Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özel'den 'Dilruba' açıklaması: Yaşananlar hukuka zarar verdi

CHP Lideri Özel'den 'Dilruba' açıklaması: Yaşananlar hukuka zarar verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K.'nın tahliyesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 11:32
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 14:24

EGEPOSTASI- İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K. dün gece saat 21.00 sıralarında sessiz sedasız tahliye edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Dilruba'yı tutuklu bulunduğu Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etmiş ve çıkışta yaptığı açıklamasında, "Dilrubayı cezaevinde ziyaret ettim. Dilruba'nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne olursa olsun şiddeti çağırmamak kaydıyla her düşünceyi açıklamak bir anayasal haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız siz destopsunuz demektir. Siz muktedir değilsiniz, iktidardasınız ama yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona genç bir kadının söyledikleri sanki iktidarınızı yıkacakmış gibi ona karşı en olağandışı tepkileri göstermek, sosyal medya linçleri başlatmak, tutuklanma kampanyaları başlatmak, savcılara da yatarı olmayan bir suçtan neredeyse 18 gün yani neredeyse aya varan bir süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmeye yeltenmek yönetimdeki aciziyetin, savrulmanın ifadesidir" demişti. 

HUKUKA VE DEMOKRASİYE ZARAR VERDİ 

Dilruba'nın tahliye edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, "Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir" dedi.

CHP Lideri Özel'in açıklaması şu şekilde; 

"Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. 

Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir.

Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.