Dolar 34,2536
%0.04
Euro 37,6176
%-0.04
Altın 2.927,790
%0.21
Bist-100 9.172,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de emeklilerle buluştu

CHP Genel Sekreteri Tekin, İzmir'de emeklilerle buluştu

DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğinde emeklilerle buluşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçimlere sayılı günler kala iktidarı topa tuttu. Artan terör olayları ve ulusal çaptaki güvenlik krizinin sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu savunan Tekin, “Gelecek dönemlerde bu iktidarı da o beyaz toroslar gibi hatırlayacaklar” dedi. AK Parti’nin seçim vaatlerini de değerlendiren Tekin ayrıca, “Emekliyi, işçiyi, taşeronu, asgari ücretliyi şimdi mi hatırladınız'” diyerek sert eleştirilerde bulundu. CHP Genel Sekreteri Tekin, emeklilerle buluştu

  • Ege Postası
  • 24.10.2015 - 12:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in yanı sıra, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekilleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ilçe başkanları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri ile sendika temsilcileri katılım gösterdi.
 
“EMEKLİYİ, TAŞERONU, İŞÇİYİ ŞİMDİ Mİ HATIRLADINIZ'”
Karabağlar ilçesinde emekliler ile buluşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim öncesinde parti olarak izledikleri politikaları özetleyerek başladığı konuşmasında, emek ve barış vurgusu yaptı. CHP’nin emekten yana olan herkesin tek dostu olduğunun altını çizen Tekin, “Emekliler için ,intibakı 2005’ten bu yana gündemde tutan bir tek parti vardır, o da CHP’dir. Bu hükümet sürecinde özellikle koalisyon görüşmeleri başlarken, Türkiye’nin bir tek kazanımı oldu. AKP emekliye nasıl iki maaş ikramiye verilir, taşerona nasıl kadro verilir, asgari ücret nasıl arttırılır, CHP’den öğrenmiş oldu. Daha dün parayı nereden bulacaksınız, bol keseden atıyorsunuz diyenlerin emeklileri hatırlaması büyük bir kazanımdır. Emekliye, işçiye, köylüye, taşerona sadece seçimden seçime bir şey vaat edilmesi gerçekçi midi? 13 yıldır ülkenin başında olan bir iktidarın CHP’nin zorlaması ile mi, taşeronu, asgari ücreti, emekliyi hatırlad? Bize bol keseden atıyorlar demiş, iş dünyasını CHP ile karşı karşıya getirmişti. Şimdi aynı Cumhurbaşkanı, bin 300 lira asgari ücret verene oy verin diyor. Akıl tutulması olduğunu bilmesi lazım. Asgari ücret bin 500 değil, daha da fazla olmalıdır. Türkiye’nin olanakları buna müsaittir” dedi.
 
“CAMİLERİ KİRLETEN O ÇOCUKLAR DEĞİL, KİRLİ SİYASET”
Dün 244 kişiye hapis cezası ile sonuçlanan Gezi Parkı Davası’nın Türkiye için ibretlik olduğunu da vurgulayan CHP’li Tekin, “Doğaya, şehre, kente sahip çıkmak, için, hak arama sevdalılarının Gezi Parkı’nda gösterdiği bu tutarlı davranış karşısında mahkeme bir karar verdi. İbretlik bir karar oldu. Kirli siyaset ve kirli medyanın camide içki içtiler senaryosu bir din adamı tarafından bozuldu. Bu din adamı kirli tuzağa direndiği için defalarca sürgün edildi. Bu din adamını satın alamadıkları için bu sefer bir başka senaryo devreye girdi. Bu sefer cami kirletildi diye insanlara ceza verildi. Camileri bir tek şey kirletir, kirli siyaset kirletir. Siz kirletirsiniz onu…” dedi.
 
