Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar'da hedef 18 bin genç

CHP Karabağlar'da hedef 18 bin genç

2014 seçimlerinde binlerce genç ilk defa sandık başına gidecek. Siyasi partiler, Mart ayındaki seçimlerde ilk defa oy kullanacak seçmenlerin peşine düşerken, CHP İzmir’de, Karabağlar İlçe Örgütü yeni seçmene ulaşmada epey yol almış durumda. İlçe örgütü, Karabağlar’da 30 Mart yerel seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 18 bin genç seçmene bire bir ulaşıp mektup veriyor. Mektupta gençlere ilk kez oy kullanacağını hatırlatılırken, yerel seçimin ülke açısından önemine dikkat çekiliyor,doğru adresin CHP olduğu vurgusu yapılıyor.

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 11:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP, İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'da yerelde iktidarını korumak için harıl harıl çalışıyor. CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı, Türkiye’de partinin ilçe örgütlerine örnek olacak bir çalışma başlattı. İlçe örgütü, Karabağlar’da 30 Mart yerel seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 18 bin genç seçmene bire bir ulaşıp mektup veriyor. Mektupta gençlere ilk kez oy kullanacağını hatırlatılırken, yerel seçimin ülke açısından önemine dikkat çekiliyor,doğru adresin CHP olduğu vurgusu yapılıyor. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, amaçlarının genç seçmeni ülke meseleleri ve oylarına sahip çıkmaları noktasında uyarmak olduğunu ifade etti, “Mektupları posta yoluyla değil, yüz yüze teslim etmeyi amaçladık. Yüz yüze görüştüğümüz için oy kullanmalarını istememizin dışında CHP çatısı altında birlikte çalışma talebimizi iletiyoruz” dedi.

BİREBİR İLETİŞİM
Yerel seçimlere 3 aydan kısa bir zaman kala partiler çalışmalarını hızlandırdı. İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde ilk defa oy kullanacak 1994-95 ve 1996 doğumlu yaklaşık 250 bin yeni genç seçmenin olması nedeniyle partiler yeni seçmenlere yönelik çalışmalarını hızlandırdı. CHP İzmir’de, Karabağlar İlçe Örgütü yeni seçmene ulaşmada epey yol almış durumda.
Karabağlar’da ilk defa oy kullanacak 18 bin genç seçmeni tespit eden CHP ilçe örgütü, gençlik kolları ve mahalle çalışma grupları aracılığıyla ilk defa sandık başına gidecek gençlerle bire bir iletişim kuruyor. Yeni seçmene elden mektup veren CHP Karabağlar, ‘sen gençsin, sen toplumun geleceğisin, sen toplumun umudusun’ sloganlarıyla gençlere oy kullanması noktasında çağrı yapıyor.

SEVGİLİ GENÇ ARKADAŞ…
Mektup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “ Bu topraklarda huzur, demokrasi ve barış isteyen her gence çağrımızdır” sözüyle başlıyor.Mektupta ilk defa oy kullanacak genç seçmene, “Sevgili genç arkadaş” diye seslenilirken,şu ifadeler yer alıyor;
Biz, Mustafa Kemal’İn Anadolu’da emperyalizme karşı yaktığı bağımsızlık ve çağdaşlaşma meşalesinin bugünkü taşıyıcıları, Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak diyoruz ki,
Temel hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanmadığı, YÖK baskısının tümüyle üzerimizden kalktığı, üniversitelerin özgür ve özerk olduğu,öğrencilerin hak talepleri sürecinde tutuklanmadığı, eğitimde harçların kaldırıldığı, üniversite yönetiminde gençlerin söz hakkının bulunduğu, zorunlu askerliğin 6 aya indirildiği, fırsat eşitliğinin yaşama geçirildiği,ülke zenginliklerinin hoyratça dağıtılmadığı, Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmediği, Atatürk ilke ve devrimlerinin asla vazgeçilmediği, laikliğin ve çağdaşlığı çiğnenmediği, düşünce ve inanç özgürlüğünün vazgeçilmez olduğu, yargının ve basının özgür, hukukun üstünlüğünün temel kural olduğu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.30 Mart’ta yerel seçimler var. Sen ilk kez oy kullanacaksın. Vereceğin oy, içinde yaşadığın ülkenin, kentin, ilçenin kaderinde etkili olacak. Sokaklarda dolaştığın, parklarında oturduğun, okullarında öğrenim gördüğün mahallenin, ilçenin, kentin kaderini belirlemekte sen de sorumlusun. Bu sorumluluğun bilinciyle oy kullanacağını biliyoruz. Daha temiz ve daha yeşil bir çevre, kolay ve rahat bir ulaşım, huzurlu sokaklar, sosyal etkinlikler kısaca çağdaş bir kent senin oyunu bilinçli kullanmana bağlı. Mustafa Kemal Atatürk de buna inandığı için Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar koruma ve savunma görevini sana vermedi ? Sen gençsin….Sen toplumun geleceğisin…Sen toplumun umudusun…”



MANDUZ:POSTA YOLUYLA DEĞİL YÜZYÜZE

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz çalışma hakkında bilgi verdi.Hedeflerinin genç seçmeni ülke meseleleri ve oylarına sahip çıkmaları noktasında uyarmak olduğunu ifade eden Manduz, “18 bin yeni genç seçmen var Karabağlar’da…Gençlik kollarımız, mahalle çalışma gruplarımız gençlere bire bir ulaşıyor. Gençlere teslim ettiğimiz mektupla kendi özgürlüklerini ve geleceklerini belirleme hakkını elde etmelerinin en önemli yollarından birinin oy kullanmak olduğunu hatırlatıyoruz. İktidarın uygulamaları ortada..Gençler işsiz…Eğitim tıkanmış durumda…Ülkenin kaynakları hoyratça kullanılmış durumda. Biz gençlere mektupla bunları anlatıyoruz.Posta yoluyla değil, yüz yüze teslim etmeyi amaçladık. Yüz yüze görüştüğümüz için oy kullanmalarını istememizin dışında CHP çatısı altında birlikte çalışma talebimizi iletiyoruz. Şuana kadar 6 bin yeni seçme ulaştık. Seçimlere kadar 18 bin genç seçmenin tamamına ulaşacağız”dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.