Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 8 ilçede pazar mesaisi

CHP İzmir'de 8 ilçede pazar mesaisi

CHP İzmir'de Bayraklı, Buca, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Karabağlar ve Konak gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu. Karşıyaka'da mavi ve beyaz listelerin yarışında beyaz güldü. Konak ve Gaziemir'de delege seçimleri tüm mahallelerde tamamlandı. Bayraklı'da İlçe Başkanı Cemalettin Alper mahallesinde 3 oy farkla güldü. Karabağlar'da ise bazı mahallelerde darp olayları yaşandı. Çiğli'de Belediye Başkan Adayı Aziz Buğa ve İlçe Başkanı Utku Gümrükçü'nün listeleri kazandı. Buca Yiğitler'de gülen Mehmet Süne ve Hüseyin Yüzer oldu. CHP İzmir'de mahallelerde çift liste rüzgarı

  • Ege Postası
  • 08.11.2015 - 11:02
EGE POSTASI - CHP'de parti içi yarış, MYK'nın 3 Kasım itibariyle olağan kongre takvimini yeniden başlatması ile kaldığı yerden devam ediyor.

Cumartesi günü İzmir'de  Buca, Konak, Bayraklı ve Gaziemir gibi büyük ilçelerde sandık kurulmuştı.

Hafta sonunun pazar maratonunda Bayraklı, Buca, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Karabağlar ve Konak gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu.

CHP İzmir'de 'delege' mesaisi yeniden başladı: İlk gün neler yaşand? HABER İÇİN TIKLAYINIZ

8 Kasım pazar günü delege seçiminin yaşandığı ilçeler ve mahalleler şöyle;

Bayraklı: 75. Yıl, Adalet, Alparslan, Cengizhan, Emek,Onur, Postacılar

Buca: İzkent, Şirinkapı, İnönü, Yiğitler, Seyhan, Laleli

Balçova: Eğitim, Çetin Emeç, Teleferik, Onur, Fevzi Çakmak, Korutürk, İnciraltı, Bahçelerarası

Çiğli: Çağdaş, İnönü, Aydınlıkevler

Gaziemir: Fatih, Hürriyet, Atatürk, Menderes, Dokuzeylül

Karşıyaka: Alaybey, Tuna, Tersane, Bahçelievler, Dedebaşı, Nergiz, Aksoy,Latife Hanım, Zübeyde Hanım, Bahariye, İnönü

Karabağlar: Ali Fuat Erden, Arap Hasan, Bahçelievler, Cennet çeşme, Esenlik, Esenyalı, Kazım Özalp, Gülyaka, Limontepe, Metin Oktay, Muammer Akar, Poligon

Konak: Atamer, Millet

KARŞIYAKA'DA MAVİ- BEYAZ YARIŞI
Karşıyaka'da bir çok mahallede mavi ve beyaz liste yarıştı. Mahallelerde mavi listeyi Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen ve ekibi destekledi. Beyaz liste ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile ilçedeki farklı yapıların uzlaşı listesi oldu. 

BAHÇELİEVLER'DE BİLGİN KAZANDI
Karşıyaka'da gözler Bahçelievler sandığındaydı. CHP İzmir İl Yöneticisi Dilek Bilgin'in yer alıp desteklediği beyaz liste, Türsen ve ekibinin desteklediği mavi listeye fark attı.  Mavi liste 164 oy alırken, beyaz liste 270 oy aldı.

Bahçelievler'de delege seçilen isimler şöyle oldu; Dilek Bilgin, Muzaffer Karayılanoğlu, Adem Şahin, Abdullah Parlak, İbrahim Yıldız, Buse Seyhan, Çağrı Sofu, Orçun Fırat, Ezgi Prebol, Abbas Aktağ, Oya Kon, Bülent Ermeş, Yavuz Örgün, Neşe Sarıca, Saadet Özdemir, Adil Aydın, Serdar Çoban, Ekrem Figen, Betül Baş, Turgut Ersaygın, Meliha Gayretli, İnci Sarısaç, Galip Cengiz, Muhittin Yılmaz, Semiha Yıldız, İsmail Denlet, Ümmünaz Arıgümüş, Seydi Öner, Selçuk Sakınmaz, Metin Palaoğlu, Sevim Oduk, Süleyman Horazcı, Yunus Gebeleoğlu, Hüseyin Başer, Suat Özdemir

Mavi listede yer alan Bahçelievler eski mahalle başkanı Vahdettin Batmaz, Eski Meclis Üyesi İsmail Horoz ve milletvekili aday adayı Hasan Özcan gibi isimler delege seçilemedi.


