Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gençlerden Metiner'e faşist tepkisi

CHP İzmir'de gençlerden Metiner'e faşist tepkisi

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in “İsmet İnönü Türkiye’nin ilk faşist lideridir, tek partili dönem de kaskatı bir dönemdir” açıklamasına il binasında düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 16:02
YİĞİTCAN DEMİR/EGE POSTASI- CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse,  AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in “İsmet İnönü Türkiye’nin ilk faşist lideridir, tek partili dönem de kaskatı bir dönemdir” açıklamasına cevap vermek için İl Binasında gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulundu.  Sarıküse, Metiner’i sert bir dille eleştirdi. Toplantıda gençlik bir çok ilçe teşkilatı da hazır bulundu.

Sarıküse’nin açıklamasının satır başları şöyle;



“BİZLERİN BÖYLE BİR SÖYLEMİ KABUL ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
“Dün Türkiye’de amaçlarının aslında bu ülke rejimi ve rejimi kuran liderlerimiz ile sorunu olan, bunlardan rahatsızlık duyan kişilerden; adını bile ağzımıza almak istemediğimi  birinin ülkemizin ikinci cumhurbaşkanı, ilk başbakanı ve partimizin ikinci genel başkanı İsmet İnönü’ye faşist diyerek hakaret eden zavallı düşüncelere cevaben buradayız.”

Bizlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bizlere nasıl ki atalarımız tarafından Cumhuriyet emanet edilmişse onlara da ataları tarafından bu değerleri bitirmeleri miras bırakıldı. Bunu da çok iyi biliyoruz.

Bugün kişisel noktalara hakaret etseler de, bizler bunun Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan bir hakaret olduğunu, bugün saraylarda oturanların emellerine ulaşması yönünde birilerini kötüleme yalakalığı içerisinde olan kişilerin olduğunu hep birlikte izliyoruz.



“…KARANLIK ZİHNİYETİN YALAKA DÜŞÜNÜRLERİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ!”

Rejim değişikliğine yönelik saldırıların hazırlık aşamalarını bu ülkenin değerlerine hakaret etmek olarak gören karanlık zihniyetin yalaka düşünürlere asla geçit vermeyeceğiz!

Ancak kimse unutmasın ki yurtsever gençler bu zihniyetlerle mücadele etmeye devam edecek.

Çünkü bizler Cumhuriyet ile doğduk, onunla yaşıyoruz, Cumhuriyetle öleceğiz. Bizler hiçbir zaman onların yaptığı gibi yalakalık içerisinde olmayacağız. Bizim hamurumuzda Kuva-yi Milliye var’’ ifadelerini kullandı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.