Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 4 meclis üyesinin de tedbiri kalktı

CHP'de 4 meclis üyesinin de tedbiri kalktı

CHP İzmir'de İl Disiplin Kurulu flaş bir karara imza attı. İl yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Çiğli'den dört meclis üyesinin tedbirini il disiplin kurulu kaldırdı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'ndan

  • Ege Postası
  • 01.04.2016 - 11:00
EGE POSTASI - Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan’a muhalif tavır sergileyen dört meclis üyesi ve Arslan'ı sosyal medya üzerinden eleştiren Aziz Buğa hakkında, il yönetimi flaş bir karar almıştı.

Haklarında kesin olarak ihraç talep edilen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Erkan Tuncer, Yusuf Çoban ve Süleyman Karadağ ile Aziz Buğa, il yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Dört meclis üyesi de il başkanlığına tedbirin kalkması için başvurdu. 

İl disiplin kurulu gerçekleştirdiği toplantıda 4 ismin başvurusunu masaya yatırdı.

Kurul, tedbirin kalkması yönünde karar aldı.

Kararın gerekçesinin altında ise ise hem meclis üyesi hem komisyon üyesi olan isimlerin ileride verilecek karar doğrultusunda bu süreçte hak kaybına uğramamalarının yattığı öğrenildi. 

Dört meclis üyeside nihai karar çıkana kadar grup toplantıları, komisyon toplantılarına katılabilecek, meclis toplantılarında CHP sıralarında oturacak. 

İl disiplin kurulunun verdiği karar sonrası meclis üyeleri Ege Postası’na şu değerlendirmelerde bulundu;

 “BEKLEDİĞİM BİR KARARDI”
Süleyman Karadağ: “Beklediğim bir karardı, ben disiplin kurulumundaki arkadaşların adaletine sonuna kadar inanıyordum, beklediğimiz gibi bir karar çıktı. Biz partiliyiz parti içinde hakkımız sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.”

“1 NİSAN ŞAKASI GİBİ”
Mustafa Avdan: “Ben şuan İstanbul’dayım, akşamdan beri moralim çok bozuktu, disiplin olayları beni çok üzdü.  Alınan kararlar örgütümüz için bir sıkıntıydı. Çıkan kararı arkadaşlarım aradığında 1 Nisan şakası gibi geldi. Ancak; çok sevinçliyim. Umarın önümüzdeki günler örgütümüz açısından iyi şeyler olur. Bundan sonra bir araya gelelim birlik içinde olalım Çiğli’de dedikodulara yol vermeyelim.”  

“İL BAŞKANIMIZIN ATACAĞI ADIM ÇOK ÖNEMLİ”
Yusuf Çoban: “Çiğli’de yaşananlar hepimizi derinden üzmüştü. Ancak; bu alınan partimiz için çok hayırlı bir karadır. Umarım disiplin kurulumuzun aldığı bu karar Çiğli’de parti içi bir barışın gelmesi için önemli bir adım olur. İl Başkanımız Sayın Alaattin Yüksel’in bu konuda atacağı adımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çiğli’de partimiz içinde yaşanan sorunları çözeceğine inanıyorum. Bu nedenle alınan kararın parti içi barışı açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve disiplin kurulunun aldığı bu karar Çiğli’de barış rüzgarlarının esmesine ilk kıvılcım olarak yansımasını diliyorum.”

"SÜRECİ BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Erkan Tuncer: "Biz partiliyiz. Partinin kurullarının verdiği kararlara da saygı duyarız. Biz tedbirimizin kalkması için yazı vermiştik. Sürecin işleyişini göreceğiz."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.