Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Merkezi'nde emek zirvesi!

CHP Genel Merkezi'nde emek zirvesi!

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve sendikanın genel merkez yönetimi, başkent Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, son günlerde asgari ücret zamları başta olmak üzere, hükümetin taşeron işçilere yönelik yapmayı planladığı çalışma ve emek camiasının merakla beklediği düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İzmir'in kadro talepleri de masada

  • Ege Postası
  • 14.12.2015 - 17:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliği yaptığı emek zirvesinde, İzmir’de Cuma günü gerçekleşecek “Taşerona hayır” mitingi ve kadro taleplerine yönelik devam eden imza kampanyasına da destek isteyen Genel-İş Sendikası Başkanı Çalışkan, seçimlerin ardından işçi camiasının beklenti ve taleplerini ana muhalefet partisine iletti.
 
 
GENEL-İŞ SENDİKASI’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET
Hükümetin en önemli seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılmasına yönelik düzenlemelerin beklentilerine yanıt vermediğini, söz konusu ücretlerin açlık sınırının da altında kaldığına dikkat çeken Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, beklentilerinin bin 900 lira olduğunu hatırlattı.
 
ANA GÜNDEM ASGARİ ÜCRET VE KADRO TALEPLERİ
Ziyarette en önemli gündem maddesi taşeron düzenlemesi olurken, Genel-İş Sendikası yönetimi taşeronun yasaklanması ve güvencesiz çalışma koşullarının ortadan kaldırılmasına yönelik taleplerini de CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na iletti. Önümüzdeki süreçte emek ve demokrasi mücadelesinde muhalefet liderinden ve CHP’den destek beklediklerini aktaran Genel-İş yönetimi ayrıca, kadrolu çalışmaya yönelik yapılacak yasal düzenlemelerde ana muhalefetin CHP’nin emekten yana tavır almasını istediklerini dile getirdi.
 
TAŞERONA KARŞI DESTEK İSTEDİLER
DİSK’in almış olduğu karar doğrultusunda tüm Türkiye’deki 690 imza standında yaklaşık üç milyon imza toplandığını aktaran Genel-İş Genel Başkanı Çalışkan, taşeron işçilerin kadro talepleri için TBMM’ye gideceklerini ve tüm siyasi partilere toplanan imzaları ileteceklerini ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.