında insanlar bunu görmediğinde size inanmıyorlar. Bu kadrolara şakayla karışık şöyle seslendim ‘Atatürk bu başarı anahtarını bir yere koymuştur’ dedim. Atatürk cumhuriyeti ne cumhurbaşkanlarına ne milletvekillerine emanet etmişti. Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. İlk kilit gençlerdi. İkinci anahtarı da kadınlara güven diyerek bize emanet etti, onu da kadınlar açtı" ifadelerine yer verdi. 

ÜÇÜNCÜ KİLİT YAPAY ZEKA 

Yapay zeka ile belirlenen belediye başkan adaylarında yakalanan başarıya dikkat çeken Özgür Özel, "Üçüncü kilit de İzmir Fuarı’nın teması olan teknoloji, bilim ve bilimden yararlanma. Sophia’ya sarılmada başkanımızda müreddüt görsem de ortaya konulan vizyon değerli. Mutlaka bu fuarın çağı teknolojiyi, inovasyon anlamında önemli işlere zemin yaratması gerekiyordu. Ben bu fuarda Amerika ile Rusya’nın teknoloji savaşlarına şahit yapmış bir çocuğum. İzmir hem Türkiye’deki hem de dünyadaki yeriyle 40-60’larda yapacağını bugün yapsa yarışacak hale gelebilir. Bu potansiyeli, birikim ve vizyonu vardır. O nedenle bu sene temanın böyle belirlenmesini memnuniyetle karşıladım. Ölçme ve değerlendirme çok önemli. Mevcut belediye başkanlarını, adayları, aday adaylarını ölçmeli ve yetmez sahada performanslarını takip etmeliyiz. Daha önce partimizden bütçemizin 355 bin anket ile aday belirledik, önce mevcut adayları değerlendirdik. Ya mevcut adayları yeniden gösterdik ya da o isimlerin yerine yenisini de anketlerle belirledik. Alanında pırıl pırıl ekip anketleri biz yapmayacağız dedi ve şartname belirledi. Buna uygun yapabilen tüm firmalarla çalışacağız dedik. 20 firma çağırdı 12’si geldi 8’i yeterlilik aldı 2’si elendi ve 6 firma ile anketleri yaptık. 20 firmadan 6’sının uyduğu şart yapay zeka denetimiydi. Bunu söylediğimizde gülüp yapay zekanın adayları dedi. Örneğin üniversite mezunu genç bir kadın aranıyor ama kişi arıyor bulamıyor sonra 42 yaşında genci yaşı küçük kaydediyor ve yapay zeka anketi durdurup bildiriyor" dedi. 

31 ADAYDAN 29'UNU SEÇTİRMENİN MUTLULUĞU 

Özel açıklamasının devamında, "Ben seçimden üç gün önce konuşma düşünmeye başladım. İnanmayanlar, felaket düşünenler vardı. ‘Bilerek kötü haberler yayılıyor, geride gözüküyor ama seçimi alabiliriz sandıkları terk etmeyin’ diyorduk. Bu defa ölçme değerlendirme yapay zekanın gücüyle çalıştık. Seçimlere 10 gün kala belediye başkanlarına güçlü ve güçsüz mahalleleri, hangi kelimelerin ikna ettiğini gönderdik. Birileri felaket beklerken bizim önceden hazırladığımız SMS sandıklar açıldıktan 45 dakika sonra gönderildi. ‘Güzel haberler alacaksınız, görev yerinizi terk etmeyin. Son ıslak tutanaklı imzayı teslim edene kadar görev yerinizden ayrılmayın. Sizler bizim demokrasi kahramanlarımızsınız’ dedik. İşte meselenin özü bu. İster inanmaz şaşırarak üzülürsünüz ister inanır zafere ortak olursunuz. Benim karşımda bu zafere ve mutluluğa inanmış İzmir’de gösterdiğimiz 31 adaydan 29’unu seçtirmenin mutluluğunu duyuyorum. İzmir gibi bir kentte cumhuriyet tarihi boyunca tüm partiler 6 kadın belediye başkanı seçtirmişken biz bu seçimde 8 kadın başkanı seçtirdik. Hepsiyle gurur duyuyorum. Belediye başkanı genç olur mu? Şehri emin dediğin sakalları beyaz, başına ak düşmeden olmaz deniyordu. Genç adaylar seçtirdik. Yanarım yanarım Aliağa’da Çağatay’a yanarım" dedi. 

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ TUGAY! 

Başkan Tugay'a övgü dolu sözler söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, "Süreç analizinde geleceği görmede, teknolojiden yararlanmada Türkiye’de en iyisi olan Tugay’ın İzmir’de de en iyisini yapacağına ve bu takıma kaptanlık yapacak inancımı tekrardan ifade ediyorum. Biz bu kente borçluyuz. İzmir verdiği destekle en iyisini beklemeyi hak ediyor. İzmir seçmeni notu en kıt seçmendir çünkü en iyisini o öğretiyor, en zor günde sahip çıkıyor. Eğilmiyor, bükülmüyor, teslim olmuyor sonra da en iyisini bekliyor. Belli bir dönem İzmir ne istiyor, İzmir ne bekliyor ve bu insanların gerçek derdi ne ya da standart taleplerini karşılamadan başka vizyonlar ortaya koyma meselesi bu sefer anlaşıldı. Kimin görevine devam ettiğine kimin etmediğine bakınca İzmirli iyi niyeti çabayı ve ölçe değerlendirmenin doğrusunu gördü. Bu duygudaki insanlara hak ettiğini verme zamanı. Elbette başlangıçlar ve ilk aylar zordur ama ben gayreti, çabayı tüm başkanlarımızda görüyorum. Onlara bu sefer oy verin demiyorum, projelerini ve kente hizmet yapabilmelerini için sizlerin kamuoyu desteğine ihtiyaçları var. İhtiyaç duyduğu desteğin sizler tarafından sağlanmasıyla bu kente devrimi yaşatacak. Bu kente çağ yaşatacak" diye konuştu. 

