Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Urla'ya çıkarma yaptı, katliamı durdurdu!

CHP Urla'ya çıkarma yaptı, katliamı durdurdu!

Urla'nın Ovacık köyünde bulunan ormanlık alana yapılacak RES'ler (Rüzgar Enerjisi Santrali)için, Orman Bakanlığının gerçekleştirdiği kesimlere tepkiler her geçen gün artıyor. Son olarak CHP İzmir İl örgütünün , Urla Çevre Gönüllüleri, ADD, Kent konseyi ve Ege Çevre ve Kültür Platformu üyeleriyle düzenlediği eylem, kesimlerin durdurulması sağladı. CHP Urla'ya çıkarma yaptı

  • Ege Postası
  • 20.01.2016 - 16:00
İZMİR - Urla'ya bağlı Ovacık köyünde bulunan ormanlık alana yapılması planlanan RES'ler için, Orman Bakanlığının verdiği ağaç kesim izniyle birlikte, binlerce ağacın kesilmeye başlanması İzmir'de yeni bir Ağaç katliamı yaşanmasına yol açtı. Katliamın ortaya çıkmasıyla birlikte, olaya tepkilerde ardı ardına gelmeye devam ederken, CHP İzmir İl Başkanlığı oluşturduğu bir heyet ile birlikte, Ovacık köyüne giderek, ağaç katliamını protesto etti ve Ağaç kıyımını durdurdu.

"CHP'Lİ BAYIR'DAN KATLİAMA TEPKİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

CHP heyetinde, İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in yanı sıra, Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın kolları üyeleri de yer aldı. Düzenlenen eyleme,  Urla Çevre Gönüllüleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Urla Kent konseyi ve Ege Çevre ve Kültür Platformu  üyeleri de katıldı.



YÜKSEL, BU KIYIMI DURDURUN
CHP'lilerin ve eyleme destek veren grupların, ağaç kesimlerinin yapıldığı yere gelmesi üzerine, ağaç kesimini gerçekleştiren firmanın ekipleri ve araçları bölgeyi terk ederek, ağaç kesimini durdurmak zorunda kaldı. Kesimlerin gerçekleştiği yerde bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, kesimlerin yasa dışı olduğunu,  Ormanlık alanında 1. derece doğal sit alanı olduğu için kesim yapılamayacağını belirtti. Yüksel şunları söyledi.
Her şeyden önce, bir insan olarak, bir canlı olarak bu alanda katledilmiş ağaçları görmek içimi acıttı, canımı yaktı. Hangi zihniyet yetişmesi on yıllar alan, çocuklarımızın mirası olan bu canlara, bu kadar canice kıyar, anlamak mümkün değil. Bu alanda yapılan şey, ağaç kesimi değil, canlı katliamıdır. 1.Bölge doğal sit olan bu alanda, üstelik daha önceden yayınlanan ÇED raporunun süresi dolmuşken yapılan kesimlere izin verenler, açıkça suç işlemektedir. Bu kesimleri durdurmak, Türkiye'nin gündemine taşımak için bugün buradayız. Bizim gelmemizle birlikte kesimi yapanlar buradan ayrıldı, kesimi durdurduk, ama yarın ne olacağı belli değil. Kimse, RES yapılmasın demiyor, kimse enerji üretimine karşı değil. Ancak bir oldu bittiyle, binlerce ağacı katlederek, yasa tanımaz bir uygulamayla bu işin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, bu kıyımı durdurun, mahkemenin vereceği kararı bekleyin. Zira mahkemenin kesimlerin durdurulmasına karar vermesi durumunda bile, ortada ağaç kalmayabilir. Kesilen her ağaç çocuklarımızın geleceği, aldığımız nefesin tükenmesi ve İzmir'de doğal yaşamın bozulması demektir. Bu kıyımı yapanları hem adalete, hem de İzmirli hemşerilerimizin vicdanına havale ediyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız.



KÖYLÜLER ORMANA ALINMIYOR
Orman Bakanlığının RES' lere gidecek yolun açılması için 1.800 ağacın kesilmesi için izin verdiği alanda, şimdiye kadar 250 ağacın katledildiği çevre örgütleri tarafından açıklanırken, Ovacık köyü halkının da, kurulan barikatlarla ormanlık alana girmeleri engelleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.