Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Narlıdere’nin kadınlarından ‘Tersine Dünya’

CHP Narlıdere’nin kadınlarından ‘Tersine Dünya’

Narlıdere Belediyesi’nin düzenlediği 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü kutlama programına CHP Narlıdere kadın kolları üyelerinin hazırladığı ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro gösterimi ile devam edildi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2013 - 11:39
 İZMİR- Narlıdere AKM’de düzenlenen Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü programına CHP Narlıdere kadın kolları üyelerinin oyuncu olarak yer aldığı ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro gösterimi ile devam edildi. Tiyatro gösterimine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, İl genel meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve hemşehri dernekleri yöneticileri, Muhtarlar ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı.

Kadınlarımıza çok önemli görevler düşüyor
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü Narlıdere’de çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz. Bunlardan en anlamlısı bu akşam burada CHP Narlıdere kadın kolları tarafından hazırlanan tiyatro gösterisidir. Kadınlarımızın her alanda başarılı olduğu gibi sanat alanında da elde ettiği başarıyı bu akşam göreceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değeri Cumhuriyetin kurulmasında ve sonrasındaki her aşamasında görmek mümkün. İlk önce muhtarlık seçimleri daha sonrasında ise Milletvekili seçimlerinde kadınları ön plana çıkarması bunun bir göstergesidir. Kurtuluş savaşında erkeğiyle cephede omuz omuza savaşan kadınımızın Cumhuriyet kazanımlarından sonra aynı mücadeleye siyaset alanında devam etmesini sağlayan Atatürk’ün ne kadar doğru bir karar aldığını şimdi anlıyoruz. Cumhuriyet kazanımlarını Atatürk’ün eserlerini ortadan kaldırmak isteyenler, kadını iş yaşamından alıp pasifize ederek Ev’de durmasını sağlamaya çalışmakta kızlı erkekli eğitimin önüne geçilmesi, bir örtü altına saklanılmaya çalışılması aslında kadının ne kadar önemli ve çekindikleri bir güç olduğunu göstergesidir. Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Benim iki tane eserim var. Biri cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk partisi’ Cumhuriyet Halk partisini ele geçiremeyecekler arkadaşlar. Bu noktada bizlere ve özellikle kadınlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Dayanışma içerisinde bir arada kalacağız ve başarıya birlikte ulaşacağız. CHP en son gerçekleştirdiği tüzük kurultayında Atatürk’ün izinde ve onun ilkelerinin takipçisi olduğunu diğer partilere de örnek teşkil edecek şekilde gösterdi. Kadınlarımıza yönelik %33’lük kota uygulaması ile siyasetin kenarında değil tam içinde aramızda omuz omuza mücadele veren kadın profilini parti tüzüğü ile hayata geçirmiş oldu” dedi.

Türkiye’de kadınların %52 ‘si evde oturuyor
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Atatürk’ün kadınlara verdiği önem ifade ederek günümüzde kadına yönelik şiddetin giderek artması ve buna karşı önlem alınmamasının Türkiye’nin büyük bir ayıbı olduğunu ifade etti. Güven “Türkiye’de kadınların %52 ‘si evde oturuyor. Çalışmıyor, okumuyor. Çocuk yaşta gelinler, eğitimde büyük yara açmakta, Çocuk yaşta evlenen ve çocuk sahibi olan kızlarımızın sağlıkları da kötü bir şekilde etkileniyor intihara kadar giden neticeler ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi


CHP’li Kadınlar ayakta alkışlandı
CHP Narlıdere ilçe kadın kolları başkanı Canan Karaca önderliğinde ve Narlıdere Belediye Tiyatro yönetmeni Vedat Güzel’in CHP kadın kolları üyeleri ile birlikte sahneye uyarladığı ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro oyunu, Kadın-erkek kimliklerinin tersine döndüğü, kadınların kabadayı olduğu, erkeklerin evlenmek üzere evden kaçırıldığı, kadınların eve ekmek getirdiği, kısacası tüm rollerin tersine döndüğü oyun izleyicilerden yoğun alkış aldı. Normal hayatlarında CHP Narlıdere İlçe kadın kollarında faaliyet gösteren kadınlar, tiyatro sahnesinde gösterdikleri performans ile izleyiciden tam puan alırken, özellikle günümüzde kadına gösterilen şiddet ve buna karşı duyarsızlığı kara mizah şeklinde aktarılması izleyenler tarafından beğenildi. Gecenin sonunda uzun süre ayakta alkışlanan oyunun oyuncularına çiçek veren ve tek tek tebrik eden Başkan Batur ekibin en yaşlı bayan üyesi Zeynep Özcan’ı ayrıca tebrik etti. Tersine Dünya oyununda mağdur adam rolünde yer alan CHP Narlıdere İlçe sekreteri Hikmet Şimşek “ Dünya’da ve Türkiye’de kadınların gördüğü eziyeti göstermek adına karizmam çizilse de, bu rolü oynamaktan gurur duydum mutluluk duydum” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.