Dolar 34,0801
%0.19
Euro 38,0749
%0.05
Altın 2.841,860
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özel'den İzmir'de çarpıcı açıklamalar: Erdoğan da özür dilesin

CHP Lideri Özel'den İzmir'de çarpıcı açıklamalar: Erdoğan da özür dilesin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de konuştu. Özgür Özel'den kendisi için 'Özür dilemeli' diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. Özel, "Erdoğan, Özgür Özel, ‘Özür dilesin’ demiş. Ben ne dedim de özür dileyeyim? Benim suçum neymiş, onu bilmiyorum. Bir özür istiyorsa, Dilruba açıklamalarını telafi etmediyse, ben Dilruba adına o sözlerden dolayı alınan kim varsa Dilruba adına özür dilerim. Sıra Erdoğan’da... Dilruba’nın bunları söylemesi yasak ama AK Parti’ye yakın isimlerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarına hakaretler etmesi imtiyaz olabilir mi? Şimdi sıra Erdoğan’da... Başta CHP’li seçmenleri hedef alarak ‘terörist’, ‘çürük’, ‘sürtük’ dediği ifadeler, çok sayıda CHP’li seçmeni ve kendisinden olmayanları üzdü. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 11.09.2024 - 16:44
  • Güncelleme: 11.09.2024 - 17:30

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Bornova Belediyesi tarafından düzenlenecek olan temel atma ve toplu açılış töreni için İzmir’e geldi. 

İzmir Adnan Menderes Havaalanı çıkışında basın açıklaması gerçekleştiren Özgür Özel, Dilruba adına özür dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 

"BEN DİLRUBA'NIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAHİPLENİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özel açıklamasında, "Dilruba meselesinde Erdoğan’a bir telefon açmayı düşündüm. ‘Bilmiyorsanız anlatayım, bilip de yapıyorsanız, neden böyle yapıyorsunuz’ diyecektim ama Türkiye siyasetinde bu telefonları açabilmek için biraz daha normalleşmek gerekecek. Bir büyüğüm ile, arkadaşımla konuşur gibi konuşabilsek anlatacağım. Ben Aliağa Cezaevi’nde Dilruba’ya ‘Bu sözlerin bir grup seçmeni üzmüş olabilir. Bunu telafi etmekte fayda var.’ dedim. Ertesi gün Dilruba ile telefonda görüştüm yine söyledim. Erdoğan diyor ki, ‘Dilruba’nın ifadelerini sahipleniyor’ diyor. Ben Dilruba’nın ifadelerini sahiplenmiyorum, ben ifade özgürlüğünü ve böylesine bir mesele sebebiyle 33 yaşındaki bir kadının cezaevine konulmasını ölçüsüz ve adaletsiz buluyorum.” dedi.

"BEN DİLRUBA ADINA ÖZÜR DİLEDİM, SIRA ERDOĞAN'DA"

Erdoğan'ın 'özür dile' çağrısına yanıt veren CHP Lideri Özel,  "Erdoğan, Özgür Özel, ‘Özür dilesin’ demiş. Ben ne dedim de özür dileyeyim? Benim suçum neymiş, onu bilmiyorum. Bir özür istiyorsa, Dilruba açıklamalarını telafi etmediyse, ben Dilruba adına o sözlerden dolayı alınan kim varsa Dilruba adına özür dilerim. Sıra Erdoğan’da... Dilruba’nın bunları söylemesi yasak ama AK Parti’ye yakın isimlerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucu  kadrolarına hakaretler etmesi imtiyaz olabilir mi? Şimdi sıra Erdoğan’da... Başta CHP’li seçmenleri hedef alarak ‘terörist’, ‘çürük’, ‘sürtük’ dediği ifadeler, çok sayıda CHP’li seçmeni ve kendisinden olmayanları üzdü. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin. Türkiye yeni bir aşamaya geçsin. Ben kötü bir söz söylemedim. Benim dilenecek özrüm yok. Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlar. Geçmişte AK Partili seçmenden bu sözü söyleyenler adına ben özür diliyorum. Erdoğan da bir adım atsın ve özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım atsın. Millet bunu istiyor. Ben üzerime düşeni yaptım, sıra Erdoğan’da uzatın mikrofonları. Bunu yaparsa bu sürece verdiği katkılarından dolayı, yani kendisini kuşatanların, ‘normalleşme CHP’ye yarıyor, kutuplaşalım’ diyen akıldan kopup milletin taleplerini karşıladığı için kendisine teşekkür de ederim" dedi. 

"SUÇLAYANLAR TARİH ÖNÜNDE SUÇLU"

Teğmenler üzerinden Erdoğan'a yüklenen Özel, "Türkiye, Narin’e yas tutarken Erdoğan’ın Dilruba’ya, teğmenlere; Hulusi Akar’ın kullandığı o ifadeler son derece sorunlu. Teğmenler kılıç çattılar ya birileri diyor ki ‘900 kişiydiler de 300’ü katıldı’ yüzde 90’ı katıldı. Bu yıllardır yapılan ve 2016’ya kadar resmen yapılan bir yemin. Üçüncüsü 2016’da beri de fiilen yapılan bir yemin. Erdoğan’a bir hatırlatma yapayım. Geçen sene gittiler, hep birlikte kapalı spor salonunda yaptılar. Bu sene de siz ayrıldıktan sonra tören bitmiştir, cumhurbaşkanı birliği terk etmiştir dedikten sonra o ritüeli yaptılar. Bu insanlara, sırf birilerinin gazını almak ve istediği gibi kutuplaşmak için yok 'ceza vereceğiz' yok 'hesap ödeteceğiz' yaklaşımları sorunludur. Bu nedenle bu ifadeler terk edilmeli ve bu meseleyi suni bir sorun haline getirmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ağız tadıyla 3 kadın teğmenin üç harp okulunun birincisi olmasına sevinemiyoruz. Ne yapacaksınız? O yemini ettiren kadın teğmeni ordudan mı ihraç edeceksin. Yapsa büyük haksızlık yapmazsa nasıl bir tutarsızlık. Bu nedenle milletçe, siyasetçiler olarak bunun tartışmasını bırakmalı ve ülkesini seven gencecik çocukların tekrar ettiklerinde siyasi bir anlam yüklenmesin. Atatürk’ün askeriyim diyen hiçbir teğmen suçlanamaz, suçlayanlar tarih önünde suçludur" dedi. 

"AKAR'IN ALTINDAN SİYASAL İSLAM ÇIKTI"

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'a da tepki gösteren Özel, "Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık altından siyasal İslamcı çıktı. İlk mezun olduğu günden sonra kadar siyasal İslamcılar. Arkadaşlarının değimiyle su akar Hulusi Akar. Darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarılı olmayınca yine bir yere geldi. Ben ona diyeceklerimi meclis genel kurulunda yüzüne söyledim" ifadelerine yer verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda CHP’yi ve Özgür Özel’i Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştirmişti.

“Sadece partimize oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in topluma bir özür borcu olduğunu söylemişti.

İŞTE ÖZEL'İN TEK GÜNLÜK PROGRAMI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Bornova Belediyesi tarafından düzenlenecek olan temel atma ve toplu açılış törenine katılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.