Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,0954
%0.1
Altın 2.860,590
%1.11
Bist-100 9.970,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gözler Tüzük Kurultayına çevrildi... Seçimli Kurultaya çevrilebilir mi? Şener Akdemir'den açıklama

CHP'de gözler Tüzük Kurultayına çevrildi... Seçimli Kurultaya çevrilebilir mi? Şener Akdemir'den açıklama

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplandı. PM'de, 6-9 Eylül günlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oy birliği ile olağanüstü kurultay kararı alındı.Kurultay kararının ardından 'imza toplayarak kurultayın seçimli olağanüstü kurultaya çevrilebileceği' söylentilerine yönelik CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Şener Akdemir açıklamalarda bulundu. Akdemir, “Partimizi tartıştıran, salonda imza toplayarak 'Tüzük Kurultayını Seçimli Kurultaya Çevirmek' meselesi hukuken mümkün değildir.” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2024 - 14:37
  • Güncelleme: 05.08.2024 - 14:55

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanan Parti Meclisi'nde, 6-9 Eylül günlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oy birliği ile olağanüstü kurultay kararı alındı. 

Alınan kararın ardından CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabından konuya ilişkin partililere seslenerek açıklamalarda bulundu.

Kurultay kararının ardından 'imza toplayarak kurultayın seçimli olağanüstü kurultaya çevrilebileceği' söylentilerine yönelik CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Şener Akdemir açıklamalarda bulundu. Akdemir, “Partimizi tartıştıran, salonda imza toplayarak 'Tüzük Kurultayını Seçimli Kurultaya Çevirmek' meselesi hukuken mümkün değildir.” dedi.

Akdemir’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Değerli Örgütü!!

Dün, Parti Meclisimizin aldığı Olağanüstü Kurultay kararı, her ne kadar farklı algılar uyandırsa da, seçimli bir kurultay değildir. 

Hem Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde, hem 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nda "Tüzük Kurultayı" ya da "Tüzük Kongresi" kavramı ve tanımı yer almaz. 

Herhangi bir siyasi parti tüzüğünü değiştirmek istediğinde, yine siyasi partiler kanunu uyarınca; siyasi partilerin en üst karar organı olan, sol partilerde "Kurultay", sağ partilerde "Büyük Kongre" toplanmak zorundadır.  

Daha net ifade etmek gerekirse; parti meclisimizin almış olduğu “olağanüstü kurultay” kararının adından çok gündem maddeleri önemlidir. Alınan OLAĞANÜSTÜ KURULTAY kararı aslında TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ kurultayı olacaktır. 

Kurultayın gündemine gelince; Uzun zamandan beri olağanüstü kurultayın SEÇİM gündemiyle toplanması hususu hem medyada, hem partilerimiz arasında sıkça konuşulmaktadır. 

Olağanüstü Kurultay’ın toplanma koşulları ve usulü yürürlükteki tüzüğümüzün 48. maddesinde açıkça belirtilmiştir. Olağanüstü kurultayın gündemini, kurultayın toplanmasını isteyenler, yani PARTİ MECLİSİ belirler. Bu maddeye göre de olağanüstü kurultayın gündemine “seçim ya da güvenoyu” maddelerinin konulması hususunda sadece Genel Başkan yetkilidir. 

Partimizi tartıştıran, salonda imza toplayarak “Tüzük Kurultayını Seçimli Kurultaya Çevirmek” meselesi hukuken mümkün değildir. Seçimli Olağanüstü Kurultayı toplamanın da usulü ve yöntemleri farklıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.