Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar'daki krize Yüksel el koydu: Meclis üyelerinden 'istifa' resti!

CHP Karabağlar'daki krize Yüksel el koydu: Meclis üyelerinden 'istifa' resti!

CHP Karabağlar'da meclis başkanvekilliği ile meclis ihtisas komisyonları seçiminde çatlak yaşanınca İl Başkanı Alaattin Yüksel duruma el koydu. Önce Belediye Başkanı Selvitopu ve ilçe başkanı Yıldız ile görüşen Yüksel, daha sonra il binasında 2 saat 6 meclis üyesiyle görüştü. Meclis üyeleri istifalarını Yüksel'e verirken, istifalar şimdilik yürürlüğe girmedi. Görüşmede Yüksel'in faaliyet raporunun oylanacağı kritik meclis toplantısı öncesi gruba başkanlık etmesi, komisyon üyelerinin adaletli bir şekilde belirlenmesi gibi şıklar gündeme geldi. Taraflar meclis öncesi son kez bir araya gelecek. CHP Karabağlar'da çatlak! Yüksel duruma el koydu...

  • Ege Postası
  • 04.04.2016 - 08:50
EGE POSTASI - CHP İzmir'de gündem Karabağlar'da yaşanan kriz.

Son dönemde belediye ve parti içindeki sorunlarla gündeme gelen CHP Karabağlar'da son olarak, meclis başkanvekilliği ile meclis ihtisas komisyonları seçiminde çatlak yaşandı.

MAHŞERİN ALTILISI
Meclis Başkanvekilliği ile meclis ihtisas komisyonlarında görev yapacak üyelerin belirlendiği parti içi grup toplantısı CHP'de 6 isimin isyanına sahne oldu. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da hazır bulunduğu basına kapalı gerçekleşen toplantıda ihtisas komisyonları ve meclis başkanvekili için belirlenen üye listesi gündeme taşındı. Alınan grup kararı gereği Mehmet Aydoğan'ın meclis başkanvekili olarak belirlendiği parti grubunda durumu protesto eden CHP'li üyeler Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu yaşanan kısa süreli sözlü tartışma sonrasında toplantıyı terk etti.

RAKİP ÇIKTI
Yaşanan kriz meclis toplantısına da taşınırken, alınan grup kararına karşın CHP'li Turan Manduz başkanvekilliği için aday olduğunu açıklayarak Mehmet Aydoğan'a rakip oldu. Aydoğan seçimi 11'e karşı 15 oyla kazandı.

GEÇERSİZ SAYDI
Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun sayım sırasında ara vermesi, seçim sonunda da bazı oyları geçersiz sayması meclise damga vurdu.

AK PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Gün içinde AK Parti Grubu oy sayımı sırasında ara verilen ve bazı oyların geçersiz sayıldığı başkanvekilliği seçimi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

YÜKSEL KRİZE EL KOYDU
Belediyeye ait faaliyet raporunun oylamaya sunulacağı Salı günkü meclis toplantısı öncesi İl Başkanı Alaattin Yüksel, Karabağlar'da yaşanan krize el koydu.

2 SAAT SÜRDÜ
Sabah saatlerinde Büyükşehir Beleidye Binası'nda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'la görüşen Yüksel, saat 15:00'te ise il binasında 6 meclis üyesiyle bir araya geldi. Görüşmede ilçede uzun süre meclis üyeliği yapan Polat Manduz da yer aldı. Görüşme tam 2 saat sürdü.

İSTİFA VERDİLER
Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre görüşmede 6 meclis üyesi de istifalarını Yüksel'e sundu. Yüksel istifaları alırken, meclis üyeleri ilçede yaşanan sıkıntıları anlattı.
 
ADALET SAĞLANSIN
Meclis üyelerinin Yüksel'e, " Partiye yıllarca emek verdik, çalıştık. Şimdi de meclis üyeliği yapıyoruz. Böyle bir ilçe başkanı ve belediye başkanıyla hiç karşılaşmadık. Meclis üyeleri arasında ayrımcılık yapılıyor. 2 yıldır sustuk. Artık yeter. Hem komisyonlarda hem mecliste adalet sağlansın. İlçe başkanı belediye başkanının sözünden dışarı çıkmıyor. Taraf oldu. Birlik bütünlüğü sağlayamıyor" dedikleri öğrenildi.

BAŞKANLIK EDECEK Mİ'
Görüşmede Yüksel'in Salı günkü kritik meclis toplantısı öncesi gruba başkanlık etmesi gündeme geldi. Yüksel ve meclis üyeleri 'tamam' derken, meclis üyeleri komisyonların Yüksel tarafından belirlenmesi önerisi de getirdi.

SELVİTOPU VE YILDIZ'LA BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEK
Yüksel'in akşam saatlerinde Selvitopu ve Yıldız ile yeniden bir araya geleceği, meclis üyeleriyle yaptığı görüşmeyi ikiliye aktaracağı öğrenildi.

YENİDEN BİR ARAYA GELECEKLER
Yüksel ve meclis üyelerinin Salı günkü grup toplantısı öncesi bir kez daha bir araya gelmek için anlaştıkları belirtildi.

UZLAŞI OLACAK MI'
Sıkıntıların çözümü ve komisyonların belirlenmesi noktasında uzlaşı sağlanamazsa istifa şıkkı devreye girecek. Meclis üyelerinin AK Parti Grubu gibi Salı günkü toplantıya katılmama durumu da şıklar arasında. Hem AK PArti grubu hem de 6 CHP'li toplantıya katılmazsa mecliste yeterli çoğunluk sağlanmamış olacak. Faaliyet raporunun oylanacağı meclis toplantısı  iptal olmuş olacak.

DÜŞME TEHLİKESİ
Faaliyet raporu Meclis'in 3'te 2'sinden kabul görmezse hem başkan hem meclis üyeleri düşmüş olacak.

İSTİFA OLURSA DENGELER DEĞİŞİYOR
Meclis üyeleri istifa ederse meclisteki tablo 16 CHP, 15 AK Parti ve 6 bağımsız olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.