Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu'ndan İzmir'de 2. gün mesaisi

Davutoğlu'ndan İzmir'de 2. gün mesaisi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki mitinte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Partili ilçe belediyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli hizmet vermediğini söyledi, "Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız. Ödemiş'in arkasında bir varız" dedi. Başbakan İzmir mesaisine Ödemiş'te nokta koydu

  • Ege Postası
  • 24.10.2015 - 11:05
EGE POSTASI/ DHA- İki günlük programı kapsamında İzmir’e gelen Başbakan Ahmet Dautoğlu, ilk günkü mesaisinde Bergama ve Buca’dan vatandaşa seslenmişti. Davutoğlu, konakladığı Wyndam Otel’de teşkilatla toplantı yapmıştı.

"İzmir’de‘otel zirvesi’: Davutoğlu'ndan teşkilatlara mesaj"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'de çifte miting"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakan Davutoğlu İzmir’deki ikinci gününde Ödemiş’te miting gerçekleştirecek.

Davutoğlu, Ödemiş’e giderken mola verip köylülerle sohbet ediyor.

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte Bayındır'ın Karaveliler Mahallesi’nde  köy kahvesinde vatandaşla sohbet edip, çay içti.



BAYINDIR'DA MOBİL MİTİNG

Davutoğlu, Bayındır'da mobil miting gerçekleştirdi. Parti otobüsünün üstünden Bayındırlılara seslendi.


DAVUTOĞLU BÜYÜKŞEHİR'İ HEDEF ALDI; "HİÇ KİMSEYİ SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ"

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki mitinte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Partili ilçe belediyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli hizmet vermediğini söyledi, "Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız. Ödemiş'in arkasında bir varız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de eleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Büyükşehir belediyesinin, Ak partili belediyelere bir takım yapması gereken vazifeleri yapmıyor, bunu biliyorum. Ama Ödemiş, başta olmak üzere Ak Partili belediyelere ait yük Ak Parti hükümetleridir. Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız. Ödemiş'in arkasında bir varız. Kimseye muhtaç etmeyiz. Vazifelerini yapmak zorundalar büyükşehir belediyesi olarak" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım genel seçimleri öncesi gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinin ikinci gününde Ödemiş İlçesi'nde halka seslendi. 1 Kasım seçimleri için destek isteyen Başbakan Davutoğlu, "Allah, bizi 1 Kasım'dan sonra koaliasyona da muhtaç etmesin. Mührünüzü öyle sağlam basın ki, eşinizi, çocuğunuzu, komşunuzu, öyle sağlam götürün ki sandığa, ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile muhatap etmeyin" dedi. 



Başbakan Ahmet Davutoğlu, havanın yağışlı olması nedeniyle karayoluyla Ödemiş İlçesi'ne gitti. Davutoğlu'nun Ödemiş Hükümet Konağı önünde meydanda, kürsüye çıkmasından önce AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Belediye Başkanı Mahmut Badem ile İl Başkanı Bülent Delican, kısa birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte halkı selamladı. Selamlamadan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ardından kürsüye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve İzmir milletvekili Adayı Binali Yıldırım, halka seslendi. Yıldırım, genel seçimler için halktan destek isterken, “Sizler olmazsanız, Türkiye fotoğrafı eksik kalır" dedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Nükhet Hotar da, "1 Kasım seçimleri, hayati bir dönüm noktasıdır. Ak Parti kazanımlarının devam edeceği bir fırsatı elde edeceğiz. Sizlere güveniyoruz" dedi. 

"İSTİKAMET BELLİ" 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmalardan sonra ikinci kez, 'İzmir sevdalısı' anonsuyla kürsüye davet edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da meydanda bulunanları, "Yiğit efeler, yiğit zeybekler, sizinle gurur duyuyoruz" sözleriyle selamladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İstikamet, menzil belli. 1 Kasım'da tek başına iş başına demeye geliyoruz. İzmir'de farklı bir seçimi tablosuyla karşı karşıya olacağız. Türkiye bir kez daha güven diyecek istikrar diyecek. Bir kez daha kaosa hayır diyecek. Türkiye için çok güzel hayallerimiz var. Büyük hedeflerimiz var. Hiçbir vesayete izin vermeyiz. Adalet duygumuzdan vazgeçmeyiz. 1 Kasım'da Türkiye kazanacak, İzmir kazacak, demokrasimiz, ekonomimiz kazanacak" dedi. 

KUVAYİ MİLLİYECİLİLER BAŞ EĞDİ Mİ'
Alanda bulunan bazı partililerin 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' diye bağırması üzerine Davutoğlu, "Efelerin çocukları, kuyavi milliyeciler başlarını eğdiler m? Efelerin çocukları, bizler baş eğer miyi? Sizin topraklarınızda yetişen, idam sehpasına giden Menderes, baş eğdi m? Biz baş eğer miyi? Yedi düvele baş eğer miyi? 1 Kasım'dan itibaren ekmeğimiz, aşımız büyüyecek. Bu ülkenin istikrarı, gelecek hayalleri kazanacak" dedi. 

