Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kurultay maratonu başladı

CHP'de kurultay maratonu başladı

CHP’nin 17-18 Temmuz'da yapılacak 34. Olağan Büyük Kurultay için nefesler tutuldu. Genel başkanlık yarışının yaşanmayacağı Kurultay'da gözler 60 kişilik Parti Meclisi adayları ve Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde. İzmir’den PM’ye girmek isteyen adayların kulis çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:33
 CHP, 17-18 Temmuz'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 34'üncü Olağan Büyük Kurultay'a hazırlanıyor. Genel başkanlık yarışının yaşanmayacağı Kurultay'da gözler 60 kişilik Parti Meclisi adayları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde. Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelerek Kurultay çalışmaları hakkında bilgi verdi ve onların görüşlerini aldı. Kılıçdaroğlu bugün de il başkanlarının görüş ve önerilerini alacak. İki gün sürecek Kurultay'da genel başkanlık yarışı yaşanmayacak. İlk gün genel başkanlık seçimi yapılacak, ikinci gün ise 60 asıl ve 15 yedek üyeden oluşan Parti Meclisi, 15 asil, 8 yedek üyeden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

Partinin yeni tüzüğüne göre gerçekleşecek Kurultayın ardından da Kılıçdaroğlu PM üyeleri arasından 17 kişilik MYK'yı belirleyecek. Kulislerde ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listede, ağırlıklı olarak örgütten gelen ve yerel seçimler öncesinde sahada çalışabilecek isimlere yer vereceği kaydediliyor. Anahtar listede, milletvekillerine yasama faaliyetleri nedeniyle sınırlı sayıda yer vermesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun yüzde 33'lük kadın kotası ve yüzde 10'luk gençlik kotasını ise 20 PM üyeliği ile sınırlı tutacağı belirtiliyor.

BLOK LİSTE TALEBİ

Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde dün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ise blok liste taleplerine karşılık bir kez daha çarşaf liste mesajı verdiği kaydedildi. Kurultay öncesinde PM için kulisler hız kazanırken CHP liderinin anahtar listesinde Fikri Sağlar, Sami Selçuk, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İlhan Cihaner, Murat Karayalçın, Umut Oran, Emine Ülker Tarhan, Ali Özcan, Celal Doğan, Şafak Pavey, Adil Emecan, Metin Feyzioğlu, Bekir Ödemiş, Haluk Koç, Müyesser Yıldız gibi isimlere yer verebileceği kaydediliyor. Kulislerde yine 17 kişilik MYK'da 8-9 ismin yerini koruyacağı belirtilirken bu isimler Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Sencer Ayata, Faruk Loğoğlu, Gökhan Günaydın olarak sıralanıyor. Kılıçdaroğlu'nun Meclis İdare Amiri Adnan Keskin, Fikri Sağlar, Erdal Aksünger, Süleyman Çelebi ve Engin Altay'a MYK'da görevlendirebileceği belirtiliyor.

Baykal katılacak, Sav belirsiz

Kurultaya Deniz Baykal'ın katılması beklenirken Onur Üyesi olan Önder Sav'ın katılıp katılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Kurultaya 100 civarında sanatçı davet edilirken bunlardan Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Leman Sam, Melike Demirağ, Nedim Saban, Cem Davran, Edip Akbayram, Onur Akın, Emre Saltık, Erol Parlak, Musa Eroğlu, Mustafa Altıoklar, Mustafa Özarslan, Oğuz Aksaç, Pınar Sağ, Rahmi Saltuk, Sunay Akın, Yavuz Top, Eşber Yağmudereli, Suavi, Sadık Gürbüz, Hilmi Yarayıcı, Talip Şahin, Yusuf Gül, Adem Aslan Doğan, Menderes Samancılar'ın katılacağı kaydedildi.

Kurultay salonunda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in resim ve mesajları yer alacak. Başbakan Erdoğan'ın İnönü'ye olan sert söylemine de bir yanıt verilmiş olunacak. 600 partilinin görev alacağı salonda 3 büyük afiş olacak. Kurultayı bin 135 gazeteci izleyecek

Ankara notları

Cumhuriyet Halk Partisi 34 Olağan Kurultayında Parti Meclisine girerek İzmir de Yerel seçimler öncesi söz sahibi olmak için adaylar arasında gizli rekabet yaşanıyor.

Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu Aziz Kocaoğlu üzerinden çalışmalarını yürütürken, Maraş Milletvekili Durdu Özpolat ile Erdal Aksünger ortak çalışma içersindeler, Hatice Tatlı bireysel çalışırken, eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu Konak eski ilçe Başkanı Aytekin Tunus ve İl Başkan yardımcısı H.Mutlu Akpınar’la birlikte öğlen saatlerinden itibaren görüşmeler yaparak listeye girme çabasında. APİKAM Müdürü Oktay Gökdemir de genel Merkez koridorlarında Bilim Kuruluna, Murat Öncel de tekrar Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilmek için çalışıyor. İzmir dışından gelen delegeler Mehmet Ali Susam ve Yüksel Çakmur ismi üzerinde duruyor. Yetkiyi Genel Başkana bırakan İl Başkanları sıkıntılı. il Başkanları yetkiyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakmalarına rağmen kendi adaylarını anahtar listeye yazdırmak için girişimlerde bulunurken, İzmir’den bazı sürpriz isimler Kadın kotasına güvenerek aday olmak istiyor. Genel Merkez’de mevcut MYK üyeleri dahi tekrar PM’ye gireriz ve yerimizi koruyabiliriz hesapları içersinde kurultay delegelerini akşam yemeğinde ağırlıyorlar kalacakları yerlerle yakından ilgileniyorlar. CHP Genel merkezinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. PM seçimlerinde 10 Aralık hareketi içinde bulunan Süleyman Çelebi'yi Milletvekili Yapan Kılıçdarolu yeni bir hamleyle Prof Dr Burhan Şenata ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı  PM listesine alarak yeni yönetimde aktif görev vermesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.