Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de dört dörtlük yarış!

CHP İzmir'de dört dörtlük yarış!

İzmir’de CHP'li kadınlar cumartesi günü il başkanlarını seçecek. Dört adayın girdiği yarış çetin geçecek. Karşıyaka’nın adayı olarak seçime giren Nurşen Balcı’ya Konak ve Bornova gibi büyük ilçelerde destek veriyor. Tansel Namlıses Bayraklı'nın adayı... İzmir'de 1 Kasım seçimlerinde 2. bölge 13. sıradan milletvekili adayı olan Sibel Parmaksız bir belediyenin açık desteğini almış değil. Saniye Bora Fıçı’nın ise adaylar arasında MYK Üyesi Duriye Taş’a en uzak isim olduğu belirtiliyor. CHP İzmir'de kadın kongresi öncesi kim kimi destekliyor'

  • Ege Postası
  • 07.01.2016 - 11:22
Cumartesi günü Kültürpark İzmir Sanat'ta yapılacak CHP Kadın Kolları İzmir İl Kongresi'nde mevcut başkan Nurhan Yanya aday olmayacak. Nurşen Balcı, Tansel Namlıses, Saniye Bora Fıçı ve Sibel Parmaksız yarışacak. Divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un yapacağı seçimde 304 kadın delege oy kullanacak.

YÜKSEL TARAFSIZ
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel kongrede aday çıkartmadı. Yüksel’in kongrede tarafsız kalacağı öğrenildi.

BALCI’YA BÜYÜK İLÇELERDEN DESTEK VAR!
Adaylardan İl Kadın Kolları Eski Başkanı, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı Karşıyaka’nın adayı olarak yola çıktı. Eski Başkan Balcı ilçesi Karşıyaka’da delegelerin tamamından destek aldı. İki dönemdir Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olan Balcı'ya Konak ve Bornova gibi büyük ilçelerden de ciddi destek var. Balcı adaylık açıklamasının ardından ilçe turuna çıkarak çalışmalarına hız verdi. 

KARABAĞ’IN ADAYI NAMLISES
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın açık desteği ile aday olan Tansel Namlıses aynı zamanda Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı.

PARMAKSIZ 7 AYDA 7 BÖLGEYİ HAZIRLADI
İzmir'de 1 Kasım seçimlerinde 2. bölge 13. sıradan milletvekili adayı olan Sibel Parmaksız bir belediyenin açık desteğini almış değil. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın '7 ayda 7 bölge' çalışmasını hazırlayan parti eğitmeni Parmaksız, "kadın gibi kadınlar geliyor" sloganı ile yola çıktı. Parmaksız'a İl Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku'nun da destek verdiği öğrenildi.

YÖNETİMİN ADAYI FIÇI
Karşıyaka’da siyaset yapan İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Saniye Bora Fıçı da kongrede aday olduğunu açıkladı. Parti içinde aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Fıçı’ya mevcut başkan Nurhan Yanya da destek veriyor. Fıçı’nın adaylar arasında MYK Üyesi Duriye Taş’a en uzak isim olduğu belirtiliyor.

Genel Merkez Kadın Kolları’ın Taş’ın kentte güçlenmemesi adına Taş’ın karşısında yer alacak isme destek vereceği belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.