“O İKİ BAKAN SÖZÜNÜ TUTSUN!”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Vatandaşa eş bulacağız” şeklindeki vaatlerini de değerlendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Bekar emeklileri evlendirecekler. Kaynağını bulmuşlar… Kaynak bulunur, söz konusu AKP olunca kaynağın hesabı olmaz... CHP’nin projelerinin uygulanabilir olup olmadığı tartışma konusu bile edilemez. Özellikle ekonomiden sorumlu o iki bakanın CHP’ye oy vermelerini bekliyoruz. Uygulanamaz dedikleri projelerin kendileri tarafından tescil edilmiş olduğundan şerefleri ile sözlerini tutmalarını bekliyoruz” dedi ve emekliye iki maaş ikramiye başta olmak üzere birçok seçim vaadinin CHP’den kopyalandığını savundu.
 
SEÇİMİN MALİYETİ 100 MİLYAR LİRA
7 Haziran sonrasında yaşanan koalisyon krizi ve seçim sürecini de mercek altına alan Gürsel Tekin, “17-25 Aralık’a bulaşmış, 13 yıldır çalma çırpma ile meşgul olan bir parti ile CHP’nin koalisyon kurmasının ne kadar zor olduğu herkesin malumu. Baskıya ve zulme rağmen, demokrasi,  kardeşlik ve barış için elimizi taşın altına koymaya  hazırız dedik. Koalisyona hazırız dedik. Hiçbir dayatmamız olmadı. Sadece 5 madde söyledik. Sayın Davutoğlu, her çıktığında bunlar hükümet kurmaya yanaşmadı dedi. Sayın Erdoğan çıktı, CHP ile hükümet kurmanın siyaseten intihar olacağını söyledi. Hükümet kurulsaydı ne olurd? Bütün bu acılar yaşanmazdı. Bu seçimin emekliye, işçiye, köylüye maliyeti 100 milyardır. 78 milyon yurttaşımızın sırtına ağır bir maliyet oldu” şeklinde konuştu.
 
“SİZİ DE O ESKİ TOROSLAR GİBİ ANACAKLAR”
İktidarın medya üzerindeki baskısına değinen ve basına sansür uygulandığını savunan Tekin, “Basın ne kadar imkanı varsa o kadarını yazabiliyor” dedi ve hükümetin İŞİD terör örgütü karşısında ihmalkar davrandığını söyleyerek, “Bu insanlık dışı terör örgütünün hepimizin düşmanı olabileceğini bilmenizi isterim. Başta muhafazakarın başına bela olacak bu terör örgütünü bilmemiz lazım. Bu terör örgütlerinin hepsini lanetliyorum. Bu terör örgütü hayali bir örgüt değil. 8 ay önce üç tane soru sorduk. Reyhanlı’da 52 vatandaşımızı katledenlerin kim olduğunu soruyoruz. İŞİD terör örgütünün finansmanını sağlayanları bulmadığınız sürece mücadele edemezsiniz. Elini kolunu sallayarak, gelip en stratejik yerde eylem yapıyorlar. Eylemin yapıldığı yerde bir tek polis yok. Gezi Parkı’nda sağımızda polis, solumuzda polis, her yanda onlarca güvenlik kamerası… Başkentte önlem alamıyorsunuz. Sizin milli otomobil olarak tabir ettiğiniz beyaz toroslar gibi gelecekte sizi tarif edecekler. Gelecek başbakanlar da sizin döneminizi o toroslar gibi tarif edeceklerdir. Hiçbir şeyin gizlenmesi mümkün değil” dedi.
 
1 KASIM İÇİN SEÇMENE ÇAĞRI YAPTI
Tekin, 1 Kasım seçimleri için kritik çağrılarda bulunarak şunları söyledi: Bu seçim sadece emeklinin refahı, işçinin taşeronun kadro almasından ibaret değil. Barış, özgürlük ve geleceğimize karar vereceğiz. Bu seçimlerin önemini herkesin bilmesi lazım. İzmir Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi. İzmir’de bu sorunları en derinden hisseden bir seçmen kitlesi var. Tatile gidenlere, hastayım diyenlere, oy kullanmayanlara otokontrol ile müdahale edin. 1 Kasım geleceğimize, kardeşliğimize, barışımıza önemli katkı sağlayacaktır. Bu seçim hepimizin varlık sebebi olacak.”
 
