Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavalar ilçe turlarına açıklık getirdi: 'Bizi karşı karşıya getiremezler'

Kavalar ilçe turlarına açıklık getirdi: 'Bizi karşı karşıya getiremezler'

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar il kongresinde birlikte hareket ettiği, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile önce Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmeleri ardından Ankara’dan döner dönmez ilçe turları gerçekleştirmeleri tepkiyle karşılanmıştı. Gezilere açıklık getiren Kavalar, “İlçe turu ziyaretlerimiz teşekkür turundan ibaret başka bir amacımız yok. Bizi İl Başkanı Alaattin Bey’le karşı karşıya getiremeyecekler. Buna müsaade etmeyeceğim. İl başkanımıza biri bir şey söylerse karşısına önce ben dikilirim” dedi. Kavalar ilçe turlarına açıklık getirdi:

  • Ege Postası
  • 06.01.2016 - 14:54
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar il kongresinde birlikte hareket ettiği, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile önce Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmeleri ardından Ankara’dan döner dönmez ilçe turları gerçekleştirmeleri parti içinde tartışmalara neden olmuştu. Yaşanan tartışmalara bir anlam veremediğini  dile getiren CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ziyaretlere açıklık getirdi.
 
İLÇE TURLARI TEŞEKKÜR İÇİN BAŞKA BİR AMACIMIZ YOK
İlçe turlarının politik bir manevra olarak algılanmasına açıklık getiren Kavalar,  “Bu ziyaretler bir teşekkür, nezaket ziyaretidir. Örgütün o demokrasi şölenine katılması bile partimiz için bir kazanç. Arkadaşlarımız bize orada destek vermiştir, vermemiştir hiç önemli değil. O demokrasi şölenini bize yaşattıkları için ben örgütçü bir adamım örgütten gelen bir insanım CHP örgütüne teşekkür ediyorum. 30 ilçemizin tamamını dolaşacağım. Hepsine tek tek teşekkür etmek için… İl delegesi, ilçe yöneticileri değil bütün örgütün tamamına kim varsa nezaket ziyareti yapıyoruz. Başka da bir amacımız yok” dedi.
 
BİZ ÜÇ TANE YÜREKLİ İNSANIZ
İl başkanıyla karşı karşıya geliyor iddialarına  açıklık getiren Kavalar,  “Onu kim yapmak istiyorsa başaramaz. İl başkanıyla niye karşı karşıya geleyi? Bu duruma asla müsaade etmeyiz. Öncelikle ben müsaade etmem. 3 silahşör falan diyorlar. Biz 3 silahşör değiliz. Biz 3 tane yürekli insanız. Böyle bir görevlendirme yarışı oldu. Görev Alaatin Bey’e verildi. Bundan sonrasıyla da ilgili en ufak ayrıştırma, bölüştürme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ama onları yapmaya çalışanlarda yanlış yapıyorlar. Partide huzursuzluk çıksın istiyorlar. Bizim öyle bir niyetimiz olmadığını herkes biliyor. Ne kadar iyi niyetli. Ben kongrenin bittiği günden bu yana bir kazananın, kaybedinin olamadığı bir görevlendirme yarışı olduğunu dile getirdim... Bu görevlendirilme örgütümüz tarafından Alaattin Bey’e verildi. Burada asla kazanan ve kaybeden yoktur. Buradan sadece ve sadece  CHP’li kazançlı çıkmıştır. Orada o gün daha kongre salonunda bunları söyledim. Alaattin Bey’le kol kola birlik beraberlik içerisinde çalışacağımızı söyledim. Yani biz daha ne yapalı? Arkadaşlarımla birlikte örgüte teşekkür, nezaket ziyaretinde bulunmazsak, gitmezsek ayıp etmiş olmaz mıyız'” dedi.


 
"BUNLAR İZİNE TABİ DEĞİLDİR"
İlçe turuna Alaattin Bey’den izin almadan çıktılar yönündeki iddialara da açıklık getiren Kavalar,  “Yok yani bunun için izin mi alını? Alaattin Bey kendisi de söylüyor zaten bununla ilgili Genel Başkan’a gittiler, Genel Başkanla görüşmeye gittiğimizde şunu söylüyor “bunlar izine tabi değildir”. Benim bir teşekkür ziyareti içinde izin almam doğru olur m? Hiçte doğru olmaz. Ama ben farklı bir şey yaparsam o biraz yanlış olur. Onu da yapmıyoruz zaten. Orada bir ayrıştırma, iki başlılık gibi bir çalışma yaparsak o zaman o doğru bir şey olmaz. Onu zaten yapmadık. Asla yapmayız da. Müsaadede etmem” dedi.
 
O KONU 20 ARALIK’TA KAPANDI
İl kongresiyle ilgili konuları kapattığını dile getiren Kavalar, “ Konuyu açmak isteyenlere konuyu kapattırıyorum zaten. O konu kapanmıştır. 20 Aralık’ta kalmıştır. 20 Aralık’ı geride bıraktık artık önümüze bakacağız. Biz buraya sadece ve sadece teşekkür ve nezaket ziyaretine geldik diye bütün örgütte arkadaşlarımıza mesajımız böyle” dedi.
 
İL BAŞKANINA SALDIRIYA ÖNCE BİZ MÜSAADE ETMEYİZ
İl başkanını yıpratmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Kavalar, “İl başkanına bir şey söyleyecek olanın karşısına önce ben çıkarım.Tabii ki İl Başkanlığı bizim İzmir’deki en üst düzeydeki makamımızdır. Aynen öyle söylüyoruz bizde. İl Başkanına karşı duracak ya da il başkanına dışarıdan gelecek bir saldırıda önce biz göğüz gereriz bunu da herkes bilsin. İl Başkanına da saldırı olmasına da asla müsaade etmeyiz. Birlik beraberlik içerisinde kol kola çalışacağımızı da her zaman söyledim ve söylüyorum da zaten. Biz yürekli insanlar olarak çıktık diyoruz ve o yürekliliği de il başkanımıza yapılacak her saldırıda karşısında önünde biz durarak cephe alırız ve ona asla müsaade etmeyiz. Hiçbir şekilde saldırı yapılmasına da müsaade etmeyiz.” dedi 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.