Dolar 34,2282
%0.06
Euro 37,9164
%0.38
Altın 2.917,550
%-0.41
Bist-100 9.190,00
%-1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da stres attı süreci değerlendirdi

Kordon'da stres attı süreci değerlendirdi

YSK'nın kararı ile koltuğunu geri alan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay soluğu Kordon’da aldı. Stresli bir hafta geçiren Akay, sürece dair Ege Postası’na açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:24
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İl Kongresi’nden zaferle ayrılmasına rağmen İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar nedeni ile il başkanlığı düşürülen ancak bir haftalık krizden sonra YSK’nın verdiği karar sonrası koltuğunu geri alan Ömer Cihat Akay stresli geçen haftanın ardından soluğu Kordon’da aldı. Havanın güzel olması nedeni ile kendini dışarı atan ve Kordon’da yürüyen  Akay ile çay molası verirken karşılaştık. Uzun uzun denize bakan bir yandan da çayını yudumlayan Akay, süreç ile ilgili konuştu.  Kongre sonrası yürütme kurulunu oluşturmak, görev bölümü yapmak ve yeni il binasına taşınma konusunda çalışma yapmak üzereyken farklı bir süreç ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Akay, “ 1 haftalık süreçte pek fazla konuşmak istemedik. Yaşananlar karşısından hukuki süreci başlattık.

Konak 1 Nolu Seçim Kurulu’nun üyeliğimizi gündeme getirip il başkanlığımızı düşürmesi kanunsuzluktur. Durumumuzu ancak ve ancak Yargıtay değerlendirebilir. Siyasi patiler kanuna göre bir kişinin partiye üye olup olamayacağına Yargıtay karar verir. Yargıtay’ın vermiş olduğu kararlar  siyasi partilerden üyeleri düşürebilir.Ancak ilçe seçim kurulu ‘Akay siyasi partilere üye olamaz bu yüzden il başkanlığı düşürülsün’ kararı verdi.  Biz buna itiraz ettik öncelikle” dedi.Hukuk mücadelesinde kendinden hep emin olduğunu belirten  Akay, “Yüzde bir ihtimalle dahi hukuk mücadelesini  kaybedeceğimi düşünmedim. Süreçte Genel Merkez’in tavrı netti. ‘Partinin üyesidir il başkanlığına devam etmelidir’ dendi. Kararı ancak YSK bozabilirdi ve bozdu da. Toplantıda 7 YSK üyesinin tamamı lehime oy verdi ve tekrar koltuğa oturdum. Bu yüzden mutluyum” dedi

“BEN YAPMAZDIM”

Süreçte herhangi bir kırgınlığının söz konusu olamayacağının altını çizen Akay, “Siyasette her şeye hazırlıklı olmak zorundasınız. Ben bir il başkanıyım.40 yılını siyasi parti faaliyetlerinde, dernek ve vakıflarda geçirmiş bir insanım. Siyasi bir terbiyem var. Ancak ben iki temayülden sonra Akay ile devam kararı alınmasının ardından insanların değişik varyasyonlara girmesini kabul edemem. Ben bunları yapmazdım. Ben Tekbaş’ın yerinde olsam elime böyle bir şey geçse partimin geleceği için böyle bir şey yapmazdım. Parti disiplini bu arkadaşların yaptıklarını kabul edecek bir yapıda değil. Teşkilatın hiçbir kademesi kabul etmez bunu. Ben süreçte bunu gördüm. Siz ne kadar haklı olursanız olun teşkilat sizin yanınızda değilse olmaz. Teşkilat arkamda durdu.Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“2014’E ODAKLANMALIYIZ”

Yaşanan süreçte partinin zarar gördüğünü düşünmediğinin belirten Akay, “ Bence güçlenerek çıktık” dedi. Abdullah Tekbaş konusunda herhangi bir yaptırım talebi olmayacağını belirten Akay, “ Döndüğümde de söyledim. Cadı avı yapmayacağız. Bundan sonraki süreç Genel Merkez’in takdiri” dedi.

Teşkilat olarak İzmir’e odaklanmaları gerektiğini belirten Akay, “ Geçtiğimiz günlerde bir anket gördüm. İzmir’de 13 ilçe de AK Parti birinci diye... Demek ki artan bir ivmemiz var. Çünkü son seçimlerde 11 ilçede birinci olmuştuk. Çalışırsak bu sayı artar. Ancak proje üretmemiz lazım. İzmir’in sorunları ve çözümleri nelerdir. Bunu somut olarak insanların karşısına çıkartmamız lazım. İzmir artık ideolojik olarak bakmıyor. Proje olarak bakıyor. İzmir’i ‘mega köy’ olmaktan kurtarmak lazım. Ayağı yere basan projeler ile olacak bu da... AK Parti 35 proje sözü verdi. Yerine getiriliyor. 2014 öncesini en iyi şekilde geçirmeliyiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.