"BİZİ KOALİASYONA MUHTAÇ ETMEYİN" 
Seçim vaatlerini de sıralayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz seçim beyannamemizi toplumun her kesimiyle görüşüp yaptık. Biz bunları söyledik. Birileri de, hain teröristlere, Ankara'da katliam yapanlara dönüp haykıracaklarına, 'devlete katil' diyor. Biz müşfik bir devletiz. 13 yıl önce iktidar olduk. 2002 yılında bu ülke maaş ödemekten acizdi. IMF'den borç istiyorlardı. Şimdi borcumuzu ödedik. Nereden geldi bu kaynakla? Halkımızla birlikte yürümekten geldi. Hortumları kesmekten geldi. Gece gündüz çalışmayla geldi. Kimse bizi tekrar namerde muhtaç edemez. Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki. Bir daha bu memlekette, değil namerde merde bile muhtaç olmayacak." 

Önümüzdeki 1 Kasım seçimleri öncesinde, tek başına iktidar olmak için destek isteyen ve koaliasyona da kendilerinin muhtaç edilmemesini isteyen, muhalefet liderlerini set bir dille eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koaliasyona da muhtaç etmesin. Mührünüzü öyle sağlam basın ki, eşinizi, çocuğunuzu, komşunuzu, öyle sağlam götürün ki sandığa, ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu'yla Bahçeli ile muhatap etmeyin. Kılıçdaroğlu, bırakın hükümet kurmak gibi ciddi bir şeyi, terörle mücadelede baş başa görüştüğümüzdeki sırları bile saklamayacak kadar ciddiyetsiz davrandı. Bahçeli'yle muhatap etmeyin. Bahçeli'yle bir daha görüşüp hayır demesine muhatap etmeyin. 1 Kasım'da tek başına iktidara getirecek misiniz'" 



KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ'YE BAŞBAKANLIK ÖNERDİ
Geçen 7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefet partilerinin tutumlarını eleştiren, halkın istediğini yapmamakla suçlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de siyaset yapan her partinin Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Herkesin milli duruş göstermesi lazım. Terörün hortladığı böyle zamanlarda yan yana durmamız gerekmez m? 7 Haziran'dan sonra muhalefetin yaptıklarına bakın. Milletimiz, 'yan yana gelin birlik yapın', 'Koaliasyon yapın' dedi. Ak Parti, iktidar olmasın diye. Kılıçdaroğlu, gitti Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. Başbakanlığı millet verir, millet. Sayın Bahçeli, bu güne kadar millet yararına evet dediğini gördünüz mü' Hep hayır diyor. Gittik konuştuk, kendisiyle, 'bu memleket dümensiz kalmasın' dedik. 'Hayır' dedi. 'Bir seçim hükümeti kuralım' dedik, 'hayır' dedi. 'Biz seçime gidelim, azınlık hükümeti kuralım' dedik, 'hayır' dedi. 'Birlikte mecliste seçim kararı alalım' dedik, 'hayır' dedi. Çok açık, korkuyorlar bunlar, korkuyorlar. Seçim meydanına çıkmaktan koruyorlar. Biz yiğit Mehmetçiklerimizle, polislerimizle, dağda, ovada Türkiye'nin her yerinde, terörle mücadele ederken Bahçeli, kenara çekildi. Mücadelemizi izledi. Onların görevi izlemek, bizim görevimiz teröristlerle mücadele etmek. Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısını paylaşıp da, mücadele ettiğini gördünüz mü' Köşesinde oturup, bizim ne söyleyeceğimizi, bekledi. Biz hiçbir tehditlerden korkmadık, korkmayacağız. Çünkü biz Allaha sırtımızı vermişiz." 

"MEYDANLARI KİMSEYE BIRAKMADIK" 
Yaklaşan seçimler öncesi sadece kendilerinin meydana çıktığını da anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Meydanları kimseye bırakmadık. Meydanlarda, milletimizle buluşan tek parti, tek lider biziz. Allah bizimleyse, millet sizimleyse ne ga? 1 Kasım'da bu mesele, memleket meselesi. Türkiye'nin istikrarı, geleceği için Ak Parti diyecek misini? 1 Kasım'da sandıklardan Ak Parti demeye var mısını? Ödemiş ilim diyarıdır, kültür diyarı, sanatçı diyarıdır. İşte Ödemiş, her şeyin güzelini yapar, sanatın da, ilmin de, tarımın da, meyveciliğin de en güzelini yapar. Allah Ödemiş'i aziz eylesin. İzmir'i aziz eylesin. Türkiye'yi aziz eylesin. Allaha bir daha bizi namerde muhtaç etmesin. 1 Kasım'da tek başına iktidar demeyi nasip etsin." 

