Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl yönetiminde değişim sancısı!

CHP İzmir İl yönetiminde değişim sancısı!

CHP İzmir'de salı günü gerçekleşen il divan kurulu toplantısında ve dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında gündem ‘değişim’ oldu. İddiaya göre, yerel seçim sürecinde divanda yer alarak söz sahibi olmak isteyen bazı yöneticiler 'görev değişimi' istedi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2013 - 12:22
EGE POSTASI - İzmir CHP’de yerel seçim öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. CHP’li bir grup il yöneticisinin CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, “İl başkan yardımcılarında değişikliğe gidilsin” önerisinde bulunduğu öğrenildi. Engin ise bu talebe sert tepki göstererek karşı çıktı.Engin'in yöneticilerden gelen talep üzerine  “Görevlendirmeleri yöneticilerin bilgi birikimine, yeteneklerine göre yaptım. Şuanda bir değişiklik düşünmüyorum. Herkesin alanıyla ilgili çalışmalarının artırmasını istiyorum” dediği öğrenildi. Öte yandan İl Sekreteri Sevda Kılıç’a bazı yöneticilerin meclis üyesi aday adayı olabilmek için geriye dönük istifa vermek istediği ancak Kılıç’ın buna karşı çıktığı belirtildi.

İKİ TOPLANTIDA DA GÜNDEM DEĞİŞİM

Salı günü gerçekleşen il divan kurulu toplantısıyla dün yapılan ve 5 saat süren  il yönetim kurulu toplantısında gündem ‘değişim’ oldu. İddiaya göre, yerel seçim sürecinde divanda yer alarak söz sahibi olmak isteyen bazı yöneticiler, ilk olarak kendi aralarında bir toplantı yaptı. Ardından da CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, İl sekreterliği, il saymanlığı ve örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığına yönelik değişiklik taleplerini bildirdi. Gerekçe olarak da performansların yetersiz olduğu gösterildi.Engin’in her iki toplantıda da “Şuanda bir değişiklik düşünmüyorum. Görevlendirme yaparken arkadaşlarımın bilgi birikimine, tecrübelerine ve yeteneğine baktım. Buna göre sizleri görevlendirdim” dediği öğrenildi. Engin’in bu açıklamasıyla “değişim” taleplerinin önünü bir kez daha kapadığı ifade edildi.

KILIÇ’A BASKI

Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre, partilerinden aday adayı olmayı planlayan yöneticilerin 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu. CHP’li bazı il yöneticilerinin CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Kılıç’a, geriye dönük istifa vermek istediği ancak Kılıç’ın buna karşı çıktığı öğrenildi. Kılıç’ın yakın çevresine, “Ben hukukçuyum. Böyle bir şeye asla izin vermem.Böyle bir mecburiyetimde yok.  Kimseye haksızlık yapamam. İstifa etmek isteyen 1 Aralık’ta bunu yapsaydı. Eşim böyle bir şey istese yapmam” dediği iddia edildi. Bunun üzerine bazı il yöneticilerinin Kılıç’a karşı tavır aldığı belirtildi.

RAHATSIZLIK VAR

Öte yandan bir grup il yöneticisinin, il başkan yardımcısı olabilmek için kulis yapması Engin’e yakın isimlerde rahatsızlık yarattı. Parti yöneticileri, “Bazı arkadaşlar seçim sürecinde söz sahibi olmak istiyor. İl Başkanı, çalışmadığını düşündüğü bir isim varsa onun yerine başkasını atar. Ancak bununla ilgili kulis yapmak, bir yerlere talip olmak doğru değil. Bu partinin eski hastalıkları geride kaldı” yorumunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.