DEDEBAŞI'NDA 4 OYLA FARKLA BEYAZ LİSTE
Dedebaşı'nda zafer 4 oyla beyaz listenin oldu. CHP Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Durak, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Faruk Yıldırım, İl Gençlik Kolları Eski Başkan Yardımcısı Murat Dilşen gibi isimlerin yer aldığı beyaz liste 151 oy, mavi liste 147 oy aldı.  Dedebaşı Mahallesi'nden delege seçilen isimler şöyle; Nefise Kaçar, Murat Öğüt, Murat Dilşen, Mehmet Durak, Yeşim Yıldızoğlu, Mustafa Baydoğan, Şeyda Dural, İbrahim Gör, Haydar Cansız, Hüseyin Erdem, Faruk Yıldırım, Yaser Kavak, Ali Osman Durmaz, Begüm Ertaş, Barış Seferoğlu, Enver Yiğitler, Vedat Mutlu, Mevlüt Arslan, Ömer Yılmaz, Başaran Turan.


NERGİZ MAHALLESİ'NDE MAVİ LİSTE KAZANDI
Nergiz Mahallesi'nde zafer mavi listenin oldu. Mavi liste 95, beyaz liste 89 oy aldı. Toplam 11 delegenin seçildiği mahalleden Bedriye Yılmaz, Emine Özcan, Uğur Demir, İsmail Sarı, Kamer Kıran gibi isimler delege seçilmeyi başardı.


ALABAY DELEGE OLDU
Tersane'de seçime tek liste ile gidildi. CHP Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay delege seçildi.

ALAYBEY'DE BEYAZ LİSTE FARK ATTI
Alaybey'de beyaz liste 63, mavi liste 19 oy aldı. Alaybey'de CHP Karşıyaka İlçe Eski Sekreteri Sedrettin Coşkuner, milletvekili aday adayı Mehmet Arısoy delege seçilen isimler arasında yer aldı.

BAHARİYE'DE DE BEYAZ KAZANDI
Bahariye'de çift liste yarıştı. Karşıyaka CHP Gençlik Kolları Eski Başkanı Ahmet Can Kapçak, eski ilçe yöneticileri Sinan Alabay, Halil Taşkır, Karşıyaka Gençlik Kolları Eski Başkan Yardımcısı Umut Karataş gibi isimlerin yer aldığı beyaz liste seçimden galip çıktı.

DURUKAN VE ILGIN DELEGE OLMAYI BAŞARDI
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde  de çift listeli yarış oldu. Kazanan beyaz listede yer alan  Karşıyaka Belediye Meclis üyeleri Cem Durukan ve Murat Ilgın delege seçildi. 


TUNA'DA TEK LİSTE
Tuna Mahallesi'nde seçime tek listeyle gidildi. Fatoş Ergün, Kezban Kaya, Hülya Ortaç, Fariz Dikçe, Saliha Palalı, Fuat Demirağ, Ertuğrul Gür, Anıl Kaya delege seçildi.

Latife Hanım Mahallesi tek listeyle gidilen seçimde Ahmet Cinpolat delege seçilen isimler arasında yer aldı.

Aksoy Mahallesi'nde seçime sadece beyaz listeyle girildi ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal edildi.


