Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Uludereli ailelere kesilen para cezasını Meclis'e taşıdı

CHP, Uludereli ailelere kesilen para cezasını Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis grup toplantısında dile getirdiği Uludereli ailelere kesildiği iddia edilen para cezasını soru önergesine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 10:05
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis grup toplantısında dile getirdiği Uludereli ailelere kesildiği iddia edilen para cezasını soru önergesine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a, Uludere'de hayatını kaybeden 35 vatandaşın ailelerine 3 bin lira para cezası tebliğ edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. "28 Aralık 2011 akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesinde F16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 35 vatandaşımızın ailelerine 3.000 TL para cezası tebliğ edildiği iddiaları doğru mudur'" diye soran Tanrıkulu, "İdari para cezalarının, katliamın 500. günü dolayısıyla 35 vatandaşımızın yakınları ve ailelerinin, katliamın gerçekleştiği yerde anma töreni düzenledikleri gerekçesi ile verildiği iddiaları doğru mudu? İnsanlık tarihinde kapanması asla mümkün olmayacak derin bir yara bırakan ölümlerin 500. gününde vatandaşlarımızın yakınları ve aileleri tarafından gerçekleştirilen barışçıl yürüyüş için valilikten izin alındığı iddiaları doğru mudu? Valilik tarafından verilen bir izin söz konusu ise neden idari para cezasına gerek görülmüş ve yakınlarını, evlatlarını kaybeden aileler açıkça cezalandırılmıştı? Evlatlarını anmaktan başka amaçları olmayan annelerin, babaların devlet tarafından tekrar tekrar cezalandırılmalarındaki gerçek amaç, bu tür ve benzeri baskılarla, Uludere katliamı ve ölen 35 vatandaşımızın unutturulmasını sağlamak mıdır'" sorularını yöneltti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.