Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İlçe Başkanı'ndan önemli açıklamalar

CHP İlçe Başkanı'ndan önemli açıklamalar

Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, Radyo Egepostası’na konuk oldu. Tekin uzun süredir gündemde olan Sarnıç’taki 2-B sorunuyla ilgili olarak eylem resti ortaya koydu. Tekin, sorunun çözülmemesi halinde Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda çadır kuracaklarını söyledi. Tekin, İzmir’in Çernobil’i olarak nitelenen Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasının bulunduğu bölgede sağlık taraması yapılması yönünde ilgili kurumlara çağrıda bulundu. Uzun zamandır tutumunu eleştirdiği İlçe Kaymakamı Şerafettin Tuğ’a da “ilçenin sorunlarıyla uğraş” mesajı gönderdi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2014 - 12:32
İZMİR- Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, Radyo Egepostası’na konuk oldu. Tekin ilçenin kanayan yarası haline gelen 2-B sorunu ve Kurşun Fabrikası konusunda hükümete çağrıda bulundu. 

ÇADIR KURACAĞIZ!
Sarnıç’taki 2-B sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, “eylem” resti çekti. Yaptıkları örgütlü mücadeleyle Sarnıç’taki alanı peşkeş çektirmediklerini söyleyen Tekin, “ Sarnıç’ı peşkeş çekmek istediler. Örgütlü mücadelemiz peşkeş çekilmesin diye oldu. Şimdi anlaşılıyor ki seçim dönemlerinde 2-B’yi çözeceğiz diyen AKP yalan söylüyor. ‘Mahkeme var diye durduruldu’ dediler. Hadi diyelim o nedenle durdu. Eeeee sorun devam ediyor. Şimdi 7. maddeden dolayı bu iş olmuyor deniyor.  'Nisan’da torba yasa çıkacak . ‘7. maddeyi kaldıracağız’ dediler. Haziran ayındayız. Her seçimde temcit pilavı gibi vatandaşın önüne getiriyorlar ama bunlarda vicdan yok. İhsan yok.Ama akıl var. Akıl bu işlere çalışıyor. Onlarda öyle bir vicdan olmadığı için 35 kişiyi sokağa atarlar mı atarlar. Yeter ki kazansınlar. 1,5 yıldır kaç tane torba yasa çıktı. Biz hep 7. madde dedik. Takipçisi olacağız. Gerekirse Sarnıç’ın Cumhuriyet Meydanı’nda çadırı kuracağız.2-B olayı çözülene kadar eylem yapacağız. Bu işe baş koydum. Sadece bir maddeden dolayı çözümlenmiyor. Ben çadır kurup eylem yapmaya hazırlanıyorum.2-B sorunu çözülecek. Başka bir şekilde buralara göz dikemeyecekler. Her seferde gelip çözeceğiz diyorlar. 12 yıldır iktidardalar. Allah'tan korkun”



TARAMA YAPIN
‘İzmir’in Çernobil’i olarak nitelenen Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasındaki radyoaktif alanda  temizlik çalışması başlarken Tekin ilgili kurumlara “sağlık taraması” çağrısı yaptı. Tekin, “ TÜBİTAK’tan TAEK’a kadar hiçbir şeye güvenemiyorsunuz. TAEK ölçüyor radyasyon yok diyor sonra ceza kesiyor radyasyan var diye.Kimyasal alan. Mecburen temizlenmesi gerek. Kolay bir iş değil. Güvenlik önlemi almanız lazım. 2006’dan bu yana gündeme getiriyoruz parti olarak. İmalat durduruldu ama devlet üstüne düşeni yapmadı. Ulusal gündeme gelince konu tekrar gündeme geldi. Sağlık taramasını belediyelerin elinden aldılar Büyük bir alan değil.Sağlık taraması yapın bu bölgede. Bekçinin kanını almışlar demir ne çıkmış magnezyum ne çıkmış diye bakıp burada çok fazla yok deyip geçmişler. Orada yapacaklar sağlık taraması çok önemli… Sağlık taraması şart. İnsanlar tedirgin. Öksürse de bel fıtığı olsa da buradan biliyor” dedi.

TUĞ'A MESAJ
Uzun zamandır tutumunu eleştirdiği İlçe Kaymakamı Şerafettin Tuğ’a çağrıda bulunan Tekin,şunları söyledi;  “ Bırak benim çelengimi arkadaş. Bak ilçede 2-B sorunu var. Kurşun fabrikası taş ocağı sorunları var. Bir tane kaymakamlık binası yok. Bunlarla ilgili uğraşını yap. Çelengi doğru zamanda mı  koymuşuz bunları bırak. Sorun anlatıyorum hala çözülmemiş. Bunlarla mücadeleni et. Mevcut görevleri bu zaten”

PARTİ İÇİ MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Parti içi konulara değinen Tekin, seçimlerin ardından muhalif tutum içinde olanları eleştirdi ve, “ Atanmadık diye kötülüyorsanız toplantılarda bulunuyorsunuz meclis üyesi olmadınız diye toplantı yapıp biz olsaydık noktasına getiriyorsanız bunu doğru bulmuyorum. Eleştiri muhakkak olacak. Danışma kurullarını bu yüzden yapıyoruz. İl başkanına eksiklerini bu toplantılarda söyleyebilirsiniz. Grup toplantıları oluyor, il başkanı  il binasında duruyor gidip söylersiniz. Bütün herkes ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi var o yüzden bıraktık’ noktasında. Başladığınızda seçim takvimi belliydi. Toplanmadığı için ‘seçim sonrasına bırakalım’ denildi. Bu gerekçe bana mantıklı gelmiyor”dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.