Seçim beyannamesindeki vaatlerini ve İzmir'e yaptıkları yatırımları da anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasından sonra türkücü Bedia Akartürk'ü sahneye çıkardı. Birlikte halkı selamladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasından sonra yine alanı dolduranlarla selfie de çektirdi, Ödemiş Belediyesi'ni ziyaret etkikten sonra ayrıldı.




Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgeye yönelik vaatlerini ise, şöyle sıraladı; 

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçim vaatleri arasında İzmir ve Ödemiş için yaptıkları ve yapacakları projelerden de bahsetti ve şöyle devam etti:

“İzmir'e yapacaklarımız devam edecek. İzmir'de 68 milyon fidan diktik. 37 köprü ve viyadük yaptık. 2 bin 60 yataklı dev şehir hastanesi yaptık. Kentsel dönüşüm projelerimiz hızla devam edecek. Yeni konutlar inşa ediyoruz. 7 yat limanı, 2 balıkçı sığınağı yapacağız. Aliağa'dan limana demiryolu bağlantısı da yapacağız.


“Kuzey Ege'de Çandarlı Limanı'nı yapıyoruz. Aliağa'dan Limana demiryolu bağlantısı da yapacağız. (Ödemişin il olmasınını istenmesi üzerine) Ödemiş'in ne kadar büyük potansiyeli var biliyorum. Ödemiş'e bir ilin sahip olduğu her şeyi yapacağız. İzmir'i de denizden, karaya, havayoluna kadar kavşak noktası yapacağız. İzmir, istanbul otoyolunu yapıyoruz. İzmir, Ankara otoyolunu hızlı trenini yapıyoruz. İzmir'den Antalya'ya da otoyol yapacağız. Küçük Menderes havzasının başkenti Ödemiş, buraya yüksek okul getirdik, fakülte de getireceğiz. Medeniyetler beşiği bu bölgeye inşallah üniversite de getireceğiz. Tire Belevi yolunun projesi bitti. 2016 yılının programına alındı. Bu gelen yol bölünmüş olarak tamamlanacak. Kiraz'a kadar da uzanacak. Dünya Bankası'ndan ve Gıda ve tarım bakanlığı'ndan ödül alan Tire sütü kooperatifini de tebrik ediyorum. Süt üreticilerinin KDV sorunlarının farkındayız, çalışma yaptık. Ödemiş'in besi hayvanlarının sütünün hak ettiği desteği vereceğiz. Geçmişte beyana bağlı bir sefere mahsuz stok affını değerlendireceğiz. Bademli barajını hizmete açtık. 86 bin dekar arazisi sulamaya açtık. 55 bin 500 dekar araziye daha sulamaya açacağız. Yıllık 45 milyon TL zirai gelir artışı olacak. 30 yılda çiftçimize 300 milyon TL destek verdik. 2.5 milyon fidana diktik. Bu çevreciler bunu görsünler. Biz en büyük çevreciyiz. Ödemiş'in nüfusunun tam 19 katı fidanı diktik. Ödemiş, yeşillenmekten memnu musunuz'" 

Yapacaklarını da anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Orman köylerinde yaşayan 134 aileye 680 bin TL destek verdik. 13 yılda 10 milyon TL çiğ süt desteği verdik. En önemli Aktaş barajını inşa ediyoruz. Bu barajla Ödemiş'in, içme suyu sıkıntısı kökten çözülecek. Çevre ilçelerin de kullanacağı 250 yataklı devlet hastanesini yapıyoruz. İki sağlık merkezi daha yapacağız. Üniversitelerde yeni bölümlere açacağız. 92 km'lik, Torbalı Ödemiş, Kiraz yolunu bölünmüş yol olarak bitiyoruz. Gölcük gülünün göl kenarında 21 bin 500 metre alana yürüyüş yolları ve piknik alanı yapacağız. Etrafında dolaşıp piknik yapacağız. Seçim zaferini birlikte kutlayacağız. Birgi'yi dünyaya tanıcağız. 21yıldır yapamadıkları organize sanayi bölgesini biz yapacağız. Doğalgazı getireceğiz, önümüzdeki yıldan itibaren doğal gazı kullanacaksınız. Kaymakçı'da yaşanan sel felaketinde biz evleri zarar gören 80 aileye 200 bin TL ödeneme aktardık. 306 çiftiyle de hasarı oranında 578 bin TL ödeme yapacağız" dedi.

BELEDİYEYE ZİYARET 
Ödemiş'te gerçekleştirilen mitingin ardından yürüyerek belediyeye geçen Başbakan Davutoğlu'nu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem karşıladı.
 
Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 dakika süren ziyarette Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu ile miting için Ödemiş'te bulunan bakan ve milletvekilleri eşlik etti.
 
Belediyeden ayrılışında kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet etti, bazılarıyla da fotoğraf çektirdi. 


Davutoğlu İzmir Ödemiş programının ardından Adana'ya hareket etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.