KARŞIYAKA ÖZGÜR PLATFORMU YAZLI AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan CHP Karşıyaka Özgür Üye Platformu, delege seçimlerine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Platform adına Cihan Türsen açıklamayı sosyal medyada paylaştı. 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı;
"08.11.2015 Pazar günü CHP Karşıyaka’da 12 Mahallede Delege Seçimleri tamamlandı. 14 ve 15 Kasım 2015 de de 13 Mahallemizde daha delegeler belirlenecek.
08.11.2015 Pazar günü yapılan seçimlerde, 2 grup yarıştı:
Bir grupta ESKİSİYLE, MEVCUDUYLA:  İl Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Kent A.Ş  ve Taşeron Yöneticileri, yığma belediye personeli, YANİ BÜYÜK KOALİSYON.
Diğer grupta ise sadece CHP üyesi olmaktan başka özelliği olmayan ÖZGÜR ÜYE PLATFORMU üyelerinin yarışında, oy sayıları itibariyle %60 - %40 bir sonuç oluştu. Çok az sayıda oylarla bazı mahallelerde delege listelerimiz kazandı veya kazanamadı, bazı mahalleler tek liste yapma kararı aldı. Seçimlere itiraz edilen mahalleler, bu tabloda değişikliler getirecektir.
ÖZGÜR ÜYE  PLATFORMU Haftaya Cumartesi, Pazar da bu mücadeleyi sürecek.  En önemlisi bu mücadele,  CHP içinde ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASİ yerleşene kadar HiÇ BİTMEYECEK.
"



BAYRAKLI 'DA ALPER MAHALLESİNDE KILPAYI KAZANDI
Bayraklı'da gözler Onur Mahallesi'ndeydi...İlçe Başkanı Cemaletin Alper'in mahallesi olan Onur'da çift liste yarıştı. Alper'in desteklediği ve meclis üyesi Hasan Karabağ'ın yer aldığı liste 210 oy aldı.  Eski muhatarlardan Binali Bingöl, Cuma Çelenk ve Bektaş Tuğcu ile eski meclis üyelerinden Nilüfer Çetin'in yer aldığı diğer liste ise 207 oy da kaldı.

75. Yıl, Alparslan, Cengizhan, Emek ve Postacılar'da seçime tek liste ile gidildi. Adalet Mahallesi'nde ise çift liste yarıştı.

BUCA'DA GÖZLER YİĞİTLER'DEYDİ
Buca'da seçim sonucunun merakla bekllendiği ilçe Yiğitler oldu. İlçe siyasetinin aktif isimleri arasında yer alan CHP Eski PM Üyesi  Mehmet Süne ve eski belediye başkan adaylarından Hüseyin Yüzer'in hazırladığı mavi listeyle, Gençlik Kolları İl Eğitim Eski Sekreteri Mustafa Totan ve geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığına aday olan Umut Orkun Uğraş gibi isimlerin yer aldığı beyaz liste yarıştı.

SÜNE VE YÜZER'İN LİSTESİ KAZANDI
Yiğitler'de mavi liste 137, beyaz liste 122 oy aldı. Süne ve Yüzer'in mavli listesi seçimi kazandı. Mehmet Süne, Hüseyin Yüzer Sıdıka Çalgav, Ayfer İnan, Doğan Umaç, Nail Yavuz, Mehmet Nadas, Barış Tırpan, Mesut Kocamaz, Okan Aktaş, Cengiz Kuş, Hasan Süne, Hüseyin Yıldırım, Melikşah Koç, Necdet Süne, Sait Balıkçı, Mümin Ferah delege seçilmeyi başardı.

ŞİRİNKAPI'DA KATER KAZANDI
Buca Şirinkapı Mahallesi’nde de iki liste yarıştı. 105 oyun kullanılıp bir oyun geçersiz sayıldığı Şirinkapı'da Buca Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Muzaffer Kater'in yer aldığı beyaz liste 69 oyla seçimi kazandı. Osman Çiftçi, Bekir Koçak ve Mehmet Yılmaz gibi isimler delege seçildi. Mavi liste ise 35 oy da kaldı.

LALELİ'DE 'ZAFER' SARI LİSTENİN!
Laleli Mahallesi'nde çift liste yarıştı. Süne ve Yüzer destekli  liste 39 oy aldı. CHP Buca Eski İlçe Yöneticisi Gazeteci Zafer Kaplansoy'un desteklediği sarı liste ise 50 oy aldı. Sarı listede yer alan Hüseyin Çolak, Mehmeh Bozkaya, Erdoğan Atılmış, Berrin Kaplansoy, Erhan Polat, Aysun Yazgan ve Gökhan Onur delege seçildi.


