Dolar 34,1795
%0.13
Euro 38,0675
%-0.46
Altın 2.929,780
%-0.12
Bist-100 9.795,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Ödemiş ve  Çiğli sandık başında

CHP'de Ödemiş ve Çiğli sandık başında

CHP İzmir’de Ödemiş ve Çiğli’de kongre mesaisi yaşanacak. Sonucun merakla beklendiği Çiğli’de ilçe siyasetinin ağır toplarından Ali Rıza Koçer’in tam destek verdiği eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü ile Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz yarışacak.

  • Ege Postası
  • 06.07.2014 - 11:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de kongre heyecanı yaşanıyor.Çiğli ve Ödemiş’te delegeler örgütü Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve gelecek yıl yapılacak genel seçimlere taşıyacak ilçe başkanı ve yönetimini seçecek.

ÖDEMİŞ'TE ÖNCE GÜVEN OYLAMASI
Toplanan imzalar nedeniyle olağanüstü kongrenin yapılacağı Ödemiş'te önce güven oylaması yapıldı. 400 delegenin bulunduğu Ödemiş'te güven oylamasında İlçe Başkanı Hihmet Gürş ve yönetminine 133 oy çıktı. Mevcut başkan ve yönetimin güven oyu alamaması nedeniyle  kongreye geçildi.  Mehmet Birlik ve Halil Kır ilçe başkanı olmak için yarışacak.
 
Çiğli'de eski ilçe başkanları  Ali Rıza Koçer ve Nihat Gültekin'in  tam destek verdiği eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü ile Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ilçe başkanı olmak için yarışacak.

ARSLAN’DAN MARKAJ
Delegeler salona gelmeye başlarken, adaylara destek veren isimler salonun dört bir yanında kulis çalışması yapıyor. Adayların bastırdıkları broşürler delegelere dağıtlıyor. Gündüz’e açık destek veren Belediye Başkanı Hasan Arslan’da sabahın erken saatlerinde salona geldi ve delegelerle bire bir görüşme yaptı.

DİVAN BAŞKANI YÜKSEL
Elit Düğün Salonu’nda saat 12:00'de başlayan kongrenin divan başkanlığını  Alaattin Yüksel yaptı. Her iki adayın isteğiyle yeterli sayıda imzanın verilmesi nedeniyle kongre blok liste ile yapılacak.


 YÜKSEL: KAZANAN CHP OLACAK
 Divan başkanı CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, “ Biz CHP olarak parti içi demokraside ülkeye her zaman örnek olmuşuzdur olmaya da devam edeceğiz. Biz önce tüzükteki anti demokratik maddeleri kaldırdık. Bunu daha ileriye götürmeye kararlıyız. İstifalar oldu. İlçelerde kongre kararı alındı. Tüzükte ne yazıyorsa o uygulanıyor. Çiğli’de iki aday var. İki adayı da uzun yıllardır tanıyorum. Bu kongre sonucunda kazanan CHP olacaktır.Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Hedefe kilitlenmeliyiz. Bu seçim CHP’nin iktidara gittiği yolda önemli bir basamaktır. Erdoğan 10 Ağustos’ta tarih yazılacaktır demiş. Evet yurttaşlarımız 10 Ağustos’ta Erdoğan’ı siyasi tarihin çöplüğüne gönderecek”dedi.



ARSLAN:ÖRGÜT BELEDİYE KAPIŞMASINI TARİHE GÖMELİM
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptığı konuşmada, Çiğli’de ilçe ve belediye arasındaki yıllar süren uyum problemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi; “ 30 Mart’ta desten yazdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Belediye başkanınız olarak başını yere eğdirmeyeceğim.Sosyal belediyeciliği en iyi örneklerini vereceğiz. İcraatlarımız siyasi yönden destekleyecek bir ilçe örgütü olacak. Yeni başkan ve yönetim bizim icraatlarımız anlatacak.Siyasi destekçimiz olacak. Örgüt belediye kapışmasını tarihe gömmek istiyorum. Çiğli’de kim seçilirse seçilsin bu dediklerim gerçekleşecek. İki adayımız var. Ben de bir delegeyim. Benim de bir tercihim var. Benim desteklediğim aday çıkmazsa diğer adayında başımın üstünde yeri var"dedi.



GÜNDÜZ: KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİM
CHP’de farklı kademelerde uzun yıllardır görev aldığını ifade eden Gündüz, “CHP’nin Çiğli’deki başarılarına yeni başarılar katmak istiyorum.  Yapılan tüm çalışmalara katkı koymak, yapıcı politikaların savunucusu olmak en temel prensibim olacak.Sosyal adalete giden yolda örgütle kol kola olmak istiyorum. Onun için adayım. Bu hedefleri gerçekleştirme amacıyla ilçe başkanlığına adayım. Hepimiz kol kola olalım. Bütün örgütümüzle ahenk içinde çalışarak partimizin çıtasını yükseltmek için her türlü çalışmayı birlikte yapacağız Çiğli’yi gelin hep birlikte en güzel ilçe yapalım. Belediye başkanımızı en başarılı belediye başkanı kılalım. Herkese siyaset yapma alanları açalım. Söz veriyorum kimseyi ötekileştirmeyeceğim herkese eşit mesafede davranacağım ”dedi.


GÜMRÜKÇÜ: BU MİLAT KONGRE
 18 yaşında partiye üye olduğunu, 21 yaşında il yönetimine girdiğini ifade eden Gümrükçü, “Annem ve babam ikisi de solcuydu. Bu yaşıma kadar beni solcu olarak yetiştirdiler.Hakkımda Ergenekoncu eleştirileri var.  2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaya çalışıyordu. Hep beraber ayağa kalktık. Bu salondakilerin hepsi ya katıldı ya destekledi. Ben Cumhuriyet mitinglerin tamamının organize edilmesinde öncülük ettim hepsinde konuşmacı oldum. Ergenekon davasında yargılandım. 6 yıl 3 ay ceza aldım. Bu ceza benim onur madalyamdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek insanları ayırmamak demek. Emek demek.Biz anti emperyalistiz. Delegelerimiz kendi vicdanları ideolojileri dışında hareket etmez. Baskıya boyun eğmezler. Emeğin hakkını verirler. Kongrenin kaybedeni olmayacak. Kim daha iyisini yapacaksa ona oy vereceksiniz. Bu kongre Çiğli için milat olacak”dedi.

 LİSTELER BELLİ OLDU!
Gümrükçü’nün ilçe asil yönetim kurulu listesi: “ Fatma Akgül, Cengiz Arat, Hakan Ayaz, Doğan Beyazgül, Handan Bıçakçılar, Tüzün Çalt, Ali Gül, Hüseyin Güler, Sebahat İssi, Pınar Kaplan, Cem Karadağ, Ali Kolbaşı, Barbaros Kiriş, İbrahim Özdemir, Hasan Özcan ve Hasibe Şenkul”
 
Gündüz’ün ilçe asil yönetim kurulu listesi: “ Erkan Akar, Özlem Aksaray, Düzgün Baytaş, Nebahat Bingöl, İbrahim Büyükgöl, Abdullah Demir, Suddiye Erdem, Mehmet Güner, Nilay Kara, Süheyla Kavuş, Erdal Mansuroğlu, Binali Öztürk, Yaşar Sert, Rıdvan Sütçüoğlu, Hakkı Tunç ve Yazgülü Yola

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.