Dolar 34,2252
%0.05
Euro 37,9626
%0.5
Altın 2.916,750
%-0.44
Bist-100 9.231,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’deki rapor tartışmasına Engin’de katıldı

CHP İzmir’deki rapor tartışmasına Engin’de katıldı

Milliyet Gazetesi’nin Ege ekinde köşe yazarı Muhittin Başel’in kaleme aldığı ‘CHP’nin gizli İzmir Raporu’ başlıklı yazısındaki ‘Gizli Rapor’ tartışmalarına Gürsel Tekin’den sonra Ali Engin’de katıldı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2012 - 16:00

Yazılı bir açıklama yapan Engin, yapılan haberin tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi. Ciddi bir yayın kuruluşunun bu tip haberlerde dikkatli olmasını isteyen Engin, ziyaretin detaylarını paylaştı.

İşte o Açıklama

 Basınımızın ve Kamuoyunun Bilgisine,

26.09.2012 tarihli MİLLİYET gazetesi, EGE ekinde “CHP’NİN GİZLİ İZMİR RAPORU” başlılığı ile yayınlanan ve Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından bir rapor hazırlanmış gibi yansıtılan haber asılsız ve hayal ürünüdür

Aydınlatmak isterim ki, Sayın Genel Başkan yardımcılarımız İzmir’e belirli programlara katılmak üzere önceden davet edilmiş ve program sonrasında da İzmir’den ayrılmışlardır. Genel Başkan Yardımcılarımız, ne böyle bir rapor hazırlamış ne’de bu türden temaslarda bulunmuşlardır.

Partimiz Belediye başkanlarının hizmetleri ve projeleri ile gündeme geldiği, halkımızın yapılan hizmetler sonrası, partimize olan ilgisinin her geçen gün daha da arttığı bu dönemde hiç var olmayan, hazırlanmamış bir raporun ciddi ve saygın bir basın kuruluşu tarafından manşete taşıyacak kadar ciddiye alınması bizleri oldukça üzmüş ve şaşırtmıştır.

Ciddi bir yayın kuruluşunun, bu türden bir haberi manşetine taşırken biraz daha dikkatli ve titiz olmasını beklerdik. Yapılan haber öncesinde en azından haberle ilgili olarak İl Başkanlığımızdan veya adı geçen Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızın herhangi birinden, bir görüş alınmış olsaydı, hayal ürünü bir haber yapılmasının da önüne geçilmiş olacaktı.

Övünerek belirtiyorum ki, hakkımız da olumlu ya da olumsuz yapılan haberlerin tamamından kendimize pay çıkarmaya çalışan, basınımızın özgür ve tarafsız olması için her mecrada savaşan bir anlayışa sahibiz. Ancak bu anlayışımız, CHP hakkında yapılan ve hiçbir tarafı ile gerçeği yansıtmayan, partimizdeki birliği hedef alan ve Partimizin önde gelen isimlerini töhmet altında bırakacak girişimlere sessiz kalacağımız anlamına da gelmemektedir.

Bu bağlamda açıkça belirtiyorum ki, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız İzmir ziyareti sırasında ne herhangi bir rapor hazırlamışlar, ne de bu türden bir çalışma içinde olmuşlardır.  Takdir edilmelidir ki, Bu türden bir çalışma yapılacaksa bile, CHP gibi ciddi ve köklü bir kurum bu çalışmayı 1-2 günde oldubittiye getirmeyecek kadar siyasi tecrübeye sahiptir. Bu konuda bilgisi olmayan, ya da gerekli alt yapıya sahip olmayanları da bu konuda aydınlatmak isterim. 26/09/2012

 

                                                                                               Ali ENGİN

                                                                                                              CHP İzmir İl Başkanı.
MİLLİYET YAZARI NE YAZMIŞTI

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.