Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin: Enerji azalması yaşanabilir!

Engin: Enerji azalması yaşanabilir!

CHP'de sona eren aday adaylığı başvurularının ardından CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin İzmir'in fotoğrafını çekti.

  • Ege Postası
  • 03.09.2013 - 14:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Genel Merkezin aday adaylarına yönelik açıkladığı son başvuru tarihi geride kalırken, CHP İzmir’de belediye başkanlığı için 198, meclis üyeliği için 2 bin 391 partili aday adaylığı başvurusunda bulundu. İl Başkanı Ali Engin, Ege Postası’na 2 Eylül’ün röntgenini çekti.

ENERJİ SORUNU YARATACAK
Adayların çok olmasının kendisini yanıltmadığını ancak özellikle Buca ve Çiğli gibi ilçelerde aday adayı sayısının 20’ye yakın olmasının parti içinde enerji kaybına neden olabileceğini belirten İl Başkanı Ali Engin, “ Açıkçası bu kadar çok adayın çıkacağını bekliyordum.Ancak bazı ilçelerimizde 15 – 20 aday adayı var. Metropol ilçelerde bu kadar fazla aday adayının olmasını doğru bulmuyorum. Koca bir kenti yönetecek insan arıyoruz. Bu işi yapabilecek lider insanları arıyoruz. Bu kadar çok adayın olması enerji sorunu yaratacaktır. O kadar çok aday adayının olması partimize olumsuz şekilde yansıyacaktır” dedi.

GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday adaylığı başvurusunda bulunmamasını değerlendiren Engin, “ Kesin aday değiliz demediler. İki arkadaşımız da süreç içinde değerlendirme yapacaklarını görev verildiği takdirde göreve hazır olduklarını söyleyerek adaylık sinyalini verdiler. O açıdan siyasetin kendi doğası gereği genel merkezimizin yapacağı değerlendirmeler belirleyici olacaktır” ifadelerini kullandı.

“TARTAN’IN KONAK İÇİN İSMİNİN GEÇMEMESİ GEREK”

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın Büyükşehir’e aday olması ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Engin, “ Hakan Tartan’ın büyükşehir adaylığına saygı duyuyorum. Kendisi hedefini açıklamıştır. Artık Konak için adının geçmemesi gerekir. Adaylığının da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Şunu da belirtmek isterim ki büyükşehir için adaylığını açıklayan kişilerin sonradan tekrar ilçeye dönmelerini de doğru bulmuyorum” dedi.

"UYARACAĞIZ"
Engin, Cuma günü genel merkeze giderek aday adayları hakkında değerlendirme yapacağını belirtti, “aday adaylarımızla bölge bölge buluşup toplantılar yaparak süreç içinde herhangi bir hata yapmamaları konusunda uyarılarda bulunacağız. Adayların sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Herkese vaat vermesinler. Bol söz vererek, bir şeyler sunacaklarını ifade ederek çalışma yapmamaları konusunda uyaracağız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.