SERTER: TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU CHP
Organizasyonda söz alan CHP İl Başkanı Bedri Serter de partililere seslenerek, saha çalışmasının önemine vurgu yaptı ve, “Sokaklarda, kahvelerde, derneklerde bizim söylemlerimizi anlatmak zorundayız. Türkiye’nin tek kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi. 7 Haziran’dan sonra da Kemal Kılıçdaroğlu’nun önce Türkiye demesi, dik duruşu ile bunu gördük. Türkiye’nin lideri İzmir’den çıkacak. Sokak sokak, ev ev çalışmamız lazım. Çalışacağımız bölgeler sadece merkezdeki alanlar olmasın. Kenar semtlere de gidelim, oylarımızı arttıralım” dedi.
 
SARI “10 EKİM”İ HATIRLATTI
7 Haziran seçimlerinden sonraki süreci değerlendiren ve artan terör olaylarına dikkat çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Kaçak sarayın sahibi kendisine 400 vekil verilmediği ve başkan olamadığı için bu ülkeyi cendereye soktu. Bugüne dek 800 insanımızın kanına girdiler. Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. 10 Ekim’de meydana gelen ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır katliamı olarak tarihe geçen olayın ardından yapılacak seçimde inanıyorum ki, yüreği emekten, barıştan yana atan herkesin tercihi demokrasi, özgürlükten yana atan partiler olacak” diye konuştu.
 
“AKP EMEKLİYİ KANDIRDI”
Organizasyona ev sahipliğini üstlenen DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz da, “Türkiye’de emekliler yine kan ağlıyor” dedi ve şöyle devam etti: “Emeklilerin oyunu almak için birçok söz veriliyor. Bugüne kadar iktidarda olan AKP hükümeti emeklilere ne verd? Başbakan emeklilerle 300 milyon lira vereceğiz diyor. Bu da bir kandırmaca. Emekliye zam dediler, yalan. İki maaş ikramiye dediler, yine yalan... 1 Kasım’da AKP hükümetini sandığa gömelim, sandıkta hesap soralım. AKP hükümeti yıllardan beri bizi kandırdı. Biz şu partiye, bu partiye oy verin demiyoruz. Gönlünüzden geçen partiye oy verin. Sandıkta bunun hesabını bu iktidardan sorun. İzmir’de yerelde CHP iktidar. Emekliler olarak kendilerinden bir talebimiz var. İzmir’de emeklileri kahve köşelerinden kurtarmak için ilçelerde semt evleri açın. Meclise gidecek vekillerden de önemli bir talebimiz var. Emekliler olarak toplu sözleşme hakkı istiyoruz. Biz oturup toplu sözleşme ile, hakkımız neyse onu almak istiyoruz. Zam için hükümetin iki dudağı arasına bakmayalım, hakkımızı masada arayalım.”
 
“1 KASIM’DA KARA BULUTLARI DAĞITACAĞIZ”
Toplantıda emeklilere seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaları özetleyerek, “Emeklilerin yararına olacak projeler üretmeye çalışıyoruz. Karabağlar’da 4 tane semt merkezi açacağız. Emeklilerin yanı sıra gençlerimizin de faydalanacağı kültür merkezi projelerimiz var. İlçemizde birçok projenin uygulaması 2016’da başlayacak. Dönem sonunda Karabağlar’ı dönüşen, gelişen, modern bir ilçe haline getireceğiz. Sadece binaların yenilenmesi değil, sosyal anlamda da ilçemiz önemli bir noktaya gelecek. Önümüzdeki hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Cumhuriyetin üzerinde kara bulutlar var. 1 Kasım’da mutlaka kara bulutları gönderelim. Hep birlikte aydınlık bir Türkiye’ye kavuşalım” ifadelerini kullandı. 


TEKİN'DEN GÜL'E ZİYARET

Tekin Karabağlar'daki emeklilerle buluşmasının ardından, geçirdiği kalp krizi sonrası ameliyat olan ve yoğun bakımda tutulan  CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ü hastanede ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.