Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den kırsal raporu!

CHP İzmir'den kırsal raporu!

Yerel seçim öncesinde '500 köy' hedefiyle yola çıkan CHP İzmir İl Örgütü'nde İl Başkanı Ali Engin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, üç günlük Bergama çıkarmasındaki izlenimlerini paylaştı. Engin, "AKP’nin 'dünyanın 10. büyük ekonomisi olacağız' yalanını burada gördük. Afganistan koşullarında yaşayanlar var" dedi. Karabay ise, "AKP ‘İleri demokrasi, Türkiye’yi uçurduk’ diyor… Maalesef büyümeyle ilgili bir yansıma görmedik. Tam tersi tarım çökmüş" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2013 - 13:38
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Belediye Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması kararı alınan metropol dışı ilçelere yönelme kararı alan CHP İzmir Örgütü ‘Kasım ayı sonuna kadar 500 köye ziyaret’ hedefi koymuş yollara düşmüştü.CHP İzmir,27-28 Ağustos ve 2 Eylül’de üç ayrı gün, 9 ayrı ekiple Bergama’nın 114 köy ve 5 beldesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

ENGİN: AFGANİSTAN KOŞULLARINDA YAŞAYANLAR VAR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin üç günlük kırsal çıkarmasını Ege Postası’na değerlendirdi. Bergama’da vatandaşın zor durumda yaşamını sürdürdüğünün ifade eden Engin, “ Afganistan koşullarında yaşayan insanlar gördük. AKP’nin 'dünyanın 10. büyük ekonomisi olacağız' yalanını burada gördük. Büyükşehir’e daha yeni geçtiler. Amacımız buralara hak ettikleri hizmeti vermek olacak.Bergama’nın 114 köyü sıkıntı içerisinde altyapı yok. Bir de Karadeniz’deki Anadolu’daki köyleri düşünün. AKP 12 yıldır cırcır böceği gibi ülkeye ait kurumları satarak insanları kutuplaştırarak geçirdi. Eğer 12 yılda kayda değer bir hizmeti olsaydı ben bunları bu köylerde görebilmeliydim. Bu hizmet İzmir’de yoksa nerede var. AKP 12 yılda nereyi kalkındırmış” dedi.



KARABAY: ÇIKARMA ÖYLE OLMAZ BÖYLE OLUR
CHP İzmir’in Bergama çıkarmasında koordinasyonu sağlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ise Bergama ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirtti. Vekiller ve il yöneticileriyle birlikte 3 gün boyunca gecenin geç saatlerine kadar vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Karabay,
 Bergama'nın  topraklarının verimli olmasına rağmen karşılaştıkları tablonun kendilerini üzdüğünü belirtti ve  “ AKP ‘İleri demokrasi, Türkiye’yi uçurduk’ diyor… Maalesef büyümeyle ilgili bir yansıma görmedik. Tam tersi tarım çökmüş. Tarım girdileri artmasına rağmen çiftçinin ürünü para etmiyor. Köylü ekmekten biçmekten vazgeçmiş. Bergama’da 'şu bankadan satılık' diye tabelaların olduğunu gördük. Ziraat Bankası köylünün çiftçinin taleplerine kredi vermesi gerekirken gerçekleşmediği için çiftçi kredi kullanamıyor özel bankalara gidiyor faizleri ödeyemeyince tarlalar hacizlik oluyor traktörler hacizlik oluyor.Türkiye kendi kendiye yeten 7 ülkeden biriydi. Şimdi böyle değil. Samanı bile ithal ediyoruz.AKP  bakanlarla bürokratlarla, Bergama’ya gidip merkezde sokaklarda dolaşarak 'çıkarma yaptık' diyor. Çıkarma öyle olmaz. Gecenin 10’unda en tepedeki Kozak Yaylası’nda vatandaşla bir araya gelerek çıkarma olur. Biz bunu yaptık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.