İnönü Mahallesi’nde ise Ayşegül Yıldırım, Erbil Baytar, Halil Dehmen, Hüseyin Çelik, Mehmet Oğuz, Onur Burç delege seçildi.


AYDINLIKEVLER'DE ZAFER BUĞA'NIN
Çiğli'de üç mahallede sandık mesaisi yaşandı. Üç mahallenin ikisinde çift liste yarıştı. Son yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkan Adaylığı için ismi MYK'dan geçen ancak PM'de değişen Aziz Buğa'nın yer aldığı beyaz listeyle, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan'ın desteklediği mavi liste yarıştı.

Sonucun merakla beklendiği Aydınlıkevler'de, Buğa'nın listesi kazandı. Beyaz listeye 117 oy çıkarken, mavi liste 103 oy da kaldı. Aziz Buğa dışında, Hasan İlter, Bekir Demiray, Hıdır Kılıç, Hasan Ongan, Hüseyin Çam, Nuriye Cüre, Musa Yıldırım, Ağa Sefer ve Turgay Pektaş delege seçildi.


İNÖNÜ'DE GÜMRÜKÇÜ GÜLDÜ
İnönü'de de mavi ve beyaz liste yarıştı. Beyaz listeyi ilçe eski başkanı Ali Rıza Koçer ve İlçe Başkanı Utku Gümrükçü destekledi. Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan ise mavi listeyi destekledi. Sandıktan beyaz liste çıktı. Beyaz liste 159 oy alırken, mavi liste 129 oy da kaldı. Kazım Sönmez, Bülent Güngörmez, İmam Pekgöz, Hasan Büyükgöl, Selahattin Eren, İbrahim Karabulut, Doğan Yeter, Nihat Arduş, Hüseyin Gül, Celal Bingöl ve Doğan Gedik delege seçildi.

ÇAĞDAŞ TEK LİSTE
Çağdaş Mahallesi'nde tek liste ile seçime gidildi.  Ahmet Çakmak, Burhanettin Hınıslı, Cömert Korkmaz, Elif Güvercin, Figen Erol, Gürtan Topal, Hüseyin Bingöl, İsmet Taş, Kemal Ataç, Leyla Dağdal, Mehmet Ali Aras, Mehmet Işık, Mesut Akın, Filiz Duman, Sevcan İçen, Turabi Güler, Ülker Yıldız ve Zafer Arslan delege seçildi.

KARABAĞLAR'DA BEKO LİSTEDE
Karabağlar'da bir çok mahallede tek listeyle seçime gidildi. Özalp Mahallesi’nde delege listesinde DİSK Başkanı Kani Beko, Meclis Üyesi Selvinaz Ömür, Muhtar Sıtkı Kuzu, İsa Biçer, Mehmet Metin, Başar Sözbir, Ziya Sakız, Cihan Şeker, Recep Çalık ve Mümtaz Rodos gibi isimler yer aldı.

ESENYALI BU KEZ TEK LİSTE
Geçen dönem Murat Bakan ve Yaşar Mümtaz Geylani'nin yarıştığı Esenyalı Mahallesi'nde bu dönem seçimlere tek liste ile gidildi. Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani'nin tek liste ile girdiği seçimlerde yüzde 75'lik oranla katılım yoğun olurken, Geylani 248 delegeden 180 oy almayı başardı. Birlik ve bütünlüğün öne çıktığı mahallede Yaşar Mümtaz Geylani, Necdet Ulus, Remzi YIlmaz, Talat Tatar, Hüseyin Yazıcı Türker Tunalı, Erdoğan Öztürker, Eylem Dilek Ağar, Şenay Musal, Ajlan Alpay, Şükrü Eryılmaz, Haluk Özgüder, İsmail Hakkı Albay delege listesine girmeyi başardı.

LİMONTEPE'DE TANSİYON YÜKSELDİ: ZAFER 1 OYLA...
Limontepe'de seçim esnasında kavga çıktı, sandık mesaisi karakola taşındı. İlçe Başkanı Orhan Polat'ın araya girmesi sonrası seçim devam etti. Seçimi mavi liste 1 oyla kazandı. 99-98 biten seçim sonrası Kamal Yücel, Bayram Duyan ve Nurdan Karakartal gibi isimler delege seçildi.

