Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir, teröre tepki için toplandı

CHP İzmir, teröre tepki için toplandı

CHP İzmir Örgütü, Konak Meydanı'nda bulunan Hasan Tahsin Anıtı'nın önünde toplandı, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı, hayatını kaybedenleri andı ve sorumluları gereğini yapmaya davet etti. Örgüt adına açıklamayı üzerinde Türk Bayrağı olan kürsüden İl Başkanı Alaattin Yüksel yaptı. Yüksel, "Acilen dört partinin genel başkanı ve grup başkan vekilleri terör gündemiyle toplanmalı ve bu işi Meclis'te ele almalıdır" dedi. CHP İzmir, teröre tepki için toplandı

  • Ege Postası
  • 14.03.2016 - 18:27
EGE POSTASI - CHP İzmir Örgütü, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı, hayatını kaybedenleri andı ve sorumluları gereğini yapmaya davet etti.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri ile meclis üyeleri Konak Meydanı'nda bulunan Hasan Tahsin Anıtı önünde toplandı.

ANITA SİYAH ÇELENK
Önce Anıta siyah çelenk bırakıldı ardından, Ankara'da yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İl Başkanı Alaattin Yüksel, üzerinde Türk Bayrağı olan kürsüden açıklamada bulundu.
Konuşmasının başında patlamada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyen Yüksel, “Acıları kolay kolay silinmeyecek yüreğimizden. Onlara, ailelerine ve milletimize bu günleri reva gören tüm zihniyetlerle, halkımızdan aldığımız güçle mücadelemizi sürdüreceğimize bir kez daha söz veriyoruz” dedi.



SON 5 AYI HATIRLATTI
Türkiye'nin Başkenti Ankara'da son 5 ayda 169 vatandaşın terör saldırılarında hayatını kaybettiğini, 600'den fazla vatandaşın ise yaralandığını hatırlatan Yüksel, şunları söyledi;
Türkiye'nin en iyi korunması beklenen Başkent Ankara'da bu olaylar nasıl engellenememektedir. Olayların yaşandığı Ankara da 6 aydır emniyet müdürü yoktur. Başkent’in güvenliği 2. sınıf bir müdüre bırakılmış, bu zafiyette terörün ekmeğine yağ sürmüştür.7 Haziran 2015- 30 Ocak 2016 tarihleri arasında resmi rakamlara göre 254 polis ve askerimiz şehit oldu. Kesin rakam açıklanmamakla birlikte 800'den fazla suçsuz sivil insanımız hayatını kaybetti. masum insanlarımızı çoluk çocuk, kadın-yaşlı demeden katleden, amacı ülkedeki birliği bozmak, kardeşliğimizi yok etmek, kaos ortamı yaratmak olan alçakların, kalleşlerin, terör denen belayı bu ülkeye musallat edenlerin tamamını lanetliyoruz. Terör nerden ve kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Hangi amaçla yapıldığı söylenirse söylensin lanetliyoruz. Herkesin de, amasız, fakatsız lanetlemesi gerektiğine inanıyoruz.”
 
MAKAMLARINI KORUMAK PAHASINA...

İktidarın yaşananlarda ihmali ve sorumluluğu olduğunu belirten Yüksel, “ Bunca can yitip gitmişken, bu işin başındakiler nasıl olurda hiç sorumluluk, suçluluk, vicdan azabı duymadan koltuklarına sıkı sıkıya bağlı kalabiliyorlar. İktidarlarının devamını, siyasi kariyer planlarını, insanlarımızın canı üzerinden yapmasınlar. Makamlarını korumak pahasına, yurttaşlarının daha fazla can kaybetmesine göz yummasınlar. Bizler millet olarak, olaylar sonrasında iktidardan sorumluları bulmalarını değil, vatandaşlarımız ölmeden, bombalar patlamadan, katliamlar yaşanmadan bu olayları engellemelerini istiyoruz. Engelleyemiyorlarsa da, milletimizin büyüklüğüne, devletimizin gücüne sığınmalarını değil, istifa etmelerini bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, terörün engellenmesi, akan kanın durması için her seferinde milletin meclisini göreve çağırarak, bu olay mecliste çözülür dedik. Bir kez daha buradan söylüyoruz, acilen 4 partinin Genel Başkanı ve gurup başkan vekilleri toplanmalı ve bu işi mecliste ele almalıdır… Daha önceki olaylarda, amaçları bu işi çözmek değil, uzatmak olan, ülkedeki kaos ortamını seçim sonuçlarına, başkanlık sistemi olmamasına bağlayan Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP İktidarı, Meclis’in toplanmaması için her yola başvurmuştu. Dileriz aynı gaflete bir kez daha düşmezler” dedi.

VAHŞİLERE BURADAN HAYKIRIYORUZ
“Sınırlarımızı delik deşik eden, Türkiye'ye sığınan mülteciler üzerinden Avrupa’yla para pazarlığı yapan zihniyet, bugün yaşanan tüm olayların baş sorumlusudur
” diyen Yüksel, Ak Parti iktidarının çözüm değil kaos ürettiğini söyledi. İktidarın terör olayları karşısında sessizce olayların soğumasını beklediğini ifade eden Yüksel, “ Biz terörün istediğini, yapmayacağız. Bu olayın hemen ardından daha da büyük tartışmaları başlatıp, huzuru bozmak ve bunu kendi çıkarına kullanmak isteyen zihniyete fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırıyı yapan canavarlara, vahşilere buradan haykırıyoruz. Al bayrağımızın dalgalandığı her yerde, vatandaşımızın nefes aldığı her karış toprağımızda, nefesimiz ensenizde olacak. Bu ülkede, malum zihniyetlerle yaratmaya çalıştığınız, korku ve kaos düzenine izin vermeyeceğiz. Terörün hedef aldığı birlikte kardeşçe yaşama anlayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türk'ü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Hristiyanıyla, birlikte barış içinde ortak yaşama anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. Bu anlayışla belki de terörü halk olarak, millet olarak yeneceğiz” dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI
Yüksel konuşmasının sonunda şu üç çağrıda bulundu;
“ Sen hükümetsin, vatandaşların ölmeden bu terör belasına çözüm bulmak zorundasın, varoluş sebebin zaten bu. Bunu yaparken de gizli kapaklı değil, amasız ve kesin bir dille yapacaklarını halkınla paylaşmak zorundasın. Bunca ölümden, bunca kayıptan sorumlu olan, Türkiye'nin yükünü taşıyamayan, ülkeyi yönetemeyen hükümet derhal istifa etmelidir 4 siyasi partinin ortak hareketiyle Meclis sadece terör gündemiyle toplanmalıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.