Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Kazım Koyuncu’yu unutmadı

CHP İzmir Kazım Koyuncu’yu unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il örgütünün, Rize ile kardeş örgüt olması sebebi ile gerçekleştirdiği Karadeniz ziyaretinde, CHP’liler Kazım Koyuncu’yu da unutmadı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 13:16
İZMİR - CHP İzmir il başkanı Ali Engin beraberinde ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Rize ve Trabzon ziyaretleri ile iki günlük Karadeniz ziyaretini tamamladı.
Ziyaretin son gününde CHP heyeti, devrimci duruşu ve kendine has tarzını yaratarak müziğini sevdirmeyi başaran Kazım Koyuncu’nun anıt mezarını da ziyaret etti, Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy de bulunan Koyuncu’nun mezarına gerçekleştirilen ziyarette duygusal anlar yaşandı. Kazım Koyuncu’nun sadece bir sanatçı olmadığını belirten il başkanı Engin, şunları söyledi:

MÜCADELESİ VE İSYANI ONU ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞTİR

Kazım Koyuncu sadece bir müzik adamı değildi. O ülkesine gönülden bağlı, halkına hayran bir fikir insanı, çevreci ve bir kültür elçisiydi. Rize ilimize gerçekleştirdiğimiz ziyarette Kazım Koyuncu’ yu da ölüm yıldönümünün yaklaştığı şu zamanda ziyaret etmeyi heyetteki herkes çok istedi. Kazım Koyuncu kısacık ömründe bizlere bir kez daha gösterdi ki, ne kadar yaşadığımız değil yaşadığımız sürede neler yaptığımız önemli. O kısacık ömründe gerektiğinde tüm kimliklerinden sıyrılıp sadece bir ülke sevdalısı olarak haksızlığın, adaletsizliğin karşısında durulması ve korkmadan ses yükseltilmesi gerektiğini herkese göstermiştir. Yaşarken verdiği mücadele, müziğine yansıttığı isyanı onu ölümsüzleştirmiştir. Aramızdan erken ayrılması çok üzücü ama giderken bıraktıkları çok değerli. Bir kez daha Kazım Koyunca’ya Allahtan rahmet diliyor verdiği mücadele ve gösterdiği onurlu duruş için kendisini minnetle anıyoruz

CHP İzmir heyeti Karadeniz ziyaretinin son gününde Ayder yaylası ve Fırtına deresinde incelemelerde bulunurken, Özellikle Fırtına deresinde yapılan dere yatağının değiştirilmesi ve HES çalışmaları sebebi ile doğa harikası coğrafyaya verilen zarar heyetteki herkesi üzdü. CHP’lilerin son durağı ise Trabzon da bulunan Sümela manastırı oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.