MECLİS ÜYESİ TARTAKLANDI
Bahçelievler'deki delege seçimlerinde ise meclis üyesi  Ahmet Davulcu'nun tartaklandığı belirtildi.


ARAP HASAN MAHALLESİ'NDE SEÇİM İPTAL
Arap Hasan Mahallesi'ndeki seçim çoğunluk sağlanamadığı için iptal oldu. Meclis üyesi Bülent Torun'un eşi Hülya Torun'un listeye yazılmaması nedeniyle  tepki gösterdiği iddia edildi. Torun'un bir çok partiliye sandığa gitmemesi yönünde çağrı yaptığı öne sürüldü.

Metin Oktay Mahallesi’nde mavi liste 38,  beyaz liste ise 34 oy aldı.İl Eski Başkan Yardımcısı Levent Çılı, Naci Korkmaz, Bekir Kılıç gibi isimler delege seçildi.  

Seçime tek liste ile gidilen Poligon Mahallesi’nde, CHP Karabağlar Kadın Kolu Başkanı Mahinur Yener delege seçildi. 



BALÇOVA'DA BOŞ LİSTE
Balçova Çetin Emeç Mahallesi'nde  yapılan delege seçimlerinde eski İlçe Yönetim Kurulu Murat Sönmez, mevcut listeye karşı boş liste çıkardı. Sönmez, "Mahalle delegeleri Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tarafından belirlendi. Bu dayatmaya karşı demokratik tepkimizi göstermek için boş liste ile seçime girmek istedik ancak oy kullandırılmadı" dedi. 

BASINA SALDIRI
Delege seçimini izlemek için olay yerine giden DHA muhabiri Elif Demirci, sandık başında fotoğraf çekerken partili bir kadının fiziki müdahalesine maruz kaldı. Bir kadın partili fotoğraf çekerken Demirci'nin sağ bileğini tutup çekmesini engelledi ve kimliğini göstermesini istedi. Demirci, basın kartını gösterdikten sonra da sözlü şiddet devam etti. Partili kadın, Demirci'ye "Çık dışarı orada hesaplaşacağız" dedi. Aralarında Balçova Belediye Meclis Üyesi Remziye Yüksel'in de bulunduğu kadınlar gazetecinin üzerine yürüdü. Damar, yaklaşık 50 kişinin kuyrukta sıra beklediği ortamda gazeteciye "AKP'li misin, bizi bölmeye mi geldin'" diyerek, ağır hakaretlerde bulundu. Demirci, olay yerinden uzaklaşırken etrafını saran partililer makinesinden oy kullanma fotoğraflarını sildirdi. O sırada aynı partili kadın "Seni parçalayacağım" diye bağırarak Demirci'nin üzerine doğru koşarken kadın partililer tarafından belinden tutularak durduruldu. Demirci, linç edilme tehlikesine karşı Balçova Karakolu'nda görevli bir polis tarafından karakola götürüldü.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Olayın ardından Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, Demirci'yi telefonla aradı. Daha sonra Balçova Belediye Meclis Üyesi Remziye Yüksel, telefonla arayarak, "Dün geceden beri büyük baskı altındayız. Sizi karşı gruptan sandık. Basın kartınızı geç çıkarınca tansiyon yükseldi. Ben yaptıklarımdan dolayı sizden özür diliyorum" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar DHA'ya giderek, "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. 


KONAK VE GAZİEMİR'DE SEÇİMLER TAMAMLANDI
Konak'ta Atamer ve Millet mahallelerindeki seçimle birlikte  delege seçimleri tamamlandı. Millet Mahallesi'nde Milletvekili Adayı Muhsin Kurt ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Günen'in yer aldığı turuncu liste yarıştan galip çıktı.

Gaziemir'de  Fatih, Hürriyet, Atatürk, Menderes, Dokuzeylül mahallelerinde tek listeyle seçime gidildi. 5 mahalledeki sandık mesaisiyle birlikte Gaziemir'de delege seçimleri tamamlanmış olduGaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nursoy, Meclis Üyesi Kasım Özkan, Meclis Üyesi Ömer Koç, İlçe Yöneticisi Veysel Uçal gibi isimler delege oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.