DİLRUBA'DAN İADE-İ ZİYARET

İzmir'de sokak röportajında kullandığı ifadeler sonrasında tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun iade-i ziyaret yaptığı vurgulayan Özel, " Yerel seçimlerden sonra birkaç ziyaret ve birkaç açılış dışında İzmir’de uzun süre olamadım. Çok geniş bir coğrafya var 411 belediyemiz var ve her birisi orada olmamızı istiyor. Ama bugün burada olmak benim kıymetli. Ben bugün burada bizimle olan birisini anmak istiyorum. İzmir beklentileri yüksek olan, zaman zaman haklı bir şekilde tepki gösteren hak ettiğini alamadığında söz söyleyenlerin kentidir. İzmir’de mikrofona kardeşiniz birkaç cümle söyledi. Cezaevinde ziyaret ettik, o zaten özeleştirisini yapmış. Ben cezaevine gidip kapının önünde çıkıp şunu da yapacağız, yakacağız demek yerine hakkı teslim edip, haksızlığa itiraz ettik. Cezaevinde bir davet yaparsanız kısa sürede karşılığını bulur. Dilruba kardeşimi ziyaret ettim ve sen buradan çıkacaksın. Ben seni kapıda konuşma yapıp bir yere davet edeceğim ve benim misafirim olacaksın dedim. ‘Ümit ederim öyle olur’ dedi ve ben çıktım ve dediğimi yaptım. Dilruba ile vedalaşırken ona ‘Burada racondur, ziyarete gelene i-adeyi ziyarete gitmen lazım’ dedim. Sağ olsun kırmamış 24 saat olmadan iadeyi ziyarete gelmiş. İyi ki varsın Dilruba. Kimseyi kırmak istemediğini biliyorum. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor" dedi. 

"MAZLUMLARIN YANINDAYIZ"

Hedef gösterilen sanatçı Suavi'ye destek veren Özel, "Suavi gibi birine Çine’de konser yaptırmayız, basarız, terörist istemiyoruz dediler. Ben de İzmir İl Başkanıma ‘Benim canım sıkıldı konser izleyesim var, Çine’ye gider miyiz’ dedim. Olur dedi ve İzmir’in tüm ilçelerinden Çine’ye gittik. Suavi’nin hayatının en unutulmaz konserini birlikte yaptık, şarkılarını birlikte söyledik. Herkes bilsin, Türkiye’de ne kadar mağdur mazlum varsa arkasında değil yanındayız, kol kolayız. Kim ki sanatçıları, siyasi saiklerle ayrıştırıp nefret söylemleri yapıyorsa kendimize sayarız, konser yaptırmazlarsa konserine 10 katı kalabalık yapmanın teminatı oluruz. Kimseyi size karınca gibi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var o da CHP" dedi. 

"ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ ERDOĞAN KONUŞACAK"

Konuşmasının sonunda erken seçim mesajları veren Özel, "Birileri 'ikna olmuş onlar seçim kazandılar, dilleri yumuşak seçmenlere sahip çıkıyorlar, başarılarını partilerine değil tüm Türkiye’de atfediyorlar herkesle ek sıkışıyorlar şimdi bizim kutuplaşmamız lazım' diyorlar. Tartışma, gerginlik lazım denmiş ve bu da kabul edilmiş. İşte Suavi’ye konser iptal ettirdiler, Çine’ye gittik. Amasya’daydık Cumhurbaşkanı yardımcısı ile konuştuk. Amasya memnuniyet duydu. Dumlupınar’da konuşturmayız, hadi gelin konuşmayın dediler. Bekliyorlar ki biz gideceğiz oraya mikrofonu, alacağız kablo çekilecek ve kavga olacak sanıyorlar. Dumlupınar’a gittik, şehitliği ziyaret ettik. Meydanda da 3-5 bin kişiye konuştuk ama o oyuna alet olmayacağız dedik. Neden bizi konuşturmuyorlar? Bakan konuşacakmış. Protokolün bilmem kaçıncı sırasında, biz üçüncü sırada. Tamam konuştun hadi bir sene iki sene konuşsun. Ama cumhurbaşkanı CHP’li olacak. Madem istiyorsunuz onu yapacağız. İlla bakan konuşacaksa CHP’li ya da Türkiye İttifakı’nın bakanı konuşacak. Çünkü artık bıçak kemiğe dayandı. Bıktık. CHP kurulduğu gün de oradaydı bugün de aynı noktada. Türkiye’nin birinci partisi Türkiye’yi kucaklıyor. Tüm CHP’li belediyenin sahneleri tüm sanatçıları açıktır. Dumlupınar’da bakan konuşuyorsa, Cumhurbaşkanı konuşuyorsa, yardımcısı konuşuyorsa bizden olacak. Yolun sonu gözüküyor. O törene Devlet Bey geliyorsa o da konuşacak, ana muhalefet partisi lideri Recep Tayyip Erdoğan geliyorsa o da konuşacak. Kimseden mikrofon kaçırmayacağız biz özgürlükler partisiyiz. Biz Türkiye’nin partisiyiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.