Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den eğilime veto!

CHP İzmir'den eğilime veto!

CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ve aralarında ilçe başkanlarının da bulunduğu 7 kişilik komisyonunun, Genel Merkez’e aday belirlemede eğilim yoklamasının sıkıntı yaratacağına dair görüş yazısı yazdığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2014 - 13:03
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın meclis üyeleri ve ilçe belediye başkan adaylarının eğilim yoklamasıyla belirlenmesinin örgütte sıkıntı yaratacağını Genel Merkez’e gönderdiği yazı ile bildirdiği ortaya çıktı. İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan, aralarında ilçe başkanlarının da olduğu komisyonda yer alan 7 kişinin imzasıyla gönderilen yazıda yoklamaya sıcak bakılmamasına gerekçe olarak, seçime çok az bir süre kalması,aday adayı sayısının çokluğu ve üyelerin yoklamalara tam katılım sağlayamayacak olması gösterildi.

CHP İzmir’de dikkatler ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması ve meclis üyelikleri için uygulanacak yöntemde… Daha önce 15 Ocak olarak ifade edilen aday açıklama tarihinin ay sonuna kaldığı öğrenilirken, meclis üyelikleriyle ilgili net kararın bu hafta veya önümüzdeki hafta yapılacak MYK toplantısında çıkması bekleniyor.

METROPOL ZİRVESİ YAPILMIŞTI
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz hafta metropol ilçe başkanlarıyla gerçekleştiren meclis üyesi adaylarını belirleme yönteminin tartışıldığı toplantı sonrası Genel Merkeze mevcut durumda yapılacak bir yoklamanın sıkıntı yaratacağını bildirdiği ortaya çıktı.

İzmir’de meclis üyelikleri için eğilim yoklamasının Genel Merkez nezdinde gündeme gelmesi sonrası İl Başkanlığı’nda metropol ilçe başkanlarının isteğiyle toplantı gerçekleşmişti. Bir saate yakın süren toplantıda aday belirleme süreci masaya yatırılırken,  eğilim yoklaması, fermuar sistemi ve önseçim tartışılmıştı.

GÖRÜŞ YAZISI

Parti ‘önseçim’ yapılmayacağını çok önceden açıklarken, toplantıda meclis üyelerinin yarısının sandıktan yarısının ise genel merkez, il başkanlığı, ilçe başkanlığı ve aday tarafından yazılmasını öngören fermuar sistemine karşı tavır alınmıştı. Toplantı sonrası oluşturulan ve 7 kişinin yer aldığı komisyonun Genel Merkez'e, eğilim yoklamasının örgütte sıkıntı yaratacağını dile getiren bir görüş yazısı yazdığı ortaya çıktı.

KOMİSYONDA İLÇE BAŞKANLARIDA VAR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ali Karabay, İl Sekreteri Sevda Kılıç, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’den oluşan komisyon üyelerinin imzalarıyla, Genel Merkez bünyesindeki yerel seçim komisyonu üyelerine (Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Bihlun Tamaylıgil)  gönderilen yazıda İzmir’de eğilim yoklamasının mümkün olmadığı belirtildi.

İŞTE O YAZI!
Yerel Seçim Komisyonunda yer alan Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Sekretere gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı;
“Gerek İzmir medyasında genel merkezimize dayandırılan bazı haberlerden, gerekse aldığımız bazı duyumlardan, İzmir’de 30 ilçemizdeki yerel yönetim adaylarının eğilim yoklaması ile belirleneceği yönünde bir kanaat oluşmuştur.
Bu konu 30 Aralık 2013 Pazartesi günü CHP İzmir İl Başkanlığımızda yapılan ilçe başkanları toplantısında gündeme gelmiş ve tüm ilçe başkanlarımız görüş belirtmişlerdir.
İlçe başkanlarımızın eğilim yoklaması konusunda tamamının ortak görüşü Seçime çok az bir süre kalması ve aday aday sayılarının çok fazla olması sebebiyle, bazı ilçelerde 10 bini bulan üyelerimizin yoklamalara tam katılım sağlamasının mümkün olmadığı, ayrıca seçimlerde çarşaf liste uygulanması yapılması gerektiğinden seçim sonuçlarının kesinleşmesinin günler alacağı için, eğilim yoklaması yapılmasının mümkün olmadığı yönündedir. İlçe başkanlarımız ayrıca, üyeler arasındaki dağılımda sosyal ve mesleki kesimler arasında dengesizlik olduğu bununda sonuçlara olumsuz yansıyacağı görüşü de belirtmiştir.
Yukarıda söz ettiğimiz gerekçeler ve ilçe başkanlarımızın da görüşleri dikkate alındığında İzmir’de bir eğilim yoklaması mümkün gözükmemekte, bu uygulama için yeterli vakit ve gerekli koşullar bulunmamaktadır. İzmir örgütümüzün görüşlerini, oluşturulan komisyonun imzaları ile birlikte görüşlerinize arz ederiz”



TEMSİL KRİZİ YAŞANABİLİR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, metropol ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantı öncesinde Ege Postası’na, “Arkadaşlarımızın eğilim yoklamasıyla ilgili kaygıları var. Az oy aldığımız mahallerde çok üye var. Çok oy aldığımız mahallerde az üye var. Temsil krizi yaşanabilir. Kaygılarını bana iletecekler ben de Ankara’ya ileteceğim” demişti.
İlçe başkanları toplantısı için 3 Ocak’ta Ankara’ya giden Engin, meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik ilçe örgütlerinin ‘önseçim’ talebini Genel Merkez’de dile getirdiğini belirtmiş, önümüzdeki günlerde yapılacak olan MYK toplantısında meclis üyeliklerine yönelik net bir karar çıkacağını ifade etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.